Free shipping Do darmowej dostawy brakuje: 299 zł *
Call Us Zadzwoń:   44 649 47 37   696 088 990

Vicente Gandia Fusta Nova Moscatel


Vicente Gandia
polecane polecane
32,00 zł

Dostępność: Brak w magazynie

Produkt chwilowo niedostępny. Jeśli chcesz dostać wiadomość, gdy będzie dostępny, podaj swój adres mailowy.

Opis

Winiarnia Vincente Gandia


Vincente Gandia została założona w Walencji w 1885 roku. Dziś prowadzona jest przez 4-tą już generację rodziny Gandia. Celem każdego pokolenia jest poprawa jakości produkowanych win, dzięki czemu trunki wychodzące spod ich rąk są lepsze z roku na rok. Coraz wyższa jakość win pozostaje przez lata zawsze w zaskakującym stosunku do ceny.


Śródziemnomorski klimat


Winorośle przeznaczone do produkcji wina uprawiane są w centralnej części prowincji Walencja, na dedykowanej specjalnie podstrefie D. O. Valencia, na wysokości 100 m. n.p.m. Jest to obszar leżący bardzo blisko morza. Wpływ rześkiego, morskiego powietrza i gorącego słońca, a dodatkowo duże różnice temperatur między dniem a nocą sprzyjają rozwojowi substancji aromatycznych w owocach. Takie warunki atmosferyczne pozwalają także akumulować winogronom cukier z niezwykłą skutecznością. Każdy, kto miał okazję spróbować owoców z winorośli tego regionu twierdzi, że smakują jak cukierki.


Sok bez mechanicznego tłoczenia


Owoce zbierane są ręcznie o świcie, gdy temperatura jest najniższa. Zbieranie winogron w niskich temperaturach pozwala zachować ich naturalny aromat. Następnie grona są bardzo delikatnie wyciskane, bez użycia mechanicznego tłoczenia i poddawane zimnej maceracji. Na koniec wino trafia do nowych beczek z dębu francuskiego, gdzie dojrzewa przez 3 miesiące.


Wino deserowe, słodkie i wyrafinowane


Wino wytwarzane jest wyłącznie z najlepszych, wyselekcjonowanych gron szczepu Moscatel de Alejandra. Ma jasną, złotą barwę i intrygujący zapach. W bukiecie wyraźnie wyczuwalne są aromaty cytryny, pomarańczy i mandarynek, miód i brązowy cukier. Starzenie wina w dębowych beczkach nadało mu także aromaty wanilii, brązowego cukru i przypieczonego, pszennego chleba. Smak wina zbliżony jest do jego aromatu, czuć w nim pszenny tost z filetowaną pomarańczą, hojnie oblany miodem. Vincente Gandia Fusta Nova Moscatel to wino słodkie, eleganckie i wyraziste, a wysoka zawartość alkoholu (15%) nadaje mu ciepły, rozgrzewający posmak.


Do lub zamiast deseru 


Jest to idealny trunek deserowy, który komponuje się z wszelkimi wypiekami i deserami. Najlepiej podać go w towarzystwie cytrynowego flanu lub crème brulee. Można również, zwyczajem hiszpańskim, potraktować kieliszek Vincente Gandia Fusta Nova Moscatel jako deser sam w sobie i wypić go małymi łyczkami po posiłku. 


Stylowy i elegancki design


Vincente Gandia Fusta Nowa Moscatel zostało zamknięte w prostej butelce o wydłużonym kształcie, o pojemności 0,5 L. Posiada czarną, wąską etykietę z wypisaną złotymi literami nazwą wina. Pionowo, po długości butelka ozdobiona została złotymi źdźbłami, przypominającymi trawę skąpaną w pełnym słońcu. 


Najlepszy muscat


Wino zostało wielokrotnie nagrodzone w konkursach winiarskich. W prestiżowym konkursie „La Nariz de Oro” zostało wybrane najlepszym, hiszpańskim muscatem. To słodkie, eleganckie wino jest doskonałym pomysłem na prezent. Dodatkowo umieszczone w pięknej, bejcowanej skrzyni, sygnowanej logo Vincente Gandia będzie nie tylko smacznym, ale też wizualnie urokliwym podarunkiem. 

Opis

Winiarnia Vincente Gandia


Vincente Gandia została założona w Walencji w 1885 roku. Dziś prowadzona jest przez 4-tą już generację rodziny Gandia. Celem każdego pokolenia jest poprawa jakości produkowanych win, dzięki czemu trunki wychodzące spod ich rąk są lepsze z roku na rok. Coraz wyższa jakość win pozostaje przez lata zawsze w zaskakującym stosunku do ceny.


Śródziemnomorski klimat


Winorośle przeznaczone do produkcji wina uprawiane są w centralnej części prowincji Walencja, na dedykowanej specjalnie podstrefie D. O. Valencia, na wysokości 100 m. n.p.m. Jest to obszar leżący bardzo blisko morza. Wpływ rześkiego, morskiego powietrza i gorącego słońca, a dodatkowo duże różnice temperatur między dniem a nocą sprzyjają rozwojowi substancji aromatycznych w owocach. Takie warunki atmosferyczne pozwalają także akumulować winogronom cukier z niezwykłą skutecznością. Każdy, kto miał okazję spróbować owoców z winorośli tego regionu twierdzi, że smakują jak cukierki.


Sok bez mechanicznego tłoczenia


Owoce zbierane są ręcznie o świcie, gdy temperatura jest najniższa. Zbieranie winogron w niskich temperaturach pozwala zachować ich naturalny aromat. Następnie grona są bardzo delikatnie wyciskane, bez użycia mechanicznego tłoczenia i poddawane zimnej maceracji. Na koniec wino trafia do nowych beczek z dębu francuskiego, gdzie dojrzewa przez 3 miesiące.


Wino deserowe, słodkie i wyrafinowane


Wino wytwarzane jest wyłącznie z najlepszych, wyselekcjonowanych gron szczepu Moscatel de Alejandra. Ma jasną, złotą barwę i intrygujący zapach. W bukiecie wyraźnie wyczuwalne są aromaty cytryny, pomarańczy i mandarynek, miód i brązowy cukier. Starzenie wina w dębowych beczkach nadało mu także aromaty wanilii, brązowego cukru i przypieczonego, pszennego chleba. Smak wina zbliżony jest do jego aromatu, czuć w nim pszenny tost z filetowaną pomarańczą, hojnie oblany miodem. Vincente Gandia Fusta Nova Moscatel to wino słodkie, eleganckie i wyraziste, a wysoka zawartość alkoholu (15%) nadaje mu ciepły, rozgrzewający posmak.


Do lub zamiast deseru 


Jest to idealny trunek deserowy, który komponuje się z wszelkimi wypiekami i deserami. Najlepiej podać go w towarzystwie cytrynowego flanu lub crème brulee. Można również, zwyczajem hiszpańskim, potraktować kieliszek Vincente Gandia Fusta Nova Moscatel jako deser sam w sobie i wypić go małymi łyczkami po posiłku. 


Stylowy i elegancki design


Vincente Gandia Fusta Nowa Moscatel zostało zamknięte w prostej butelce o wydłużonym kształcie, o pojemności 0,5 L. Posiada czarną, wąską etykietę z wypisaną złotymi literami nazwą wina. Pionowo, po długości butelka ozdobiona została złotymi źdźbłami, przypominającymi trawę skąpaną w pełnym słońcu. 


Najlepszy muscat


Wino zostało wielokrotnie nagrodzone w konkursach winiarskich. W prestiżowym konkursie „La Nariz de Oro” zostało wybrane najlepszym, hiszpańskim muscatem. To słodkie, eleganckie wino jest doskonałym pomysłem na prezent. Dodatkowo umieszczone w pięknej, bejcowanej skrzyni, sygnowanej logo Vincente Gandia będzie nie tylko smacznym, ale też wizualnie urokliwym podarunkiem. 

Opakowania

poprzednie
następne