Free shipping Do darmowej dostawy brakuje: 299 zł *
Call Us Zadzwoń:   44 649 47 37   696 088 990

Purcari Pinot Noir


Purcari
na-co-dzien na co dzień
na-impreze na imprezę
na-piknik na piknik
na-randke na randkę
32,99 zł

 X 

w zestawie

video thumbnail

Opis

Najlepszy producent win mołdawskich

Chateau Purcari to mołdawska winiarnia, która mieści się w dolinie Dniestru, około 30 kilometrów od Morza Czarnego. Jej historia rozpoczyna się w roku 1827 wraz z wydaniem przez Cara Mikołaja I dekretu nadającego jej status pierwszej wyspecjalizowanej winiarni w kraju. Od tamtej pory winiarnia nieustannie pnie się po drabinie sukcesu, pierw zdobywając złoty medal na lokalnych targach agroturystycznych w roku 1848, a następnie sięgając po złoty medal na międzynarodowej wystawie World Expo w Paryżu w roku 1878, który raz na zawsze ugruntował wysoką pozycję Purcari wśród innych najlepszych trunków z winiarskiego świata. Najnowszym dokonaniem winiarni było zdobycie tytułu najczęściej nagradzanej winiarni w Europie Środkowo-Wschodniej oraz nagrody Grand Prix od prezydenta Mołdawii. 

Najdelikatniejsza konsystencja

Owoce, które wykorzystywane są do produkcji tego wina, zbierane są wyłącznie ręcznie i ręcznie są również selekcjonowane, a następnie poddane są tradycyjnym technikom winifikacji. Gotowe wino leżakuje w beczkach z dębu francuskiego przez 6 miesięcy. Pinot Noir od Purcari to wino o tak przyjemnej konsystencji, że smakowanie go przypomina błogi sen w jedwabnej pościeli. 

Czerwone, wytrawne, o aromacie truskawek i fiołków

Wino wyprodukowano w 100 % z owoców międzynarodowego szczepu Pinot Noir. Wyróżnia się purpurową barwą z intensywnymi czerwonymi refleksami. Niezwykle przyjemny bukiet składa się z aromatów truskawek, malin i fiołków. Na podniebieniu rozlewa się wyjątkowo aksamitną konsystencją o posmaku marmolady z malin, który płynnie przechodzi w dębowo-waniliowe nuty. Smak wina pozostaje w ustach na długo po zakończeniu degustacji przedłużając przyjemność. 

Do wykwintnej, mięsnej kuchni

Najlepiej sprawdzi się w połączeniu z dziczyzną, np. pieczoną sarną z dodatkiem maślanych gnocchi lub daniami z dużą ilością grzybów leśnych, np. risotto lub schab gotowany w sosie grzybowym. Doskonale posmakuje także z przystawkami na bazie sera Gruyère de Comté i gotowanych szparagów. Serwować delikatnie schłodzone do temperatury 18⁰C. 

Z szacunkiem do winiarskich początków

Wino zostało zamknięte w butelce o delikatnie pękatym kształcie, wykonanej z ciemnego szkła, która przykuwa uwagę dużą datą „1827” na etykiecie. Jest to rok, w którym winiarnia stała się prawdziwym producentem wina i znajduje się on na każdej etykiecie trunków z podstawowej oferty firmy. Poza datą na etykiecie mieści się również logotyp i nazwa marki oraz nazwa wina i szczegóły dotyczące trunku. Prostokątna etykieta o białym tle i czarna, prosta czcionka oddają elegancki, nowoczesny styl, który dopełnia równie prosty kaptur obleczony na szyjce. 

Nagrodzone

Purcari Pinot Noir zdobyło w roku 2019 brązowy medal w rankignu International Wine & Spirits Competition. 


Chateau Purcari to mołdawska winiarnia, która mieści się w dolinie Dniestru, około 30 kilometrów od Morza Czarnego. Jej historia rozpoczyna się w roku 1827 wraz z wydaniem przez Cara Mikołaja I dekretu nadającego jej status pierwszej wyspecjalizowanej winiarni w kraju. Od tamtej pory winiarnia nieustannie pnie się po drabinie sukcesu, pierw zdobywając złoty medal na lokalnych targach agroturystycznych w roku 1848, a następnie sięgając po złoty medal na międzynarodowej wystawie World Expo w Paryżu w roku 1878, który raz na zawsze ugruntował wysoką pozycję Purcari wśród innych najlepszych trunków z winiarskiego świata. Najnowszym dokonaniem winiarni było zdobycie tytułu najczęściej nagradzanej winiarni w Europie Środkowo-Wschodniej oraz nagrody Grand Prix od prezydenta Mołdawii.


Opis

Najlepszy producent win mołdawskich

Chateau Purcari to mołdawska winiarnia, która mieści się w dolinie Dniestru, około 30 kilometrów od Morza Czarnego. Jej historia rozpoczyna się w roku 1827 wraz z wydaniem przez Cara Mikołaja I dekretu nadającego jej status pierwszej wyspecjalizowanej winiarni w kraju. Od tamtej pory winiarnia nieustannie pnie się po drabinie sukcesu, pierw zdobywając złoty medal na lokalnych targach agroturystycznych w roku 1848, a następnie sięgając po złoty medal na międzynarodowej wystawie World Expo w Paryżu w roku 1878, który raz na zawsze ugruntował wysoką pozycję Purcari wśród innych najlepszych trunków z winiarskiego świata. Najnowszym dokonaniem winiarni było zdobycie tytułu najczęściej nagradzanej winiarni w Europie Środkowo-Wschodniej oraz nagrody Grand Prix od prezydenta Mołdawii. 

Najdelikatniejsza konsystencja

Owoce, które wykorzystywane są do produkcji tego wina, zbierane są wyłącznie ręcznie i ręcznie są również selekcjonowane, a następnie poddane są tradycyjnym technikom winifikacji. Gotowe wino leżakuje w beczkach z dębu francuskiego przez 6 miesięcy. Pinot Noir od Purcari to wino o tak przyjemnej konsystencji, że smakowanie go przypomina błogi sen w jedwabnej pościeli. 

Czerwone, wytrawne, o aromacie truskawek i fiołków

Wino wyprodukowano w 100 % z owoców międzynarodowego szczepu Pinot Noir. Wyróżnia się purpurową barwą z intensywnymi czerwonymi refleksami. Niezwykle przyjemny bukiet składa się z aromatów truskawek, malin i fiołków. Na podniebieniu rozlewa się wyjątkowo aksamitną konsystencją o posmaku marmolady z malin, który płynnie przechodzi w dębowo-waniliowe nuty. Smak wina pozostaje w ustach na długo po zakończeniu degustacji przedłużając przyjemność. 

Do wykwintnej, mięsnej kuchni

Najlepiej sprawdzi się w połączeniu z dziczyzną, np. pieczoną sarną z dodatkiem maślanych gnocchi lub daniami z dużą ilością grzybów leśnych, np. risotto lub schab gotowany w sosie grzybowym. Doskonale posmakuje także z przystawkami na bazie sera Gruyère de Comté i gotowanych szparagów. Serwować delikatnie schłodzone do temperatury 18⁰C. 

Z szacunkiem do winiarskich początków

Wino zostało zamknięte w butelce o delikatnie pękatym kształcie, wykonanej z ciemnego szkła, która przykuwa uwagę dużą datą „1827” na etykiecie. Jest to rok, w którym winiarnia stała się prawdziwym producentem wina i znajduje się on na każdej etykiecie trunków z podstawowej oferty firmy. Poza datą na etykiecie mieści się również logotyp i nazwa marki oraz nazwa wina i szczegóły dotyczące trunku. Prostokątna etykieta o białym tle i czarna, prosta czcionka oddają elegancki, nowoczesny styl, który dopełnia równie prosty kaptur obleczony na szyjce. 

Nagrodzone

Purcari Pinot Noir zdobyło w roku 2019 brązowy medal w rankignu International Wine & Spirits Competition. 


Chateau Purcari to mołdawska winiarnia, która mieści się w dolinie Dniestru, około 30 kilometrów od Morza Czarnego. Jej historia rozpoczyna się w roku 1827 wraz z wydaniem przez Cara Mikołaja I dekretu nadającego jej status pierwszej wyspecjalizowanej winiarni w kraju. Od tamtej pory winiarnia nieustannie pnie się po drabinie sukcesu, pierw zdobywając złoty medal na lokalnych targach agroturystycznych w roku 1848, a następnie sięgając po złoty medal na międzynarodowej wystawie World Expo w Paryżu w roku 1878, który raz na zawsze ugruntował wysoką pozycję Purcari wśród innych najlepszych trunków z winiarskiego świata. Najnowszym dokonaniem winiarni było zdobycie tytułu najczęściej nagradzanej winiarni w Europie Środkowo-Wschodniej oraz nagrody Grand Prix od prezydenta Mołdawii.


Opakowania

poprzednie
następne