Free shipping Do darmowej dostawy brakuje: 299 zł *
Call Us Zadzwoń:   44 649 47 37   696 088 990

Vicente Gandia Marques Del Turia Red


Vicente Gandia
na-co-dzien na co dzień
na-slub-i-wesele na ślub i wesele
29,90 zł

 X 

w zestawie

Opis

Produkt z najlepszej winnicy


Założona w 1885 roku winnica Vicente Gandia, dzięki doświadczeniu, które zdobywała przez ponad 130 lat, w roku 2014 została umieszczona na corocznej liście 50 najlepszych światowych winnic przez Światowe Stowarzyszenie Dziennikarzy i Pisarzy. Dziś prowadzona przez 4-tą generację rodziny Gandia, co roku wydaje na rynek coraz lepsze wina i tym samym poszerza grono swoich miłośników.


Czerwone, wytrawne, o aromacie jeżyn


Wino jest kupażem szczepów Shiraz (20%) i Bobal (80%), którego owoce nadają winom owocowego zapachu czarnej porzeczki. Ma ciemno-wiśniową barwę i intensywny bukiet z wybijającymi się na pierwszy plan aromatami jeżyn, malin i porzeczek. W smaku jest dobrze zrównoważone, delikatnie cierpkie, ale świeże i orzeźwiające. Proces fermentacji został dopracowany w ten sposób, by uzyskać wino przyjemne i łagodne dla podniebienia.


Do kuchni codziennej


Najlepiej smakuje z makaronem w pomidorowym sosie, np. bolognese lub arabiata, jednogarnkowymi daniami mięsnymi jak gulasz lub bigos a także z dojrzewającymi kiełbasami typu kindżuk. Podawać w temperaturze 16 – 18⁰C.


Nowoczesna etykieta


Klasyczna butelka ozdobiona została etykietą w ciepłym odcieniu fioletu z dodatkami kremu i złota. Nazwa wina wypisana jest nowoczesną, przykuwającą uwagę czcionką ze zdobieniami. 


Nagrody


Vicente Gandia Marques Del Turia Red zdobyło złoty medal na CWSA China Wine and Spirits Competition, a prestiżowy, brytyjski magazyn wpisał je na listę 30 najlepszych win w tym przedziale cenowym. 

Opis

Produkt z najlepszej winnicy


Założona w 1885 roku winnica Vicente Gandia, dzięki doświadczeniu, które zdobywała przez ponad 130 lat, w roku 2014 została umieszczona na corocznej liście 50 najlepszych światowych winnic przez Światowe Stowarzyszenie Dziennikarzy i Pisarzy. Dziś prowadzona przez 4-tą generację rodziny Gandia, co roku wydaje na rynek coraz lepsze wina i tym samym poszerza grono swoich miłośników.


Czerwone, wytrawne, o aromacie jeżyn


Wino jest kupażem szczepów Shiraz (20%) i Bobal (80%), którego owoce nadają winom owocowego zapachu czarnej porzeczki. Ma ciemno-wiśniową barwę i intensywny bukiet z wybijającymi się na pierwszy plan aromatami jeżyn, malin i porzeczek. W smaku jest dobrze zrównoważone, delikatnie cierpkie, ale świeże i orzeźwiające. Proces fermentacji został dopracowany w ten sposób, by uzyskać wino przyjemne i łagodne dla podniebienia.


Do kuchni codziennej


Najlepiej smakuje z makaronem w pomidorowym sosie, np. bolognese lub arabiata, jednogarnkowymi daniami mięsnymi jak gulasz lub bigos a także z dojrzewającymi kiełbasami typu kindżuk. Podawać w temperaturze 16 – 18⁰C.


Nowoczesna etykieta


Klasyczna butelka ozdobiona została etykietą w ciepłym odcieniu fioletu z dodatkami kremu i złota. Nazwa wina wypisana jest nowoczesną, przykuwającą uwagę czcionką ze zdobieniami. 


Nagrody


Vicente Gandia Marques Del Turia Red zdobyło złoty medal na CWSA China Wine and Spirits Competition, a prestiżowy, brytyjski magazyn wpisał je na listę 30 najlepszych win w tym przedziale cenowym. 

Opakowania

poprzednie
następne