Do darmowej dostawy brakuje: 250 zł *
Call Us Zadzwoń:   44 649 47 37   696 088 990

St Hallett Butcher’s Cart Shiraz


St Hallett
119,00 zł

 X 

w zestawie

Opis

Winiarnia z historią

St. Hallet została założona w roku 1944 przez rodzinę Linder, która kilka lat wcześniej przybyła do Australii z polskiego Śląska. Na początku działalności skupiała się głównie na produkcji popularnych ówcześnie słodkich win wzmacnianych. Jednak wraz z postępem technologii winiarskich i zmianami w popycie winiarnia zaczęła się rozwijać i zmieniać nurt produkcji, chcąc zaspokoić oczekiwania konsumentów. Po 70 latach ciągłego rozwoju i pracy nad osiąganiem coraz lepszych wyników St. Hallet uważana jest za jedną z najlepszych, australijskich marek winiarskich.

Najlepszy region Shiraza

St. Hallett Butcher’s Cart Shiraz wyprodukowany został z owoców winorośli uprawianych w cenionym, winiarskim regionie Barossa. Dolinę Barossa uznaje się za najlepsze miejsce do uprawy szczepu Shiraz, a wina stamtąd pochodzące za wizytówkę Australii. 

Większość winogron wykorzystanych do produkcji wina pochodzi z wybranych winnic Doliny Barossa, charakteryzującej się gliniastą glebą lubianą przez odmianę Shiraz. Niewielka część owoców pochodzi z wyżej położonych winnic Doliny Edenu, znanych z ostrości i wyraźnej mineralności. 

Czerwone, wytrawne, o posmaku gorzkiej czekolady

Wino stworzone zostało w 100% z ręcznie zbieranych owoców szczepu Shiraz. Przed butelkowaniem trunek leżakuje w dębowych beczkach od 5 do 8 lat. Charakteryzuje się purpurową barwą z ciemnymi refleksami i wyraźnie jagodowym aromatem z nutą gałki muszkatołowej. W smaku dominują soczyste wiśnie i śliwki na tle z posmaku gorzkiej czekolady. Koniec degustacji ujawnia mocne, lecz przyjemne taniny. 

Do deski wędlin, jagnięciny i pieczonego drobiu

Najlepiej smakuje w towarzystwie pieczonej w marokańskich przyprawach jagnięciny i sypkiego kuskusu z sosem miętowym lub pieczoną kaczką ze złocistą skórką i maślaną, zieloną fasolką szparagową. Równie dobrze skomponuje się z deską wędzonych i suszonych wędlin. 

Eleganckie i klasyczne

Klasyczna butelka z ciemnego szkła ozdobiona została elegancką etykietą w kremowym odcieniu, w której centralnej części, odpowiednio do australijskiego stylu, znalazła się nazwa producenta oraz jego logotyp. Uwagę przyciąga kaptur na szyjce oraz zakrętka w żywym, czerwonym kolorze. Całość oddaje elegancję zamkniętego wewnątrz butelki wina. 

Opis

Winiarnia z historią

St. Hallet została założona w roku 1944 przez rodzinę Linder, która kilka lat wcześniej przybyła do Australii z polskiego Śląska. Na początku działalności skupiała się głównie na produkcji popularnych ówcześnie słodkich win wzmacnianych. Jednak wraz z postępem technologii winiarskich i zmianami w popycie winiarnia zaczęła się rozwijać i zmieniać nurt produkcji, chcąc zaspokoić oczekiwania konsumentów. Po 70 latach ciągłego rozwoju i pracy nad osiąganiem coraz lepszych wyników St. Hallet uważana jest za jedną z najlepszych, australijskich marek winiarskich.

Najlepszy region Shiraza

St. Hallett Butcher’s Cart Shiraz wyprodukowany został z owoców winorośli uprawianych w cenionym, winiarskim regionie Barossa. Dolinę Barossa uznaje się za najlepsze miejsce do uprawy szczepu Shiraz, a wina stamtąd pochodzące za wizytówkę Australii. 

Większość winogron wykorzystanych do produkcji wina pochodzi z wybranych winnic Doliny Barossa, charakteryzującej się gliniastą glebą lubianą przez odmianę Shiraz. Niewielka część owoców pochodzi z wyżej położonych winnic Doliny Edenu, znanych z ostrości i wyraźnej mineralności. 

Czerwone, wytrawne, o posmaku gorzkiej czekolady

Wino stworzone zostało w 100% z ręcznie zbieranych owoców szczepu Shiraz. Przed butelkowaniem trunek leżakuje w dębowych beczkach od 5 do 8 lat. Charakteryzuje się purpurową barwą z ciemnymi refleksami i wyraźnie jagodowym aromatem z nutą gałki muszkatołowej. W smaku dominują soczyste wiśnie i śliwki na tle z posmaku gorzkiej czekolady. Koniec degustacji ujawnia mocne, lecz przyjemne taniny. 

Do deski wędlin, jagnięciny i pieczonego drobiu

Najlepiej smakuje w towarzystwie pieczonej w marokańskich przyprawach jagnięciny i sypkiego kuskusu z sosem miętowym lub pieczoną kaczką ze złocistą skórką i maślaną, zieloną fasolką szparagową. Równie dobrze skomponuje się z deską wędzonych i suszonych wędlin. 

Eleganckie i klasyczne

Klasyczna butelka z ciemnego szkła ozdobiona została elegancką etykietą w kremowym odcieniu, w której centralnej części, odpowiednio do australijskiego stylu, znalazła się nazwa producenta oraz jego logotyp. Uwagę przyciąga kaptur na szyjce oraz zakrętka w żywym, czerwonym kolorze. Całość oddaje elegancję zamkniętego wewnątrz butelki wina. 

Napisz własną opinię

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Prosimy zalogować się lub zarejestrować