Free shipping Do darmowej dostawy brakuje: 250 zł *
Call Us Zadzwoń:   44 649 47 37   696 088 990

Coto Mayor Rioja Crianza


Bodegas El Coto de Rioja
polecane polecane
63,00 zł

 X 

w zestawie

Opis

Jeden z czołowych producentów wina w Hiszpanii


Bodegas El Coto de Rioja została założona w 1970 roku jako niewielka winnica grupy pasjonatów i w niedługim czasie stała się jednym z głównych producentów wina w Hiszpanii. Winiarnia posiada 3 tysiące hektarów winnic, gdzie uprawia głównie lokalne szczepy takie jak Tempranillo i Garnacha. Dzięki pasji i zaangażowaniu winiarnia znalazła się w gronie liderów w prestiżowej grupie Rioja Qualified Designation of Origin (D.O.Ca).


Precyzyjna produkcja


Wino tworzone jest ze specjalnie wyselekcjonowanych owoców i za pomocą dokładnie wyważonej i skrupulatnie kontrolowanej fermentacji, która ma na celu uzyskanie wina doskonale zbalansowanego o jedynie delikatnie zaznaczonej kwasowości. 

Starzeje się przez 12 miesięcy w 225 litrowych beczkach stworzonych z dębu amerykańskiego (80%) i dębu francuskiego (20%), dzięki czemu trunek łączy w sobie świeżość owoców i słodycz drewna. 


Czerwone, wytrawne, owocowe z nutą tostów


Produkowane w 100 % z ręcznie zbieranych winogron szczepu Tempranillo. Ma intensywny ciemno-wiśniowy kolor. Bukiet zdominowany jest aromatem dżemu z czerwonych owoców z nutami wanilii i tostów w tle. Smak wina jest idealnie zrównoważony między słodyczą i cierpkością z nutami truskawek i malin. Pozostawia na podniebieniu długi, owocowy posmak na długo po degustacji. 


Do czerwonego mięsa i deski serów


Najlepiej komponuje się z deską półtwardych, hiszpańskich serów jak Queso Manchego, pieczenią wieprzową w sosie z czerwonym pieprzem i średnio wysmażonymi stekami. Serwować w temperaturze 16-18⁰C. 


Klasyczne i eleganckie


Klasyczna butelka z ciemnego szkła ozdobiona została kremową etykietą i rysunkiem winnicy Bodegas El Coto de Rioja w stylu vintage. Czerwony kaptur, którym obleczono szyjkę i delikatne, złote elementy dodały winu elegancji i stylu. 

Opis

Jeden z czołowych producentów wina w Hiszpanii


Bodegas El Coto de Rioja została założona w 1970 roku jako niewielka winnica grupy pasjonatów i w niedługim czasie stała się jednym z głównych producentów wina w Hiszpanii. Winiarnia posiada 3 tysiące hektarów winnic, gdzie uprawia głównie lokalne szczepy takie jak Tempranillo i Garnacha. Dzięki pasji i zaangażowaniu winiarnia znalazła się w gronie liderów w prestiżowej grupie Rioja Qualified Designation of Origin (D.O.Ca).


Precyzyjna produkcja


Wino tworzone jest ze specjalnie wyselekcjonowanych owoców i za pomocą dokładnie wyważonej i skrupulatnie kontrolowanej fermentacji, która ma na celu uzyskanie wina doskonale zbalansowanego o jedynie delikatnie zaznaczonej kwasowości. 

Starzeje się przez 12 miesięcy w 225 litrowych beczkach stworzonych z dębu amerykańskiego (80%) i dębu francuskiego (20%), dzięki czemu trunek łączy w sobie świeżość owoców i słodycz drewna. 


Czerwone, wytrawne, owocowe z nutą tostów


Produkowane w 100 % z ręcznie zbieranych winogron szczepu Tempranillo. Ma intensywny ciemno-wiśniowy kolor. Bukiet zdominowany jest aromatem dżemu z czerwonych owoców z nutami wanilii i tostów w tle. Smak wina jest idealnie zrównoważony między słodyczą i cierpkością z nutami truskawek i malin. Pozostawia na podniebieniu długi, owocowy posmak na długo po degustacji. 


Do czerwonego mięsa i deski serów


Najlepiej komponuje się z deską półtwardych, hiszpańskich serów jak Queso Manchego, pieczenią wieprzową w sosie z czerwonym pieprzem i średnio wysmażonymi stekami. Serwować w temperaturze 16-18⁰C. 


Klasyczne i eleganckie


Klasyczna butelka z ciemnego szkła ozdobiona została kremową etykietą i rysunkiem winnicy Bodegas El Coto de Rioja w stylu vintage. Czerwony kaptur, którym obleczono szyjkę i delikatne, złote elementy dodały winu elegancji i stylu. 

Opakowania

poprzednie
następne