Free shipping Do darmowej dostawy brakuje: 250 zł *
Call Us Zadzwoń:   44 649 47 37   696 088 990

Tsinandali Premium Dry

Outlet
-25%

Georgian Wine House
na-prezent na prezent

Normalna cena: 59,00 zł

Promocja 44,25 zł

Dostępność: Brak w magazynie

Produkt chwilowo niedostępny. Jeśli chcesz dostać wiadomość, gdy będzie dostępny, podaj swój adres mailowy.

Opis

Uznanie dla innowacyjności i szacunek do tradycji

Producent wina Georgian Wine House podczas produkcji prawdziwie gruzińskich win wykorzystuje zarówno nowoczesne technologie i najnowsze maszyny produkcyjne jak i tradycyjne techniki winiarskie starożytnej Gruzji, jak starzenie wina w glinianych kwerwi zakopanych pod ziemią. Dzięki temu trunki winiarni są wysokiej jakości i nie tracą prawdziwego ducha winiarskiej Gruzji.

Najlepszy region winiarski Gruzji

Winiarnia mieści swoją winiarnię oraz winnice w jednym z najlepszych winiarskich regionów Gruzji – Kachetii. Jest to obszar, który doskonale znany był już starożytnym Grekom i wielokrotnie opisywany w starożytnej literaturze. W Kachetii panują doskonałe warunki pod uprawę winorośli dzięki wysokim temperaturom, żyznej glebie i odpowiedniemu nawodnieniu, które zapewnia przepływająca przez region rzeka Alazani. To tam rosną i dojrzewają najlepsze gruzińskie winne latorośle. 

Biała odmiana z Kaukazu

Rkatsiteli to autochtoniczna odmiana winorośli Gruzji, czyli taka, której upraw nie sposób znaleźć w żadnym innym miejscu na świecie. Jest to najpopularniejsza biała odmiana winorośli uprawiana w kraju, która oddaje wina o przyjemnym owocowym aromacie. Produkuje się z niej zarówno wina spokojne jak i słodkie wina wzmacniane. 

Białe, wytrawne, o aromacie jabłek i moreli

Wino jest kupażem szczepów  Rkatsiteli (95%) oraz Mtsvane (5%). Zanim trafia do butelek leżakuje w dębowych beczkach. Ma jasno-słomkową barwę i świeży bukiet zdominowany owocowymi aromatami żółtych jabłek, dojrzałych gruszek i owoców tropikalnych. Na podniebieniu jest intensywnie owocowe z posmakiem ananasów, mango i melona z nutą moreli. Dobrze zbalansowane między orzeźwiającą cierpkością, a naturalną słodyczą. 

Owoce morza i deska serów

Tsinandali Premium Dry najlepiej posmakuje w połączeniu ze smażonymi krewetkami w panierce z wiórków kokosowych z dodatkiem chutneya ananasowego z chilli lub grillowaną ośmiorniczką polaną sokiem z cytryny. Skomponuje się także z deską twardych serów takich jak Parmezan czy Pecorino. 

Elegancka wersja gruzińskiej tradycji

Wino zamknięto w klasycznej butelce z czarnego połyskliwego szkła, ozdobionej kapturem i szeroką etykietą. Na czarnym kapturze umieszczono złote zdobienia inspirowane tradycyjnymi wzorami zdobień gruzińskich. Te same wzory widnieją w górnej części etykiety, pod nimi znajduje się nazwa wina w kolorze żywej zieleni oraz nazwa wina w języku gruzińskim. Dolną część etykiety zajmują szczegóły dotyczące trunku oraz logotyp marki w kolorze czerwono-złotym. 

Opis

Uznanie dla innowacyjności i szacunek do tradycji

Producent wina Georgian Wine House podczas produkcji prawdziwie gruzińskich win wykorzystuje zarówno nowoczesne technologie i najnowsze maszyny produkcyjne jak i tradycyjne techniki winiarskie starożytnej Gruzji, jak starzenie wina w glinianych kwerwi zakopanych pod ziemią. Dzięki temu trunki winiarni są wysokiej jakości i nie tracą prawdziwego ducha winiarskiej Gruzji.

Najlepszy region winiarski Gruzji

Winiarnia mieści swoją winiarnię oraz winnice w jednym z najlepszych winiarskich regionów Gruzji – Kachetii. Jest to obszar, który doskonale znany był już starożytnym Grekom i wielokrotnie opisywany w starożytnej literaturze. W Kachetii panują doskonałe warunki pod uprawę winorośli dzięki wysokim temperaturom, żyznej glebie i odpowiedniemu nawodnieniu, które zapewnia przepływająca przez region rzeka Alazani. To tam rosną i dojrzewają najlepsze gruzińskie winne latorośle. 

Biała odmiana z Kaukazu

Rkatsiteli to autochtoniczna odmiana winorośli Gruzji, czyli taka, której upraw nie sposób znaleźć w żadnym innym miejscu na świecie. Jest to najpopularniejsza biała odmiana winorośli uprawiana w kraju, która oddaje wina o przyjemnym owocowym aromacie. Produkuje się z niej zarówno wina spokojne jak i słodkie wina wzmacniane. 

Białe, wytrawne, o aromacie jabłek i moreli

Wino jest kupażem szczepów  Rkatsiteli (95%) oraz Mtsvane (5%). Zanim trafia do butelek leżakuje w dębowych beczkach. Ma jasno-słomkową barwę i świeży bukiet zdominowany owocowymi aromatami żółtych jabłek, dojrzałych gruszek i owoców tropikalnych. Na podniebieniu jest intensywnie owocowe z posmakiem ananasów, mango i melona z nutą moreli. Dobrze zbalansowane między orzeźwiającą cierpkością, a naturalną słodyczą. 

Owoce morza i deska serów

Tsinandali Premium Dry najlepiej posmakuje w połączeniu ze smażonymi krewetkami w panierce z wiórków kokosowych z dodatkiem chutneya ananasowego z chilli lub grillowaną ośmiorniczką polaną sokiem z cytryny. Skomponuje się także z deską twardych serów takich jak Parmezan czy Pecorino. 

Elegancka wersja gruzińskiej tradycji

Wino zamknięto w klasycznej butelce z czarnego połyskliwego szkła, ozdobionej kapturem i szeroką etykietą. Na czarnym kapturze umieszczono złote zdobienia inspirowane tradycyjnymi wzorami zdobień gruzińskich. Te same wzory widnieją w górnej części etykiety, pod nimi znajduje się nazwa wina w kolorze żywej zieleni oraz nazwa wina w języku gruzińskim. Dolną część etykiety zajmują szczegóły dotyczące trunku oraz logotyp marki w kolorze czerwono-złotym. 

Opakowania

poprzednie
następne