Free shipping Do darmowej dostawy brakuje: 250 zł *
Call Us Zadzwoń:   44 649 47 37   696 088 990

Gnarly Head Old Vine Zinfandel


na-prezent na prezent
88,00 zł
Czas realizacji zamówienia: 3-5 dni

Dostępność: Brak w magazynie

Produkt chwilowo niedostępny. Jeśli chcesz dostać wiadomość, gdy będzie dostępny, podaj swój adres mailowy.

Opis

Odważna misja

Historia Gnarly Head rozpoczęła się w roku 2004 misją stworzenia najlepszego wina szczepu Zinfandel. W tym celu winiarze Gnarly Head udali się do Lodi w środkowej Kalifornii, gdzie znajdują się słynne, stare winnice obsadzone krzewami tej odmiany. Wyzwanie jakie sobie postawili, czyli wyprodukowanie największego i najodważniejszego wina Zinfandel przerosło ich oczekiwania. Rezultat był nieoczekiwany z domieszką czegoś „wrednego”. Stąd też powstała nazwa marki, ponieważ „gnarly” oznacza właśnie „wredny”. 

Najlepszy klimat dla Zinfandela

Gnarly Head Old Vine Zinfandel jest wytwarzany z winogron pochodzących z wybranych winnic w całym regionie Lodi - znanym ze słynnych win odmiany Zinfandel. Lodi ma idealny klimat do uprawy wyjątkowych winogron - ciepłe letnie dni i chłodne nocne bryzy znad oceanu a także piaszczysta, dobrze przepuszczalna gleba. Winogrona, które tworzą wino są ręcznie selekcjonowane głównie z rejonu rzeki Mokelumne, gdzie znajdują się jedne z najstarszych i najbardziej szanowanych winnic w Lodi.

Mniejsze plony, intensywniejszy smak

Starsze winorośle wytwarzają mniej gron, ale ich dojrzałe jagody dają intensywny, skoncentrowany smak. Winogrona zbierano ręcznie podczas chłodnej nocy, a następnie dostarczano do winiarni w celu odcięcia łodyg i delikatnego wtłaczania do zbiorników fermentacyjnych. Po siedmiu do dziewięciu dniach fermentacji wino zostało delikatnie przeniesione do beczek z francuskiego i amerykańskiego dębu w celu fermentacji malolaktycznej, czyli zamiany cierpkiego kwasu jabłkowego na delikatny kwas mlekowy, i dojrzewania. 

Czerwone, wytrawne, o smaku jeżynowego dżemu i mokki

Wino wyprodukowano w 100% z owoców szczepu Zinfandel. Ma ciemną, rubinową barwę. Przyjemny bukiet zdominowany jest aromatem jeżynowego dżemu z mokką i przyprawami korzennymi z dodatkiem wanilii i niuansami tostowymi, przejętymi z dębowych beczek.  W smaku na pierwszym planie dojrzała wiśnia z waniliowo-czekoladowym tłem. Posmak wina długo utrzymuje się na podniebieniu. 

Do czekolady, czerwonego mięsa i pieczonego drobiu

Kieliszek wina łącz z ciemną czekoladą w formie przekąski, a w formie kolacji z duszonymi żeberkami z sosem żurawinowym lub pieczonym kurczakiem w marynacie z wędzonej papryki i cebuli.

Etykieta z Zinfandelem

Klasyczna butelka z ciemnego szkła ozdobiona została ciemną etykietą ze złotymi zdobieniami. Główną część etykiety zajmuje duży rysunek starego krzewu odmiany Zinfandel. Nad rysunkiem znajduje się nazwa marki, a pod nim szczegóły dotyczące wina. 

Opis

Odważna misja

Historia Gnarly Head rozpoczęła się w roku 2004 misją stworzenia najlepszego wina szczepu Zinfandel. W tym celu winiarze Gnarly Head udali się do Lodi w środkowej Kalifornii, gdzie znajdują się słynne, stare winnice obsadzone krzewami tej odmiany. Wyzwanie jakie sobie postawili, czyli wyprodukowanie największego i najodważniejszego wina Zinfandel przerosło ich oczekiwania. Rezultat był nieoczekiwany z domieszką czegoś „wrednego”. Stąd też powstała nazwa marki, ponieważ „gnarly” oznacza właśnie „wredny”. 

Najlepszy klimat dla Zinfandela

Gnarly Head Old Vine Zinfandel jest wytwarzany z winogron pochodzących z wybranych winnic w całym regionie Lodi - znanym ze słynnych win odmiany Zinfandel. Lodi ma idealny klimat do uprawy wyjątkowych winogron - ciepłe letnie dni i chłodne nocne bryzy znad oceanu a także piaszczysta, dobrze przepuszczalna gleba. Winogrona, które tworzą wino są ręcznie selekcjonowane głównie z rejonu rzeki Mokelumne, gdzie znajdują się jedne z najstarszych i najbardziej szanowanych winnic w Lodi.

Mniejsze plony, intensywniejszy smak

Starsze winorośle wytwarzają mniej gron, ale ich dojrzałe jagody dają intensywny, skoncentrowany smak. Winogrona zbierano ręcznie podczas chłodnej nocy, a następnie dostarczano do winiarni w celu odcięcia łodyg i delikatnego wtłaczania do zbiorników fermentacyjnych. Po siedmiu do dziewięciu dniach fermentacji wino zostało delikatnie przeniesione do beczek z francuskiego i amerykańskiego dębu w celu fermentacji malolaktycznej, czyli zamiany cierpkiego kwasu jabłkowego na delikatny kwas mlekowy, i dojrzewania. 

Czerwone, wytrawne, o smaku jeżynowego dżemu i mokki

Wino wyprodukowano w 100% z owoców szczepu Zinfandel. Ma ciemną, rubinową barwę. Przyjemny bukiet zdominowany jest aromatem jeżynowego dżemu z mokką i przyprawami korzennymi z dodatkiem wanilii i niuansami tostowymi, przejętymi z dębowych beczek.  W smaku na pierwszym planie dojrzała wiśnia z waniliowo-czekoladowym tłem. Posmak wina długo utrzymuje się na podniebieniu. 

Do czekolady, czerwonego mięsa i pieczonego drobiu

Kieliszek wina łącz z ciemną czekoladą w formie przekąski, a w formie kolacji z duszonymi żeberkami z sosem żurawinowym lub pieczonym kurczakiem w marynacie z wędzonej papryki i cebuli.

Etykieta z Zinfandelem

Klasyczna butelka z ciemnego szkła ozdobiona została ciemną etykietą ze złotymi zdobieniami. Główną część etykiety zajmuje duży rysunek starego krzewu odmiany Zinfandel. Nad rysunkiem znajduje się nazwa marki, a pod nim szczegóły dotyczące wina. 

Napisz własną opinię

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Prosimy zalogować się lub zarejestrować