Free shipping Do darmowej dostawy brakuje: 299 zł *
Call Us Zadzwoń:   44 649 47 37   696 088 990

Vicente Gandia Con Un Par Albarino


Vicente Gandia
na-randke na randkę
na-wieczor-panienski na wieczór panieński
59,90 zł

Dostępność: Brak w magazynie

Produkt chwilowo niedostępny. Jeśli chcesz dostać wiadomość, gdy będzie dostępny, podaj swój adres mailowy.
video thumbnail

Opinia eksperta

Wino nie tylko na lato. Albariño ! Wigilia ! W zapachu mieszanka zielonych jabłek, gruszek, brzoskwiń i cytrusów. Jest świeże , rześkie i kwasowe na finiszu. Lekko mineralne - dla koneserów. Nie czekajcie. Pijcie teraz. I tak jak Portugalczycy z rybami smażonymi lub wędzonymi. Sery pleśniowe z marmoladą brzoskwiniowa lub gruszkową. Plus bagietka. Pycha . Alk. 12,5 %

Przemysław Kowalski Sommelier, Członek Amerykańskiego Stowarzyszenia Sommelierów

Opis

Jedna z 50 najlepszych winnic na świecie

Vicente Gandia to firma założona ponad 130 lat temu, dokładnie w roku 1885 w Walencji. Obecnie zarządzana jest przez czwartą generację rodziny Gandia. Przez wszystkie lata działalności winiarnia pozostała wierna wartościom założycielskim oraz przyczyniała się do postępu i zwiększania dobrobytu społeczeństwa, w którym tworzy. Jej produkty goszczą w ponad 90 krajach na 5 kontynentach świata. W 2014 roku Vicente Gandia został wyróżniony jako najlepszy hiszpański producent win na prestiżowym międzynarodowym konkursie AWC Vienna. W tym samym roku, Światowe Stowarzyszenie Dziennikarzy i Pisarzy win i alkoholi umieściło producenta na swojej corocznej liście jako jeden z Top 50 najlepszych winnic na świecie.

Białe, wytrawne, o aromacie mandarynek i świeżego ciasta

Wino zostało wyprodukowane w 100 % z owoców lokalnego szczepu Albarino. Ma słomkowo-żółtą barwę z zielonkawymi opalizującymi refleksami. Niezwykle przyjemny bukiet to połączenie aromatów mandarynki, kwiatu pomarańczy, gruszek i moreli z nutą świeżego ciasta drożdżowego. Na podniebieniu wyraźnie wyczuwalne są melon, gruszka i skórka cytryny z dobrze zaznaczoną kwasowością, która orzeźwia i teksturą, dzięki której wino jest intensywne w smaku.

Do owoców morza, serów i kuchni wegetariańskie

Doskonały trunek do łączenia z wszelkimi daniami na bazie owoców morza i skorupiaków, np. makaronem tagliatelle z kalmarami smażonymi na maśle w sosie pomarańczowym ze świeżą miętą lub grillowanymi krewetkami z ananasem w egzotycznych przyprawach. Równie dobrze posmakuje z deską miękkich serów typu Brie i kuchnią wege: sałatkami ze świeżych warzyw, risotto z groszkiem cukrowym lub cukinią nadziewaną pomidorkami koktajlowymi i serem feta.

Wyróżniająca się etykieta

Butelkę Vicente Gandia Con Un Par Albarino nie da się pomylić z żadną inną marką winiarską. Butelka ma smukły kształt i wykonana jest z ciemnego szkła oraz ozdobiona kapturem na szyjce i szeroką etykietą. Zarówno kaptur jak i etykieta wyróżniają się intensywnie turkusowo-niebieskim kolorem. Z lewej strony etykiety umieszczono nazwę wina, natomiast z prawej parę damskich butów na wysokim obcasie w kolorze białym. Nazwa wina „Con un par” oznacza „w parze”, czym właśnie inspirowany był design etykiety.

Nagradzany trunek

Wino zdobyło złoty medal w konkursie Mundus Vini, odbywającym się w Berlinie a także w hiszpańskim konkursie Baco Awards. Na prestiżowym konkursie Concours Mondial Bruxelles zostało nagrodzone srebrnym medalem.

Opis

Jedna z 50 najlepszych winnic na świecie

Vicente Gandia to firma założona ponad 130 lat temu, dokładnie w roku 1885 w Walencji. Obecnie zarządzana jest przez czwartą generację rodziny Gandia. Przez wszystkie lata działalności winiarnia pozostała wierna wartościom założycielskim oraz przyczyniała się do postępu i zwiększania dobrobytu społeczeństwa, w którym tworzy. Jej produkty goszczą w ponad 90 krajach na 5 kontynentach świata. W 2014 roku Vicente Gandia został wyróżniony jako najlepszy hiszpański producent win na prestiżowym międzynarodowym konkursie AWC Vienna. W tym samym roku, Światowe Stowarzyszenie Dziennikarzy i Pisarzy win i alkoholi umieściło producenta na swojej corocznej liście jako jeden z Top 50 najlepszych winnic na świecie.

Białe, wytrawne, o aromacie mandarynek i świeżego ciasta

Wino zostało wyprodukowane w 100 % z owoców lokalnego szczepu Albarino. Ma słomkowo-żółtą barwę z zielonkawymi opalizującymi refleksami. Niezwykle przyjemny bukiet to połączenie aromatów mandarynki, kwiatu pomarańczy, gruszek i moreli z nutą świeżego ciasta drożdżowego. Na podniebieniu wyraźnie wyczuwalne są melon, gruszka i skórka cytryny z dobrze zaznaczoną kwasowością, która orzeźwia i teksturą, dzięki której wino jest intensywne w smaku.

Do owoców morza, serów i kuchni wegetariańskie

Doskonały trunek do łączenia z wszelkimi daniami na bazie owoców morza i skorupiaków, np. makaronem tagliatelle z kalmarami smażonymi na maśle w sosie pomarańczowym ze świeżą miętą lub grillowanymi krewetkami z ananasem w egzotycznych przyprawach. Równie dobrze posmakuje z deską miękkich serów typu Brie i kuchnią wege: sałatkami ze świeżych warzyw, risotto z groszkiem cukrowym lub cukinią nadziewaną pomidorkami koktajlowymi i serem feta.

Wyróżniająca się etykieta

Butelkę Vicente Gandia Con Un Par Albarino nie da się pomylić z żadną inną marką winiarską. Butelka ma smukły kształt i wykonana jest z ciemnego szkła oraz ozdobiona kapturem na szyjce i szeroką etykietą. Zarówno kaptur jak i etykieta wyróżniają się intensywnie turkusowo-niebieskim kolorem. Z lewej strony etykiety umieszczono nazwę wina, natomiast z prawej parę damskich butów na wysokim obcasie w kolorze białym. Nazwa wina „Con un par” oznacza „w parze”, czym właśnie inspirowany był design etykiety.

Nagradzany trunek

Wino zdobyło złoty medal w konkursie Mundus Vini, odbywającym się w Berlinie a także w hiszpańskim konkursie Baco Awards. Na prestiżowym konkursie Concours Mondial Bruxelles zostało nagrodzone srebrnym medalem.

Opakowania

poprzednie
następne