Free shipping Do darmowej dostawy brakuje: 299 zł *
Call Us Zadzwoń:   44 649 47 37   696 088 990

Maturo Primitivo Brondello


na-co-dzien na co dzień
na-impreze na imprezę
na-slub-i-wesele na ślub i wesele
38,90 zł

 X 

w zestawie

video thumbnail

Opis

Miłość do winnicy

Famiglia Castellani pierwszą butelkę wina wyprodukowała niemalże 120 lat temu, w roku 1903. I chociaż od tego czasu winiarnia zmieniała się i ewoluowała wielokrotnie, filozofia pracy winiarzy zawsze pozostawała taka sama – produkować najlepsze wina o najwyższej jakości. Według marki osiągnąć to można przede wszystkim dzięki starannej i dokładnej pracy w winnicy, bo jak mówili pierwsi właściciele winiarni: „wysoka jakość zaczyna się w winnicy”. 

Niezwykły klimat regionu

Apulia (wł. Puglia), gdzie produkowane jest wino, to region na południu Włoch o wprost idealnych warunkach pod uprawę winnej latorośli. Bliskość morza sprawia, że w Apulii panuje wilgotny, śródziemnomorski klimat, który w połączeniu z gorącym włoskim słońcem i ciepłymi temperaturami sprawiają, że winogrona, a zwłaszcza czerwone odmiany, dojrzewają soczyste i słodkie. A jak wiadomo, z takich owoców tworzy się najlepsze wina. 

Najlepszy spośród szczepów Apulii

Apulia obfituje w mnogość lokalnych, uprawianych jedynie na jej obszarze odmian winorośli. Jednak to szczep Primitivo przysporzył regionowi międzynarodowej sławy. Primitivo zajmuje największe obszary winnic w Apulii i jest jednym z najczęściej produkowanych win. Ogromną popularność wśród miłośników wina zawdzięcza wyjątkowo urzekającym aromatom wiśni, śliwek i czekolady.

Czerwone, wytrawne, o smaku wiśni oblanych czekoladą

Wino wyprodukowano w 100% z owoców szczepu Primitivo. Wyróżnia się intensywną rubinową barwą i niezwykle przyjemnym bukietem. Dominują w nim aromaty ciemnych wiśni z czekoladą deserową, malin i poziomek z nutami wanilii i lukrecji w tle. Na podniebieniu jest intensywne, o posmaku wiśniowej marmolady, podkreślonej dodatkowo wyraźnymi taninami i delikatnym niuansem dębiny. 

Dla miłośników kuchni włoskiej

Brondello Maturo Primitivo to najlepszy towarzysz tradycyjnej kuchni włoskiej. Komponuje się z pizzą z gęstym pomidorowym sosem i włoską szynką Prosciutto, mięsnymi ravioli z dodatkiem płatków Parmezanu lub klasycznym spaghetti bolognese. Równie dobrze posmakuje z grillowanym mięsem, np. toskańskim stekiem z kością lub pieczonym kurczakiem w marynacie z suszonych pomidorów i oregano. 

Niezwykła elegancja

Klasyczna butelka z ciemnego szkła wyróżnia się nadzwyczaj eleganckim stylem. Na szyjce obleczona jest matowym kapturem w odcieniu ciemnej czerwieni, a w środkowej części ozdobiona prostokątną etykietą. W samym środku etykiety znajduje się nazwa wina, szczepu z jakiego zostało wyprodukowane oraz szczegóły dotyczące trunku w kolorze złotym. Napisy otacza elegancka, dekoracyjna ramka, przywodząca na myśl pałacowe zdobienia lub ramy renesansowych obrazów. 

Opis

Miłość do winnicy

Famiglia Castellani pierwszą butelkę wina wyprodukowała niemalże 120 lat temu, w roku 1903. I chociaż od tego czasu winiarnia zmieniała się i ewoluowała wielokrotnie, filozofia pracy winiarzy zawsze pozostawała taka sama – produkować najlepsze wina o najwyższej jakości. Według marki osiągnąć to można przede wszystkim dzięki starannej i dokładnej pracy w winnicy, bo jak mówili pierwsi właściciele winiarni: „wysoka jakość zaczyna się w winnicy”. 

Niezwykły klimat regionu

Apulia (wł. Puglia), gdzie produkowane jest wino, to region na południu Włoch o wprost idealnych warunkach pod uprawę winnej latorośli. Bliskość morza sprawia, że w Apulii panuje wilgotny, śródziemnomorski klimat, który w połączeniu z gorącym włoskim słońcem i ciepłymi temperaturami sprawiają, że winogrona, a zwłaszcza czerwone odmiany, dojrzewają soczyste i słodkie. A jak wiadomo, z takich owoców tworzy się najlepsze wina. 

Najlepszy spośród szczepów Apulii

Apulia obfituje w mnogość lokalnych, uprawianych jedynie na jej obszarze odmian winorośli. Jednak to szczep Primitivo przysporzył regionowi międzynarodowej sławy. Primitivo zajmuje największe obszary winnic w Apulii i jest jednym z najczęściej produkowanych win. Ogromną popularność wśród miłośników wina zawdzięcza wyjątkowo urzekającym aromatom wiśni, śliwek i czekolady.

Czerwone, wytrawne, o smaku wiśni oblanych czekoladą

Wino wyprodukowano w 100% z owoców szczepu Primitivo. Wyróżnia się intensywną rubinową barwą i niezwykle przyjemnym bukietem. Dominują w nim aromaty ciemnych wiśni z czekoladą deserową, malin i poziomek z nutami wanilii i lukrecji w tle. Na podniebieniu jest intensywne, o posmaku wiśniowej marmolady, podkreślonej dodatkowo wyraźnymi taninami i delikatnym niuansem dębiny. 

Dla miłośników kuchni włoskiej

Brondello Maturo Primitivo to najlepszy towarzysz tradycyjnej kuchni włoskiej. Komponuje się z pizzą z gęstym pomidorowym sosem i włoską szynką Prosciutto, mięsnymi ravioli z dodatkiem płatków Parmezanu lub klasycznym spaghetti bolognese. Równie dobrze posmakuje z grillowanym mięsem, np. toskańskim stekiem z kością lub pieczonym kurczakiem w marynacie z suszonych pomidorów i oregano. 

Niezwykła elegancja

Klasyczna butelka z ciemnego szkła wyróżnia się nadzwyczaj eleganckim stylem. Na szyjce obleczona jest matowym kapturem w odcieniu ciemnej czerwieni, a w środkowej części ozdobiona prostokątną etykietą. W samym środku etykiety znajduje się nazwa wina, szczepu z jakiego zostało wyprodukowane oraz szczegóły dotyczące trunku w kolorze złotym. Napisy otacza elegancka, dekoracyjna ramka, przywodząca na myśl pałacowe zdobienia lub ramy renesansowych obrazów. 

Opakowania

poprzednie
następne