Do darmowej dostawy brakuje: 250 zł *
Call Us Zadzwoń:   44 649 47 37   696 088 990

Mud House Rapaura Sauvignon Blanc

  • na lato
  • na piknik
  • na randkę

Mud House
89,00 zł

 X 
Czas realizacji zamówienia: 3-5 dni

Dostępność: Ostatnie sztuki

Opis

Zakochani w Nowej Zelandii

Winiarnia Mud House powstała w roku 1996, kiedy podczas planowanej wycieczki po całym świecie, para podróżników dotarła do Nowej Zelandii i zupełnie się w niej zakochała. Podróżnicy postanowili więc osiedlić się w kraju i rozpoczęli swoją winiarską karierę od zasadzenia winnicy. Po kilku latach udało im się również wybudować dom, do którego konstrukcji użyto nowozelandzkiej ziemi. To właśnie ten dom stał się inspiracją do nazwy marki „mud house” oznaczającej „błotny dom”. 

Winnica z regionu Marlborough

Wino zostało wyprodukowane z winogron uprawianych w winnicy The Woolshed Vineyard, położonej w regionie Marlborough. 100 hektarów winnicy zajmuje głównie szczep Sauvignon Blanc, dla którego panuje tam klimat idealny do rozwoju owoców tej odmiany: żyzna gleba, ciepłe powietrze i zróżnicowana gleba. Winnica mieści się blisko wzgórza, które nie tylko zapewnia jej ochronę przed upalnym nowozelandzkim słońcem, ale także pozwala tworzyć z uprawianych tam owoców wina bardziej złożone za sprawą różnic w wysokości położenia oraz rodzaju gleby na jej terenie. 

Ochrona przed utlenieniem

Aby dać winu maksymalną ochronę przed zepsuciem i utlenieniem, w procesie produkcji, od zbiorów po butelkowanie, każda partia owoców przetwarzana i przechowywana jest osobno. Dopiero gdy całość nadaje się do butelkowania, wina są mieszane razem, poddawane procesowi klarowania, filtracji i finalnie butelkowane. 

Białe, wytrawne, o aromacie ziaren zielonego pieprzu

Mud House Rapaura Sauvignon Blanc stworzone jest w 100% ze szczepu Sauvignon Blanc. Ma jasno-limonkową barwę i intrygujący bukiet. Aromaty dojrzałego grejpfruta przeplatają się z nutami marakui i ziaren zielonego pieprzu z kontrastującym tłem aromatu świeżej bazylii. Smak wina jest soczysty i orzeźwiający z wyraźnie zaznaczoną kwasowością. 

Kuchnia Fusion, owoce morza i ryby

To intrygujące wino doskonale sprawdzi się w połączeniu z kuchnią Fusion, niezwykle popularną na terenie Australii i Nowej Zelandii. Skomponuje się z tacos ze świeżą rybą i pikantną salsą pomidorową lub nieco bardziej tradycyjnie z grillowanymi kalmarami i krewetkami w marynacie z limonki, miodu i świeżego chilli. 

Nowoczesny design

Smukła butelka ze szkła w barwie ciemnej oliwki ozdobiona została białą etykietą ze srebrnymi zdobieniami, współgrającymi ze srebrnym kapturem obleczonym na szyjce. Etykieta utrzymana została w nowoczesnym stylu. Uwagę przyciąga duży logotyp marki symbolizujący „dom z błota” i mieszczące się wokół niego winnice.

Opis

Zakochani w Nowej Zelandii

Winiarnia Mud House powstała w roku 1996, kiedy podczas planowanej wycieczki po całym świecie, para podróżników dotarła do Nowej Zelandii i zupełnie się w niej zakochała. Podróżnicy postanowili więc osiedlić się w kraju i rozpoczęli swoją winiarską karierę od zasadzenia winnicy. Po kilku latach udało im się również wybudować dom, do którego konstrukcji użyto nowozelandzkiej ziemi. To właśnie ten dom stał się inspiracją do nazwy marki „mud house” oznaczającej „błotny dom”. 

Winnica z regionu Marlborough

Wino zostało wyprodukowane z winogron uprawianych w winnicy The Woolshed Vineyard, położonej w regionie Marlborough. 100 hektarów winnicy zajmuje głównie szczep Sauvignon Blanc, dla którego panuje tam klimat idealny do rozwoju owoców tej odmiany: żyzna gleba, ciepłe powietrze i zróżnicowana gleba. Winnica mieści się blisko wzgórza, które nie tylko zapewnia jej ochronę przed upalnym nowozelandzkim słońcem, ale także pozwala tworzyć z uprawianych tam owoców wina bardziej złożone za sprawą różnic w wysokości położenia oraz rodzaju gleby na jej terenie. 

Ochrona przed utlenieniem

Aby dać winu maksymalną ochronę przed zepsuciem i utlenieniem, w procesie produkcji, od zbiorów po butelkowanie, każda partia owoców przetwarzana i przechowywana jest osobno. Dopiero gdy całość nadaje się do butelkowania, wina są mieszane razem, poddawane procesowi klarowania, filtracji i finalnie butelkowane. 

Białe, wytrawne, o aromacie ziaren zielonego pieprzu

Mud House Rapaura Sauvignon Blanc stworzone jest w 100% ze szczepu Sauvignon Blanc. Ma jasno-limonkową barwę i intrygujący bukiet. Aromaty dojrzałego grejpfruta przeplatają się z nutami marakui i ziaren zielonego pieprzu z kontrastującym tłem aromatu świeżej bazylii. Smak wina jest soczysty i orzeźwiający z wyraźnie zaznaczoną kwasowością. 

Kuchnia Fusion, owoce morza i ryby

To intrygujące wino doskonale sprawdzi się w połączeniu z kuchnią Fusion, niezwykle popularną na terenie Australii i Nowej Zelandii. Skomponuje się z tacos ze świeżą rybą i pikantną salsą pomidorową lub nieco bardziej tradycyjnie z grillowanymi kalmarami i krewetkami w marynacie z limonki, miodu i świeżego chilli. 

Nowoczesny design

Smukła butelka ze szkła w barwie ciemnej oliwki ozdobiona została białą etykietą ze srebrnymi zdobieniami, współgrającymi ze srebrnym kapturem obleczonym na szyjce. Etykieta utrzymana została w nowoczesnym stylu. Uwagę przyciąga duży logotyp marki symbolizujący „dom z błota” i mieszczące się wokół niego winnice.

Napisz własną opinię

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Prosimy zalogować się lub zarejestrować