Do darmowej dostawy brakuje: 250 zł *
Call Us Zadzwoń:   44 649 47 37   696 088 990

Vina Maipo Alto Tajamar

  • dla koneserów
  • na prezent
  • polecane
Darmowa dostawa

Vina Maipo
399,00 zł

 X 
Czas realizacji zamówienia: 3-5 dni

Opis

Znana, chilijska winnica

Vina Maipo powstała w roku 1948, a już 20 lat później należała do jednej z największych grup winiarskich w Chile. Nieustająca inspiracja, czerpana ze społeczeństwa miasta Maipo nadało produktom winiarni wyjątkowy charakter – różnorodny i specyficzny dla danego miejsca produkcji. Dzięki kreatywności i nieprzerwanej chęci rozwoju dziś Vina Maipo to jeden z największych eksporterów wina w kraju. 

Seria limitowana

Vina Maipo Alto Tajamar należy do serii limitowanych win, które produkowane są z owoców pochodzących z winnicy Quinta de Maipo. Max Weinlaub, główny winiarz firmy, dowodzi, że wino to jest wynikiem połączenia dwóch, najlepszych szczepów winnicy Quinta de Maipo i jej unikatowego klimatu, na który składa się zróżnicowana gleba, nieustające, chłodne podmuchy wiatru z nad Pacyfiku i od strony gór Andów, lekkość niedalekiej rzeki Maipo i duże różnice temperatur między dniem, a nocą. 

Vina Maipo Alto Tajamar uważane jest za okręt flagowy chilijskiego producenta.

Czerwone, wytrawne, owocowe z nutą goździków i cynamonu

Wino jest kupażem dwóch szczepów: Syrah (88%) oraz Cabernet Sauvignon (12%). Ręcznie zbierane owoce poddawane są starannej selekcji i precyzyjnej winifikacji, by na koniec leżakować przez 26 miesięcy w nowych beczkach (40%) oraz jedno- i dwukrotnego użycia (60%) z dębu francuskiego. 

Ma ciemno-fioletową barwę z czerwonymi, jaskrawymi odcieniami. Bukiet złożony jest z aromatów świeżych owoców jeżyn i wiśni i słodkich przypraw, takich jak goździki i cynamon, przeplatanych z niuansami kakao i tytoniu. Na podniebieniu jest wyjątkowo przyjemne dzięki zrównoważonej świeżej kwasowości i łagodnym, lecz wyraźnie zauważalnym taninom. Smak wina jest elegancki i nasycony aromatami. 

Do czerwonego mięsa, dziczyzny i serów

Najlepiej komponuje się z tłustym, czerwonym mięsem, takim jak pieczone żebra wołowe z warzywami lub smażonym mięsem dzika w szalotce i czosnku. Równie dobrze posmakuje z deską półtwardych i twardych, wyrazistych w smaku serów, np. Parmezanu i Cheddara. Wino serwować delikatnie schłodzone do temperatury około 15-18⁰C. 

Inspirowane winnicą

Smukła butelka z ciemnego szkła przykuwa uwagę etykietą, na której widnieje rysunek inspirowany codziennym życiem w winnicy. Ukazuje on dwóch pracowników, którzy podają sobie kosz wypełniony soczystymi owocami w winnicy Quinta de Maipo, położonej u stóp gór Andów. Po prawej stronie dostrzec można także logotyp firmy, którym jest wieżyczka kościoła, pełniącego rolę centrum społeczeństwa w mieście Maipo. 

Opis

Znana, chilijska winnica

Vina Maipo powstała w roku 1948, a już 20 lat później należała do jednej z największych grup winiarskich w Chile. Nieustająca inspiracja, czerpana ze społeczeństwa miasta Maipo nadało produktom winiarni wyjątkowy charakter – różnorodny i specyficzny dla danego miejsca produkcji. Dzięki kreatywności i nieprzerwanej chęci rozwoju dziś Vina Maipo to jeden z największych eksporterów wina w kraju. 

Seria limitowana

Vina Maipo Alto Tajamar należy do serii limitowanych win, które produkowane są z owoców pochodzących z winnicy Quinta de Maipo. Max Weinlaub, główny winiarz firmy, dowodzi, że wino to jest wynikiem połączenia dwóch, najlepszych szczepów winnicy Quinta de Maipo i jej unikatowego klimatu, na który składa się zróżnicowana gleba, nieustające, chłodne podmuchy wiatru z nad Pacyfiku i od strony gór Andów, lekkość niedalekiej rzeki Maipo i duże różnice temperatur między dniem, a nocą. 

Vina Maipo Alto Tajamar uważane jest za okręt flagowy chilijskiego producenta.

Czerwone, wytrawne, owocowe z nutą goździków i cynamonu

Wino jest kupażem dwóch szczepów: Syrah (88%) oraz Cabernet Sauvignon (12%). Ręcznie zbierane owoce poddawane są starannej selekcji i precyzyjnej winifikacji, by na koniec leżakować przez 26 miesięcy w nowych beczkach (40%) oraz jedno- i dwukrotnego użycia (60%) z dębu francuskiego. 

Ma ciemno-fioletową barwę z czerwonymi, jaskrawymi odcieniami. Bukiet złożony jest z aromatów świeżych owoców jeżyn i wiśni i słodkich przypraw, takich jak goździki i cynamon, przeplatanych z niuansami kakao i tytoniu. Na podniebieniu jest wyjątkowo przyjemne dzięki zrównoważonej świeżej kwasowości i łagodnym, lecz wyraźnie zauważalnym taninom. Smak wina jest elegancki i nasycony aromatami. 

Do czerwonego mięsa, dziczyzny i serów

Najlepiej komponuje się z tłustym, czerwonym mięsem, takim jak pieczone żebra wołowe z warzywami lub smażonym mięsem dzika w szalotce i czosnku. Równie dobrze posmakuje z deską półtwardych i twardych, wyrazistych w smaku serów, np. Parmezanu i Cheddara. Wino serwować delikatnie schłodzone do temperatury około 15-18⁰C. 

Inspirowane winnicą

Smukła butelka z ciemnego szkła przykuwa uwagę etykietą, na której widnieje rysunek inspirowany codziennym życiem w winnicy. Ukazuje on dwóch pracowników, którzy podają sobie kosz wypełniony soczystymi owocami w winnicy Quinta de Maipo, położonej u stóp gór Andów. Po prawej stronie dostrzec można także logotyp firmy, którym jest wieżyczka kościoła, pełniącego rolę centrum społeczeństwa w mieście Maipo. 

Napisz własną opinię

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Prosimy zalogować się lub zarejestrować