Free shipping Do darmowej dostawy brakuje: 299 zł *
Call Us Zadzwoń:   44 649 47 37   696 088 990

Tauber & Wasilewski Syrah


149,00 zł

 X 

w zestawie

Opis

Polak, Węgier, dwa bratanki…

Za markę winiarską Tauber & Wasilewski odpowiada węgierski producent wina Polgar o długiej, rodzinnej tradycji uprawy winorośli i wytwarzania z nich trunków oraz Polak Maciej Wasilewski na stałe zamieszkujący w Budapeszcie. Ich przyjaźń i wspólna inwestycja w winiarnię jest przedłużeniem winiarskiej tradycji polsko-węgierskiej, która liczy sobie wiele setek lat. Dla obu stron, zarówno dla rodziny Polgar, jak i Wasilewskiego projekt nowej winiarni był spełnieniem marzeń o stworzeniu najlepszych, reprezentacyjnych dla Europy Środkowej trunków. 

Winnice Europy Środkowej

Za najlepszy region winiarski Węgier i jeden z najlepszych w Europie Środkowej uważa się Villany, leżący na południu kraju tuż przy granicy z Chorwacją. Region obejmuj niewielkie pasmo wzgórz, które wyrastają nagle z rozległego płaskowyżu. Od XVIII wieku miejsce to pokrywają liczne winnice, a miasteczko o takiej samej nazwie, Villany, znane jest z knajpek serwujących lokalną kuchnię, pod którymi kryją się piwnice wypełnione wspaniałymi węgierskimi trunkami. Region Villany znany jest na arenie międzynarodowej jako producent najlepszej jakości win tej części Europy. 

Czerwone, wytrawne, o aromacie owoców lasu i egzotycznych przypraw

Wino wyprodukowano w 100 % z owoców szczepu Syrah. Przed butelkowaniem dojrzewa przez 1,5 roku w 225-litrowych nowych dębowych beczkach typu barrique. Ma intensywną czerwono-granatową barwę. Zarówno w nosie, jak i na podniebieniu ujawnia się duży wpływ drewna. Bukiet stworzony jest z aromatów owoców lasu: borówek, porzeczek, jagód i malin z nutami egzotycznych przypraw. W ustach łagodne taniny, przyjemna owocowość i trwały posmak utrzymujący się na podniebieniu pogłębiają przyjemność z degustacji. 

Do mięs, warzyw i serów

Najlepiej skomponuje się z pieczoną polędwicą wołową serwowaną na rukoli z sosem balsamicznym lub półmiskiem warzyw z grilla – pomidorów, papryki i bakłażanów z czosnkowo-ziołowym masłem. Sprawdzi się także jako wino serwowane do deski aromatycznych serów w stylu Pecorino czy Parmezanu. Najlepiej posmakuje delikatnie schłodzone do temperatury około 16-18⁰C. 

Etykieta z widokiem na Villany

Wino prezentuje nowoczesny i elegancki styl. Klasyczny kształt butelki z czarnego szkła doskonale komponuje się z prostym czarnym kapturem na szyjce oraz prostokątną etykietą w środkowej części. Etykieta w kolorze jasno-kremowym prezentuje bogato zdobioną nazwę winiarni, zdjęcie winnic rozciągających się w regionie Villany, nazwę szczepu oraz miejsca produkcji. Całość otacza złota ramka nadająca szyku. 

Opis

Polak, Węgier, dwa bratanki…

Za markę winiarską Tauber & Wasilewski odpowiada węgierski producent wina Polgar o długiej, rodzinnej tradycji uprawy winorośli i wytwarzania z nich trunków oraz Polak Maciej Wasilewski na stałe zamieszkujący w Budapeszcie. Ich przyjaźń i wspólna inwestycja w winiarnię jest przedłużeniem winiarskiej tradycji polsko-węgierskiej, która liczy sobie wiele setek lat. Dla obu stron, zarówno dla rodziny Polgar, jak i Wasilewskiego projekt nowej winiarni był spełnieniem marzeń o stworzeniu najlepszych, reprezentacyjnych dla Europy Środkowej trunków. 

Winnice Europy Środkowej

Za najlepszy region winiarski Węgier i jeden z najlepszych w Europie Środkowej uważa się Villany, leżący na południu kraju tuż przy granicy z Chorwacją. Region obejmuj niewielkie pasmo wzgórz, które wyrastają nagle z rozległego płaskowyżu. Od XVIII wieku miejsce to pokrywają liczne winnice, a miasteczko o takiej samej nazwie, Villany, znane jest z knajpek serwujących lokalną kuchnię, pod którymi kryją się piwnice wypełnione wspaniałymi węgierskimi trunkami. Region Villany znany jest na arenie międzynarodowej jako producent najlepszej jakości win tej części Europy. 

Czerwone, wytrawne, o aromacie owoców lasu i egzotycznych przypraw

Wino wyprodukowano w 100 % z owoców szczepu Syrah. Przed butelkowaniem dojrzewa przez 1,5 roku w 225-litrowych nowych dębowych beczkach typu barrique. Ma intensywną czerwono-granatową barwę. Zarówno w nosie, jak i na podniebieniu ujawnia się duży wpływ drewna. Bukiet stworzony jest z aromatów owoców lasu: borówek, porzeczek, jagód i malin z nutami egzotycznych przypraw. W ustach łagodne taniny, przyjemna owocowość i trwały posmak utrzymujący się na podniebieniu pogłębiają przyjemność z degustacji. 

Do mięs, warzyw i serów

Najlepiej skomponuje się z pieczoną polędwicą wołową serwowaną na rukoli z sosem balsamicznym lub półmiskiem warzyw z grilla – pomidorów, papryki i bakłażanów z czosnkowo-ziołowym masłem. Sprawdzi się także jako wino serwowane do deski aromatycznych serów w stylu Pecorino czy Parmezanu. Najlepiej posmakuje delikatnie schłodzone do temperatury około 16-18⁰C. 

Etykieta z widokiem na Villany

Wino prezentuje nowoczesny i elegancki styl. Klasyczny kształt butelki z czarnego szkła doskonale komponuje się z prostym czarnym kapturem na szyjce oraz prostokątną etykietą w środkowej części. Etykieta w kolorze jasno-kremowym prezentuje bogato zdobioną nazwę winiarni, zdjęcie winnic rozciągających się w regionie Villany, nazwę szczepu oraz miejsca produkcji. Całość otacza złota ramka nadająca szyku. 

Opakowania

poprzednie
następne