Do darmowej dostawy brakuje: 250 zł *
Call Us Zadzwoń:   44 649 47 37   696 088 990

Eco Gaia Tempranillo

  • ekologiczne
  • na co dzień
  • na imprezę
  • na lato
  • na piknik
  • polecane

22,90 zł

 X 

w zestawie

Czas realizacji zamówienia: 3-5 dni

Opis

Z miłości do natury

Eco Gaia to marka tworząca ekologiczne wina, przy użyciu jedynie naturalnych metod produkcji, z wykorzystaniem owoców organicznie uprawianych winorośli i w poszanowaniu do ziemi, która pracuje na to, by te owoce wydać. Każdy produkt z etykietą Eco Gai posiada europejskie certyfikaty potwierdzające ekologiczne pochodzenie trunków. 

Bogini, od której wszystko się zaczęło

Gaia, od której wino przejęło nazwę, to starożytna grecka bogini, od której według mitologii zaczęło się życie zarówno bogów i całej przyrody, również roślin i zwierząt. To właśnie jej dedykowane są zamknięte wewnątrz butelek trunki i to właśnie dla jej ochrony każdy etap produkcji wina przechodzi w pełni naturalny i zrównoważony sposób. 

Czerwone, półwytrawne, o aromacie wiśni z białym pieprzem

Wino wyprodukowano w 100% z lokalnego hiszpańskiego szczepu Tempranillo. Odznacza się rubinową barwą z czerwonymi refleksami. W bukiecie łączą się ze sobą aromaty słodkich wiśni, dojrzałych śliwek i jagód z niuansem białego pieprzu. Na podniebieniu doskonale zrównoważone między otulającą słodyczą, a orzeźwiającą kwasowością. Rozpieszcza przyjemnym owocowym posmakiem i pozostawia satysfakcję po degustacji. 

Wszechstronność kulinarna

Eco Gaia Tempranillo to prawdziwie wszechstronne wino, które komponuje się zarówno z bardziej wyrazistym w smaku mięsem czerwonym, jak i delikatnym drobiem, a nawet kuchnią jarską. Najlepiej posmakuje w towarzystwie grillowanych mięs, np. karkówki w pieprznej marynacie z dodatkiem miodu lub smażoną piersią indyka w sosie pomidorowym z dodatkiem suszonych pomidorów i czarnych oliwek. Sprawdzi się także jako dodatek do przystawek: deski miękkich serów jak Brie czy Camembert i cienko krojonych hiszpańskich wędlin np. Jamon Serrano lub słodkiego Chorizo. 

Łąka i biedronki

Wino zostało zamknięte w klasycznej butelce z ciemnego szkła, którą wyróżnia niezwykle kolorowa etykieta oraz kaptur na szyjce. Etykieta o białym tle ozdobiona jest łąką różnokolorowych kwiatów, która otacza dużą nazwę marki w kolorze świeżej trawy i fuksji. W odcieniu żywej zieleni jest również kaptur. Kropkę nad „i” w nazwie marki przedstawiono jako biedronkę, która idealnie komponuje się z imitacją łąki. Na dole etykiety umieszczono certyfikat potwierdzający ekologiczną produkcję. 

Opis

Z miłości do natury

Eco Gaia to marka tworząca ekologiczne wina, przy użyciu jedynie naturalnych metod produkcji, z wykorzystaniem owoców organicznie uprawianych winorośli i w poszanowaniu do ziemi, która pracuje na to, by te owoce wydać. Każdy produkt z etykietą Eco Gai posiada europejskie certyfikaty potwierdzające ekologiczne pochodzenie trunków. 

Bogini, od której wszystko się zaczęło

Gaia, od której wino przejęło nazwę, to starożytna grecka bogini, od której według mitologii zaczęło się życie zarówno bogów i całej przyrody, również roślin i zwierząt. To właśnie jej dedykowane są zamknięte wewnątrz butelek trunki i to właśnie dla jej ochrony każdy etap produkcji wina przechodzi w pełni naturalny i zrównoważony sposób. 

Czerwone, półwytrawne, o aromacie wiśni z białym pieprzem

Wino wyprodukowano w 100% z lokalnego hiszpańskiego szczepu Tempranillo. Odznacza się rubinową barwą z czerwonymi refleksami. W bukiecie łączą się ze sobą aromaty słodkich wiśni, dojrzałych śliwek i jagód z niuansem białego pieprzu. Na podniebieniu doskonale zrównoważone między otulającą słodyczą, a orzeźwiającą kwasowością. Rozpieszcza przyjemnym owocowym posmakiem i pozostawia satysfakcję po degustacji. 

Wszechstronność kulinarna

Eco Gaia Tempranillo to prawdziwie wszechstronne wino, które komponuje się zarówno z bardziej wyrazistym w smaku mięsem czerwonym, jak i delikatnym drobiem, a nawet kuchnią jarską. Najlepiej posmakuje w towarzystwie grillowanych mięs, np. karkówki w pieprznej marynacie z dodatkiem miodu lub smażoną piersią indyka w sosie pomidorowym z dodatkiem suszonych pomidorów i czarnych oliwek. Sprawdzi się także jako dodatek do przystawek: deski miękkich serów jak Brie czy Camembert i cienko krojonych hiszpańskich wędlin np. Jamon Serrano lub słodkiego Chorizo. 

Łąka i biedronki

Wino zostało zamknięte w klasycznej butelce z ciemnego szkła, którą wyróżnia niezwykle kolorowa etykieta oraz kaptur na szyjce. Etykieta o białym tle ozdobiona jest łąką różnokolorowych kwiatów, która otacza dużą nazwę marki w kolorze świeżej trawy i fuksji. W odcieniu żywej zieleni jest również kaptur. Kropkę nad „i” w nazwie marki przedstawiono jako biedronkę, która idealnie komponuje się z imitacją łąki. Na dole etykiety umieszczono certyfikat potwierdzający ekologiczną produkcję. 

Opinie

średnie czerwone i bio
Opinia od Mirosław

hiszpańskie bio wino o średniej ciężkości (Dodano 23.10.2020)

Napisz własną opinię

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Prosimy zalogować się lub zarejestrować