Do darmowej dostawy brakuje: 250 zł *
Call Us Zadzwoń:   44 649 47 37   696 088 990

Prazo de Roriz Douro


Prats & Symington
99,00 zł

 X 
Czas realizacji zamówienia: 3-5 dni

Dostępność: Ostatnie sztuki

Opis

Ceniona współpraca


Znany, bordoski kierownik produkcji, Bruno Prats połączył swoje siły z czołowym producentem wina porto, winnicą Symington Family Estates. Wynikiem tej współpracy są jedne z najlepszych win spokojnych produkowanych w Portugalii. 


Głównym celem współpracy Prats & Symington było wykazanie, że niezwykłe cechy wyjątkowego klimatu Doliny Douro najlepiej uwidaczniają się w winach spokojnych, których produkuje się w Portugalii w o wiele mniejszym stopniu od win wzmacnianych. 


Precyzyjna produkcja


Wino jest kupażem lokalnych szczepów, które nadają winu południowego charakteru. Prazo de Roriz Douro tworzone jest z 3 partii owoców po selekcji winogron przeznaczonych do produkcji wina Chryseia i Post Scriptum Chryseia. Dokładnie selekcjonowane winogrona pochodzące z winnic Quinta de Roriz oraz Quinta de Perdiz. Po selekcji owoce umieszczane są w kadziach, gdzie są delikatnie kruszone i mieszane z drożdżami. Wino fermentuje w temperaturze 25⁰C, a następnie jest poddawane jedynie delikatnej maceracji w celu uzyskania świeżego, owocowego smaku i aromatu. Po produkcji wino spędza 6 miesięcy w 400-litrowych beczkach z dębu francuskiego.


Czerwone, wytrawne z mentolowym akcentem


Wino ma rubinową barwę i wyraźnie owocowy bukiet. W nosie dominują aromaty świeżych jagód i dojrzałych śliwek, przełamane pikantnymi mentolowymi akcentami. W smaku wino utrzymuje doskonałą równowagę między odświeżającą kwasowością, a słodyczą smaku czerwonych owoców, malin i wiśni. Wyjątkowa mieszanka atmosfery i gleby winnicy Quinta de Roriz, skąd pochodzą winorośle, zapewnia winu mineralny, długi posmak, który pozostawia w przełyku smak pieprznych przypraw.


Do makaronów w sosie pomidorowym i grillowanych mięs


Najlepiej komponuje się z grillowanymi żeberkami i stekami, makaronem w sosie pomidorowym, posypanym parmezanem i smażonymi warzywami w marynacie z chilli.


Klasyczne i eleganckie


Klasyczna butelka z ciemnego szkła przyciąga uwagę elegancką, minimalistyczną etykietą. Biała, szeroka, prostokątna naklejka udekorowana została rysunkiem przedstawiającym tarasy i winnice Doliny Douro, gdzie produkowane jest wino. 


Nagrody


Wyjątkowość wina potwierdza złoty medal zdobyty na International Wine Competition w San Francisco oraz srebrny medal przyznany Prazo de Roriz Douro w International Wine & Spirit Competition.


Znany, bordoski kierownik produkcji, Bruno Prats połączył swoje siły z czołowym producentem wina porto, winnicą Symington Family Estates. Wynikiem tej współpracy są jedne z najlepszych win spokojnych produkowanych w Portugalii.


Opis

Ceniona współpraca


Znany, bordoski kierownik produkcji, Bruno Prats połączył swoje siły z czołowym producentem wina porto, winnicą Symington Family Estates. Wynikiem tej współpracy są jedne z najlepszych win spokojnych produkowanych w Portugalii. 


Głównym celem współpracy Prats & Symington było wykazanie, że niezwykłe cechy wyjątkowego klimatu Doliny Douro najlepiej uwidaczniają się w winach spokojnych, których produkuje się w Portugalii w o wiele mniejszym stopniu od win wzmacnianych. 


Precyzyjna produkcja


Wino jest kupażem lokalnych szczepów, które nadają winu południowego charakteru. Prazo de Roriz Douro tworzone jest z 3 partii owoców po selekcji winogron przeznaczonych do produkcji wina Chryseia i Post Scriptum Chryseia. Dokładnie selekcjonowane winogrona pochodzące z winnic Quinta de Roriz oraz Quinta de Perdiz. Po selekcji owoce umieszczane są w kadziach, gdzie są delikatnie kruszone i mieszane z drożdżami. Wino fermentuje w temperaturze 25⁰C, a następnie jest poddawane jedynie delikatnej maceracji w celu uzyskania świeżego, owocowego smaku i aromatu. Po produkcji wino spędza 6 miesięcy w 400-litrowych beczkach z dębu francuskiego.


Czerwone, wytrawne z mentolowym akcentem


Wino ma rubinową barwę i wyraźnie owocowy bukiet. W nosie dominują aromaty świeżych jagód i dojrzałych śliwek, przełamane pikantnymi mentolowymi akcentami. W smaku wino utrzymuje doskonałą równowagę między odświeżającą kwasowością, a słodyczą smaku czerwonych owoców, malin i wiśni. Wyjątkowa mieszanka atmosfery i gleby winnicy Quinta de Roriz, skąd pochodzą winorośle, zapewnia winu mineralny, długi posmak, który pozostawia w przełyku smak pieprznych przypraw.


Do makaronów w sosie pomidorowym i grillowanych mięs


Najlepiej komponuje się z grillowanymi żeberkami i stekami, makaronem w sosie pomidorowym, posypanym parmezanem i smażonymi warzywami w marynacie z chilli.


Klasyczne i eleganckie


Klasyczna butelka z ciemnego szkła przyciąga uwagę elegancką, minimalistyczną etykietą. Biała, szeroka, prostokątna naklejka udekorowana została rysunkiem przedstawiającym tarasy i winnice Doliny Douro, gdzie produkowane jest wino. 


Nagrody


Wyjątkowość wina potwierdza złoty medal zdobyty na International Wine Competition w San Francisco oraz srebrny medal przyznany Prazo de Roriz Douro w International Wine & Spirit Competition.


Znany, bordoski kierownik produkcji, Bruno Prats połączył swoje siły z czołowym producentem wina porto, winnicą Symington Family Estates. Wynikiem tej współpracy są jedne z najlepszych win spokojnych produkowanych w Portugalii.


Napisz własną opinię

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Prosimy zalogować się lub zarejestrować