Free shipping Do darmowej dostawy brakuje: 250 zł *
Call Us Zadzwoń:   44 649 47 37   696 088 990

Robert Mondavi Private Selection Zinfandel


Robert Mondavi
na-impreze na imprezę
na-prezent na prezent
na-randke na randkę
polecane polecane
99,00 zł

 X 

w zestawie

Opis

Wyprzedzając trendy

Robert Mondavi od samego początku działalności, czyli od 1966 roku, uznawany był za pioniera winiarstwa Nowego Świata. Podejście do produkcji wina, kreatywność w jego tworzeniu i marketingowe zacięcie w promowaniu swoich produktów pozwoliło Mondaviemu każdego sezonu wyprzedzać winiarskie trendy. Wiele z nich wytyczał sam, jak chociażby etykiety o finezyjnych kształtach. Do dziś, po ponad 50-ciu latach od rozpoczęcia, marka uznawana jest za wzór do naśladowania dla producentów wina z Kalifornii.

Linia „Private Selection”

Na długo zanim Środkowe Wybrzeże stało się popularne wśród winiarzy Robert Mondavi znał i doceniał walory tego miejsca. Winiarz dostrzegł, że miejsce to pozwala na uprawę wyjątkowych winogron, które oddadzą wspaniałe wina. Trunki z tej serii stworzone są w hołdzie dla przewidywań Mondaviego. Charakteryzują się świeżym, owocowym charakterem i wyraźną kwasowością, które mogą się rozwinąć jedynie pod wpływem bryzy Pacyfiku. 

Klimat Środkowego Wybrzeża

Robert Mondavi Private Selection Zinfandel produkowane jest z owoców winorośli uprawianych w winnicach Środkowego Wybrzeża Kalifornii, które cenione są za ich chłodny klimat. Chłodna bryza oceanu spowalnia tempo dojrzewania jagód, pozwalając im zachować cenną kwasowość i wysoki poziom cukru, jednocześnie wspomagając intensyfikacje smaku. 

Czerwone, delikatnie wytrawne, o zapachu ciasta z jeżynami

Wino powstało w 100% z ręcznie zbieranych owoców szczepu Zinfandel. Przed butelkowaniem część wina spędza 12 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego, a druga część w beczkach z dębu amerykańskiego. Ma rubinową barwę z ciemnymi refleksami. Bukiet przywodzi na myśl ciasto jeżynowe, ciężkie od owoców, z dodatkiem jagód i rabarbaru. W tle przeplatają się słodkie nuty wanilii, miodu i dębu przejęte z beczek. Na podniebieniu dojrzałe jeżyny, jagody i śliwki otoczone są nutami cedru i karmelu, a drugi plan zajmują niuanse tostów i wanilii. 

Do mięs, makaronów i serów

Doskonale łączy się z grillowanymi stekami w pieprznych przyprawach oraz z makaronami w pomidorowych sosach jak mięsna lasagne. Posmakuje także z pieczonym w całości drobiem, jak kaczka w towarzystwie sosu borówkowego i gnocchi. Warto zestawić kieliszek także z tapasami na bazie półtwardych serów jak Cheddar lub Mimolette. 

Charakterystyczna etykieta

Wino zamknięto w butelce z ciemnego szkła o niego pękatej górnej części. Butelkę ozdobiono na szyjce kapturem w matowym odcieniu srebra i szeroką etykietą o niestandardowym kształcie – górna linia naklejki tworzy jak gdyby wierzchołek. Największą część etykiety zajmuje logotyp marki, którym jest charakterystyczna dzwonnica, znajdująca się w ukochanej winnicy Mondaviego – To Kolon. Połączenie bieli ze złotem dodaje butelce elegancji.   

Opis

Wyprzedzając trendy

Robert Mondavi od samego początku działalności, czyli od 1966 roku, uznawany był za pioniera winiarstwa Nowego Świata. Podejście do produkcji wina, kreatywność w jego tworzeniu i marketingowe zacięcie w promowaniu swoich produktów pozwoliło Mondaviemu każdego sezonu wyprzedzać winiarskie trendy. Wiele z nich wytyczał sam, jak chociażby etykiety o finezyjnych kształtach. Do dziś, po ponad 50-ciu latach od rozpoczęcia, marka uznawana jest za wzór do naśladowania dla producentów wina z Kalifornii.

Linia „Private Selection”

Na długo zanim Środkowe Wybrzeże stało się popularne wśród winiarzy Robert Mondavi znał i doceniał walory tego miejsca. Winiarz dostrzegł, że miejsce to pozwala na uprawę wyjątkowych winogron, które oddadzą wspaniałe wina. Trunki z tej serii stworzone są w hołdzie dla przewidywań Mondaviego. Charakteryzują się świeżym, owocowym charakterem i wyraźną kwasowością, które mogą się rozwinąć jedynie pod wpływem bryzy Pacyfiku. 

Klimat Środkowego Wybrzeża

Robert Mondavi Private Selection Zinfandel produkowane jest z owoców winorośli uprawianych w winnicach Środkowego Wybrzeża Kalifornii, które cenione są za ich chłodny klimat. Chłodna bryza oceanu spowalnia tempo dojrzewania jagód, pozwalając im zachować cenną kwasowość i wysoki poziom cukru, jednocześnie wspomagając intensyfikacje smaku. 

Czerwone, delikatnie wytrawne, o zapachu ciasta z jeżynami

Wino powstało w 100% z ręcznie zbieranych owoców szczepu Zinfandel. Przed butelkowaniem część wina spędza 12 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego, a druga część w beczkach z dębu amerykańskiego. Ma rubinową barwę z ciemnymi refleksami. Bukiet przywodzi na myśl ciasto jeżynowe, ciężkie od owoców, z dodatkiem jagód i rabarbaru. W tle przeplatają się słodkie nuty wanilii, miodu i dębu przejęte z beczek. Na podniebieniu dojrzałe jeżyny, jagody i śliwki otoczone są nutami cedru i karmelu, a drugi plan zajmują niuanse tostów i wanilii. 

Do mięs, makaronów i serów

Doskonale łączy się z grillowanymi stekami w pieprznych przyprawach oraz z makaronami w pomidorowych sosach jak mięsna lasagne. Posmakuje także z pieczonym w całości drobiem, jak kaczka w towarzystwie sosu borówkowego i gnocchi. Warto zestawić kieliszek także z tapasami na bazie półtwardych serów jak Cheddar lub Mimolette. 

Charakterystyczna etykieta

Wino zamknięto w butelce z ciemnego szkła o niego pękatej górnej części. Butelkę ozdobiono na szyjce kapturem w matowym odcieniu srebra i szeroką etykietą o niestandardowym kształcie – górna linia naklejki tworzy jak gdyby wierzchołek. Największą część etykiety zajmuje logotyp marki, którym jest charakterystyczna dzwonnica, znajdująca się w ukochanej winnicy Mondaviego – To Kolon. Połączenie bieli ze złotem dodaje butelce elegancji.   

Opakowania

poprzednie
następne