Free shipping Do darmowej dostawy brakuje: 299 zł *
Call Us Zadzwoń:   44 649 47 37   696 088 990

Sammarco ARCHE’E Primitivo di Manduria DOP


Le Vigne di Sammarco
na-impreze na imprezę
na-prezent na prezent
na-randke na randkę
159,00 zł

 X 

w zestawie

Opis

Strażnicy tradycji

Winiarnia Le Vigne di Sammarco cieszy się dobrą reputacją od 1972 roku, kiedy pierwszy właściciel winnic należących do firmy, Marco Rizello, przestał sprzedawać uprawiane winogrona do spółdzielni i postanowił osobiście produkować wino. Dziś na czele marki stoi trzecie pokolenie rodziny, które postanowiło przejąć po dziadku i ojcu piękną tradycję produkcji wina. Mimo iż to pokolenie cechuje otwartość na świat, rodzeństwo jest wciąż bardzo przywiązane do tradycyjnych technik i drogi wyznaczonej przez pierwszego w rodzinie producenta wina. 

Fermentacja, maceracja i leżakowanie

Owoce tworzące to wino zbierane są w drugiej połowie września. Po odszypułkowaniu i wyciśnięciu owoców, sok przechodzi macerację ze skórkami winogron przez 8 dni. Po maceracji moszcz winny przechodzi przez proces fermentacji w stalowych kadziach, a następnie leżakuje w dębowych beczkach przez 12 miesięcy. 

Czerwone, wytrawne, o aromacie wiśni i fiołków

Wyprodukowano w 100% z owoców szczepu Primitivo. Ma czerwono-rubinową, głęboką barwę. W bukiecie łączą się ze sobą aromaty wiśni, fiołków, tytoniu, skóry, lukrecji, czekolady i świeżo zmielonej kawy. Na podniebieniu wyraźnie wyczuwalny jest posmak marmolady wiśniowej i słodkich przypraw korzennych. Intensywne i niezwykle przyjemne w degustacji wino, którego posmak długo i harmonijnie utrzymuje się w ustach. 

Do dań mięsnych i pieprznych

Najlepiej skomponuje się z duszonym królikiem w młodych marchewkach lub grillowaną piersią kaczki skąpaną w sosie z zielonym pieprzem. Doskonale posmakuje także w towarzystwie długo gotowanej jagnięciny z dodatkiem czerwonego wina i liścia laurowego oraz grillowaną kiełbasą z koniny

Reprezentant tradycji

Klasyczna butelka z ciemnego szkła ozdobiona została kapturem na szyjce w odcieniu brązowawym oraz współgrającą kolorystycznie etykietą. Na kapturze umieszczono nazwę producenta z logotypem w kształcie półksiężyca. Etykieta prezentuje złote zdobienia w tradycyjnym stylu oraz znajdujący się po prawej stronie tradycyjny rysunek przedstawiający gniecenie winogron w przeszłości. Z lewej strony etykiety umieszczono nazwę wina oraz szczegóły dotyczące trunku. 

Opis

Strażnicy tradycji

Winiarnia Le Vigne di Sammarco cieszy się dobrą reputacją od 1972 roku, kiedy pierwszy właściciel winnic należących do firmy, Marco Rizello, przestał sprzedawać uprawiane winogrona do spółdzielni i postanowił osobiście produkować wino. Dziś na czele marki stoi trzecie pokolenie rodziny, które postanowiło przejąć po dziadku i ojcu piękną tradycję produkcji wina. Mimo iż to pokolenie cechuje otwartość na świat, rodzeństwo jest wciąż bardzo przywiązane do tradycyjnych technik i drogi wyznaczonej przez pierwszego w rodzinie producenta wina. 

Fermentacja, maceracja i leżakowanie

Owoce tworzące to wino zbierane są w drugiej połowie września. Po odszypułkowaniu i wyciśnięciu owoców, sok przechodzi macerację ze skórkami winogron przez 8 dni. Po maceracji moszcz winny przechodzi przez proces fermentacji w stalowych kadziach, a następnie leżakuje w dębowych beczkach przez 12 miesięcy. 

Czerwone, wytrawne, o aromacie wiśni i fiołków

Wyprodukowano w 100% z owoców szczepu Primitivo. Ma czerwono-rubinową, głęboką barwę. W bukiecie łączą się ze sobą aromaty wiśni, fiołków, tytoniu, skóry, lukrecji, czekolady i świeżo zmielonej kawy. Na podniebieniu wyraźnie wyczuwalny jest posmak marmolady wiśniowej i słodkich przypraw korzennych. Intensywne i niezwykle przyjemne w degustacji wino, którego posmak długo i harmonijnie utrzymuje się w ustach. 

Do dań mięsnych i pieprznych

Najlepiej skomponuje się z duszonym królikiem w młodych marchewkach lub grillowaną piersią kaczki skąpaną w sosie z zielonym pieprzem. Doskonale posmakuje także w towarzystwie długo gotowanej jagnięciny z dodatkiem czerwonego wina i liścia laurowego oraz grillowaną kiełbasą z koniny

Reprezentant tradycji

Klasyczna butelka z ciemnego szkła ozdobiona została kapturem na szyjce w odcieniu brązowawym oraz współgrającą kolorystycznie etykietą. Na kapturze umieszczono nazwę producenta z logotypem w kształcie półksiężyca. Etykieta prezentuje złote zdobienia w tradycyjnym stylu oraz znajdujący się po prawej stronie tradycyjny rysunek przedstawiający gniecenie winogron w przeszłości. Z lewej strony etykiety umieszczono nazwę wina oraz szczegóły dotyczące trunku. 

Opakowania

poprzednie
następne