Free shipping Do darmowej dostawy brakuje: 250 zł *
Call Us Zadzwoń:   44 649 47 37   696 088 990

Vina Oria Tempranillo


Covinca
na-co-dzien na co dzień
29,00 zł

 X 

w zestawie

Opis

Uznana winiarnia z Aragonii

Covinca to winiarnia powstała w mieście Longares, a dokładniej w regionie Aragonia w roku 1942. Korzystając z długiej i bogatej tradycji winiarskiej regionu oraz najnowszych dokonań techniki nowoczesnego winiarstwa, firma tworzy wina o różnorodnym stylu i charakterze wpadające w gusta wielu miłośników wina. Marka posiada 1700 hektarów prywatnych winnic, na których uprawia zarówno lokalne, jak i międzynarodowe odmiany. Dzięki wysokiej jakości produktów winiarnia Covinca była niejednokrotnie nagradzana w największych międzynarodowych konkursach, jak Concours Mondial de Bruxelles czy Decanter Worl Awards. 

Dwie fermentacje

Owoce wykorzystane do produkcji zbierane są w optymalnym momencie dojrzewania i sprawnie przenoszone do winiarni. Na miejscu są odszypułkowywane, umieszczane w kadziach ze stali nierdzewnej i poddane fermentacji w kontrolowanej temperaturze 28⁰C przez 7 dni. Następnie wino przechodzi fermentację jabłkowo-mlekową, podczas której cierpki kwas jabłkowy naturalnie występujący w owocach zmienia się w delikatny kwas mlekowy. Po drugiej fermentacji wino jest klarowane, filtrowane i butelkowane. 

Czerwone, delikatnie wytrawne, o aromacie wiśni i lukrecji

Wino wyprodukowano w 100 % z owoców lokalnego szczepu Tempranillo. Ma ciemno-rubinową barwę przypominającą dojrzałe wiśnie. Intensywny bukiet otwiera się aromatami czerwonych owoców: wiśni, truskawek i porzeczek z nutą lukrecji w tle. W ustach doskonale zrównoważone, o przyjemnym owocowym posmaku, który sprawia, że trunek jest łatwy i przystępny w degustacji. 

Do dań mięsnych lub deski serów i wędlin

Doskonale skomponuje się z pieczeniami mięsnymi, takimi jak pieczeń jagnięca z ziołami i czosnkiem, gęstymi gulaszami z wołowiny lub deską miękkich serów i hiszpańskich kiełbas, np. Fuet czy Chorizo. 

Antyczna architektura

Butelka o klasycznym kształcie została wykonana z ciemnego szkła i udekorowana ciemnym kapturem na szyjce oraz etykietą w środkowej części. Wąska etykieta o białym tle ukazuje cztery antyczne kolumny o różnych stylach architektonicznych, co nawiązuje do starożytnej tradycji winiarskiej Aragonii. W górnej prawej części widnieje nazwa marki. 

Opis

Uznana winiarnia z Aragonii

Covinca to winiarnia powstała w mieście Longares, a dokładniej w regionie Aragonia w roku 1942. Korzystając z długiej i bogatej tradycji winiarskiej regionu oraz najnowszych dokonań techniki nowoczesnego winiarstwa, firma tworzy wina o różnorodnym stylu i charakterze wpadające w gusta wielu miłośników wina. Marka posiada 1700 hektarów prywatnych winnic, na których uprawia zarówno lokalne, jak i międzynarodowe odmiany. Dzięki wysokiej jakości produktów winiarnia Covinca była niejednokrotnie nagradzana w największych międzynarodowych konkursach, jak Concours Mondial de Bruxelles czy Decanter Worl Awards. 

Dwie fermentacje

Owoce wykorzystane do produkcji zbierane są w optymalnym momencie dojrzewania i sprawnie przenoszone do winiarni. Na miejscu są odszypułkowywane, umieszczane w kadziach ze stali nierdzewnej i poddane fermentacji w kontrolowanej temperaturze 28⁰C przez 7 dni. Następnie wino przechodzi fermentację jabłkowo-mlekową, podczas której cierpki kwas jabłkowy naturalnie występujący w owocach zmienia się w delikatny kwas mlekowy. Po drugiej fermentacji wino jest klarowane, filtrowane i butelkowane. 

Czerwone, delikatnie wytrawne, o aromacie wiśni i lukrecji

Wino wyprodukowano w 100 % z owoców lokalnego szczepu Tempranillo. Ma ciemno-rubinową barwę przypominającą dojrzałe wiśnie. Intensywny bukiet otwiera się aromatami czerwonych owoców: wiśni, truskawek i porzeczek z nutą lukrecji w tle. W ustach doskonale zrównoważone, o przyjemnym owocowym posmaku, który sprawia, że trunek jest łatwy i przystępny w degustacji. 

Do dań mięsnych lub deski serów i wędlin

Doskonale skomponuje się z pieczeniami mięsnymi, takimi jak pieczeń jagnięca z ziołami i czosnkiem, gęstymi gulaszami z wołowiny lub deską miękkich serów i hiszpańskich kiełbas, np. Fuet czy Chorizo. 

Antyczna architektura

Butelka o klasycznym kształcie została wykonana z ciemnego szkła i udekorowana ciemnym kapturem na szyjce oraz etykietą w środkowej części. Wąska etykieta o białym tle ukazuje cztery antyczne kolumny o różnych stylach architektonicznych, co nawiązuje do starożytnej tradycji winiarskiej Aragonii. W górnej prawej części widnieje nazwa marki. 

Opakowania

poprzednie
następne