Free shipping Do darmowej dostawy brakuje: 299 zł *
Call Us Zadzwoń:   44 649 47 37   696 088 990

Rosu De Purcari


Purcari
dla-koneserow dla koneserów
na-impreze na imprezę
na-prezent na prezent
polecane polecane
129,00 zł

Dostępność: Brak w magazynie

Produkt chwilowo niedostępny. Jeśli chcesz dostać wiadomość, gdy będzie dostępny, podaj swój adres mailowy.

Opis

Wioska o winiarskiej tradycji

Mołdawska wieś Purcari, od której winiarnia przejęła swoją nazwę może poszczycić się winiarską tradycją sięgającą antyku. Sama winiarnia powstała w roku 1827 i od tamtej pory regularnie zdobywa prestiżowe nagrody w najlepszych międzynarodowych konkursach. Wina od Purcari od samego początku doceniane były przez arystokratów, carów i królów, a dziś stanowią jedną z najbardziej ulubionych marek winiarskich Królowej Elżbiety II. 

Jedno z najlepszych win marki

Rosu De Purcari uważane jest za jedno z najlepszych win, jakie zostało stworzone przez mołdawską winnicę Purcari. Niezwykle eleganckie, wykwintne wino, wzbogacone o intensywne aromaty wanilii sprawia, że jego smak jest unikalny i niezapomniany. Doskonały trunek dla doświadczonych degustatorów i miłośników wina dojrzałego, bogatego i pełnego smaku. 

Wykonane jest z ręcznie zbieranych i selekcjonowanych winogron oraz za pomocą tradycyjnych metod. Przed butelkowaniem leżakuje przez 18 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu.

Czerwone, wytrawne, o aromacie owoców leśnych, żurawiny i wanilii

Wino jest kupażem trzech szczepów: Cabernet Sauvignon (50%), Merlot (40%) oraz Malbec (10%). Ma ceglastoczerwoną barwę i intensywny bukiet złożony z aromatów owoców leśnych: jeżyn, malin i jagód z aromatami żurawiny i suszonej śliwki z delikatnymi i słodkimi niuansami wanilii. Owocowy smak zaskakuje wyrafinowaniem, głębią i gładkością konsystencji, która zapewnia długotrwały posmak na podniebieniu. 

Do dań o wyrazistym i pikantnym smaku

Najlepiej skomponuje się z daniami na bazie wyrazistego w smaku mięsa lub dojrzałych, wręcz pikantnych serów. Dlatego warto łączyć je z kotlecikami jagnięcymi przyprawionymi tymiankiem i miętą lub pieczonym dzikiem z czosnkiem i majerankiem. Równie dobrze sprawdzi się jako towarzysz deski serów z Parmezanem lub Cheddarem. 

Dla najlepszych efektów smakowych należy otworzyć je na 30 minut przed degustacją. 

Etykieta z mołdawskim pejzażem

Butelka prezentuje charakterystyczny dla marki nowoczesny i minimalistyczny styl. Prosty kształt i czarne szkło zdobi tłoczona data 1872, czyli rok powstania winiarni. Szyjkę oblega czarny prosty kaptur ze złotą nazwą producenta, a środkową część butelki zajmuje szeroka biała etykieta. Na etykiecie większość miejsca zajmuje delikatny rysunek przedstawiający mołdawski pejzaż z posiadłością Purcari i otaczającymi ją winnicami. Pod rysunkiem znajduje się nazwa wina i kilka informacji na jego temat. 

Opis

Wioska o winiarskiej tradycji

Mołdawska wieś Purcari, od której winiarnia przejęła swoją nazwę może poszczycić się winiarską tradycją sięgającą antyku. Sama winiarnia powstała w roku 1827 i od tamtej pory regularnie zdobywa prestiżowe nagrody w najlepszych międzynarodowych konkursach. Wina od Purcari od samego początku doceniane były przez arystokratów, carów i królów, a dziś stanowią jedną z najbardziej ulubionych marek winiarskich Królowej Elżbiety II. 

Jedno z najlepszych win marki

Rosu De Purcari uważane jest za jedno z najlepszych win, jakie zostało stworzone przez mołdawską winnicę Purcari. Niezwykle eleganckie, wykwintne wino, wzbogacone o intensywne aromaty wanilii sprawia, że jego smak jest unikalny i niezapomniany. Doskonały trunek dla doświadczonych degustatorów i miłośników wina dojrzałego, bogatego i pełnego smaku. 

Wykonane jest z ręcznie zbieranych i selekcjonowanych winogron oraz za pomocą tradycyjnych metod. Przed butelkowaniem leżakuje przez 18 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu.

Czerwone, wytrawne, o aromacie owoców leśnych, żurawiny i wanilii

Wino jest kupażem trzech szczepów: Cabernet Sauvignon (50%), Merlot (40%) oraz Malbec (10%). Ma ceglastoczerwoną barwę i intensywny bukiet złożony z aromatów owoców leśnych: jeżyn, malin i jagód z aromatami żurawiny i suszonej śliwki z delikatnymi i słodkimi niuansami wanilii. Owocowy smak zaskakuje wyrafinowaniem, głębią i gładkością konsystencji, która zapewnia długotrwały posmak na podniebieniu. 

Do dań o wyrazistym i pikantnym smaku

Najlepiej skomponuje się z daniami na bazie wyrazistego w smaku mięsa lub dojrzałych, wręcz pikantnych serów. Dlatego warto łączyć je z kotlecikami jagnięcymi przyprawionymi tymiankiem i miętą lub pieczonym dzikiem z czosnkiem i majerankiem. Równie dobrze sprawdzi się jako towarzysz deski serów z Parmezanem lub Cheddarem. 

Dla najlepszych efektów smakowych należy otworzyć je na 30 minut przed degustacją. 

Etykieta z mołdawskim pejzażem

Butelka prezentuje charakterystyczny dla marki nowoczesny i minimalistyczny styl. Prosty kształt i czarne szkło zdobi tłoczona data 1872, czyli rok powstania winiarni. Szyjkę oblega czarny prosty kaptur ze złotą nazwą producenta, a środkową część butelki zajmuje szeroka biała etykieta. Na etykiecie większość miejsca zajmuje delikatny rysunek przedstawiający mołdawski pejzaż z posiadłością Purcari i otaczającymi ją winnicami. Pod rysunkiem znajduje się nazwa wina i kilka informacji na jego temat. 

Opakowania

poprzednie
następne