Do darmowej dostawy brakuje: 250 zł *
Call Us Zadzwoń:   44 649 47 37   696 088 990

Pere Ventura Cava Tresor Cuvée Gran Reserva 2014 + Gift Box


Pere Ventura
nagrodzone nagrodzone
najwyzej-oceniane najwyżej oceniane
polecane polecane
79,90 zł
Czas realizacji zamówienia: 3-5 dni

Dostępność: Brak w magazynie

Produkt chwilowo niedostępny. Jeśli chcesz dostać wiadomość, gdy będzie dostępny, podaj swój adres mailowy.

Opis

Synonim prestiżu i klasy

Pere Ventura to winiarnia otwarta w roku 1992 w Katalonii przez Pere Ventura Vendrellego, który należy do rodziny o długich tradycjach winiarskich – od roku 1845 zajmującej się uprawą winorośli, a od początku XX wieku także produkcją wina. Marka sygnowana imieniem założyciela znana jest na międzynarodowym rynku winiarskim jako synonim prestiżu, wysokiej jakości i klasy. Skupia się głównie na produkcji jednego z najlepszych win musujących świata, Cavy, jednak w ofercie firmy znaleźć można także eleganckie wina spokojne o nowoczesnym charakterze.

Specjalnie dostosowana metoda produkcji

Owoce, które tworzą to wino pochodzą ze starannie pielęgnowanych winnic należących do posiadłości marki, mieszczących się w centrum Penedes na średniej wysokości 340 metrów n.p.m. Pielęgnacja winnicy prowadzona jest według najlepszych praktyk winiarskich, z minimalną ingerencją i w pełnym poszanowaniu środowiska naturalnego. Zbiory owoców odbywają się wyłącznie metodą ręczną. Obie odmiany winorośli przechodzą oddzielne procesy winifikacji. Zebrane winogrona wyciskane są bardzo delikatnie, aby uzyskać najlepszy sok. Moszcz winny powstały ze szczepu Chardonnay poddaje się fermentacji oraz leżakowaniu w beczkach przez 5 miesięcy, podczas których jest cały czas mieszany. Dzięki temu powstałe wino przejmuje aromaty toffi, tostów i prażonego dębu. Po winifikacji obu szczepów, wina są mieszane, dokładnie klarowane i filtrowane. Druga fermentacja, podczas której powstają bąbelki przebiega zgodnie z metodą tradycyjną w szczelnie zamkniętych butelkach. Wino leżakuje w podziemnych piwnicach posiadłości przez co najmniej 36 miesięcy.

Musujące, białe, wytrawne, o aromacie tostów, toffi i żółtych jabłek

Wino jest kupażem szczepów Chardonnay (40%) oraz Xarello (60%). Wyróżnia się intensywnie bursztynowym odcieniem z ciepłymi złotymi refleksami. Trwałe i gęste musowanie perlistych bąbelków tworzy na powierzchni koronę z subtelnej piany. W wyrafinowanym bukiecie harmonijnie łączą się ze sobą aromaty obu odmian oraz beczki – pszenne tosty, przyprawy, dojrzałe żółte jabłka i toffi. Na podniebieniu kremowa konsystencja skrywa w sobie dymną nutę i bogaty posmak żółtych gruszek o doskonałej harmonii między słodyczą, a orzeźwiającą kwasowością.

Stworzone do wykwintnej kuchni

Tresor Cuvee Gran Reserva Brut to wino stworzone specjalnie do łącznia z najwykwintniejszymi daniami: karmelizowanym foie gras, wędzonym węgorzen z szalotką i wiejskimi jabłkami lub pieczoną kaczką z boćwiną i rukwią wodną. Najlepiej smakuje w temperaturze 10-12⁰C.

Elegancja i szykowność

Wino zamknięto w smukłej butelce z ciemno-zielonkawego szkła o niezwykle eleganckiej prezencji. Na długiej szyjce obleczono kaptur w złoto-czarne romby, zakończony złotą nazwą producenta na czarnym tle. Na środku znajduje się niewielka okrągła etykieta z logotypem marki, a u dołu butelki prostokątna etykieta w kolorze brązu ze złotymi zdobieniami, na której widnieje nazwa trunku.

Dodatkowym opakowaniem jest gustowne pudełko o kolorystyce odpowiadającej butelce. Tło w brązowo-kremowe romby z frontu pokrywa ciemno-brązowa szarfa z nazwą producenta w kolorze złota. Styl i elegancja znana ze wszystkich butelek marki Pere Ventura.

Opis

Synonim prestiżu i klasy

Pere Ventura to winiarnia otwarta w roku 1992 w Katalonii przez Pere Ventura Vendrellego, który należy do rodziny o długich tradycjach winiarskich – od roku 1845 zajmującej się uprawą winorośli, a od początku XX wieku także produkcją wina. Marka sygnowana imieniem założyciela znana jest na międzynarodowym rynku winiarskim jako synonim prestiżu, wysokiej jakości i klasy. Skupia się głównie na produkcji jednego z najlepszych win musujących świata, Cavy, jednak w ofercie firmy znaleźć można także eleganckie wina spokojne o nowoczesnym charakterze.

Specjalnie dostosowana metoda produkcji

Owoce, które tworzą to wino pochodzą ze starannie pielęgnowanych winnic należących do posiadłości marki, mieszczących się w centrum Penedes na średniej wysokości 340 metrów n.p.m. Pielęgnacja winnicy prowadzona jest według najlepszych praktyk winiarskich, z minimalną ingerencją i w pełnym poszanowaniu środowiska naturalnego. Zbiory owoców odbywają się wyłącznie metodą ręczną. Obie odmiany winorośli przechodzą oddzielne procesy winifikacji. Zebrane winogrona wyciskane są bardzo delikatnie, aby uzyskać najlepszy sok. Moszcz winny powstały ze szczepu Chardonnay poddaje się fermentacji oraz leżakowaniu w beczkach przez 5 miesięcy, podczas których jest cały czas mieszany. Dzięki temu powstałe wino przejmuje aromaty toffi, tostów i prażonego dębu. Po winifikacji obu szczepów, wina są mieszane, dokładnie klarowane i filtrowane. Druga fermentacja, podczas której powstają bąbelki przebiega zgodnie z metodą tradycyjną w szczelnie zamkniętych butelkach. Wino leżakuje w podziemnych piwnicach posiadłości przez co najmniej 36 miesięcy.

Musujące, białe, wytrawne, o aromacie tostów, toffi i żółtych jabłek

Wino jest kupażem szczepów Chardonnay (40%) oraz Xarello (60%). Wyróżnia się intensywnie bursztynowym odcieniem z ciepłymi złotymi refleksami. Trwałe i gęste musowanie perlistych bąbelków tworzy na powierzchni koronę z subtelnej piany. W wyrafinowanym bukiecie harmonijnie łączą się ze sobą aromaty obu odmian oraz beczki – pszenne tosty, przyprawy, dojrzałe żółte jabłka i toffi. Na podniebieniu kremowa konsystencja skrywa w sobie dymną nutę i bogaty posmak żółtych gruszek o doskonałej harmonii między słodyczą, a orzeźwiającą kwasowością.

Stworzone do wykwintnej kuchni

Tresor Cuvee Gran Reserva Brut to wino stworzone specjalnie do łącznia z najwykwintniejszymi daniami: karmelizowanym foie gras, wędzonym węgorzen z szalotką i wiejskimi jabłkami lub pieczoną kaczką z boćwiną i rukwią wodną. Najlepiej smakuje w temperaturze 10-12⁰C.

Elegancja i szykowność

Wino zamknięto w smukłej butelce z ciemno-zielonkawego szkła o niezwykle eleganckiej prezencji. Na długiej szyjce obleczono kaptur w złoto-czarne romby, zakończony złotą nazwą producenta na czarnym tle. Na środku znajduje się niewielka okrągła etykieta z logotypem marki, a u dołu butelki prostokątna etykieta w kolorze brązu ze złotymi zdobieniami, na której widnieje nazwa trunku.

Dodatkowym opakowaniem jest gustowne pudełko o kolorystyce odpowiadającej butelce. Tło w brązowo-kremowe romby z frontu pokrywa ciemno-brązowa szarfa z nazwą producenta w kolorze złota. Styl i elegancja znana ze wszystkich butelek marki Pere Ventura.

Napisz własną opinię

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Prosimy zalogować się lub zarejestrować