Free shipping Do darmowej dostawy brakuje: 299 zł *
Call Us Zadzwoń:   44 649 47 37   696 088 990

Pena Tejo Tinto semi dry


Bodegas Covinas
na-co-dzien na co dzień
na-impreze na imprezę
na-randke na randkę
na-sylwestra na sylwestra
33,50 zł

 X 

w zestawie

Opis

Tworzone przez najlepszych winiarzy w Walencji


Wino produkowane jest przez grupę Covinas Group, która składa się z 10 najlepszych rodzin winiarskich w hiszpańskiej Walencji. Doświadczenie, zaangażowanie i talent winiarzy uwidacznia się w każdej kropli tego wyśmienitego trunku. 


Naturalna metoda uprawy


Winnice Bodegas Covinas znajdują się na wyżynie między 600 a 900 metrów n.p.m., w północno-zachodniej Walencji. Gleba w tym obszarze jest dobrze zrównoważona, w idealnej proporcji pomiędzy piaskiem, wapieniem i gliną. Dzięki temu wino z rosnących tam winorośli ma idealnie zrównoważony smak i aromat. 

Plantacje winorośli Bodegas Covinas uprawiane są metodą naturalną, bez dodatkowego nawadniania, po to by móc wydobyć z owoców ich najlepsze właściwości. Z tego powodu winnice obsadzone są szczepami, które mają predyspozycje do takiej uprawy, jak Bobal, Cencibel i Macabeo.


Czerwone, półwytrawne, owocowe


Wino to kupaż dwóch lokalnych, hiszpańskich szczepów Tempranillo i Bobal. Ma ciemną, wiśniową barwę i delikatny, lekki, owocowy zapach malin, truskawek i wiśni. W smaku uwidaczniają się owoce lasu, jagody, jeżyny i maliny z delikatną nutą wanilii, zyskaną dzięki starzeniu w dębowych beczkach.


Znakomite, domowe wino


Pena Tejo Tinto Semi Dry to codzienne wino, które podkreśli wyjątkowy smak potraw z dużą ilością dojrzałych pomidorów. Najlepiej smakuje z pizzą z sosem pomidorowym i aksamitnym serem mozzarella, lasagne w mięsnym sosie, aromatycznym penne arabiata i grillowanymi mięsami w ostrych marynatach. 


Elegancka etykieta


Wino przyciąga uwagę etykietą w przygaszonym odcieniu czerwieni, ozdobioną złotą czcionką i wyszukanym symbolem złotego słońca. Dodatkowo, butelka o klasycznym kształcie została obleczona złotą siatką. 


Opis

Tworzone przez najlepszych winiarzy w Walencji


Wino produkowane jest przez grupę Covinas Group, która składa się z 10 najlepszych rodzin winiarskich w hiszpańskiej Walencji. Doświadczenie, zaangażowanie i talent winiarzy uwidacznia się w każdej kropli tego wyśmienitego trunku. 


Naturalna metoda uprawy


Winnice Bodegas Covinas znajdują się na wyżynie między 600 a 900 metrów n.p.m., w północno-zachodniej Walencji. Gleba w tym obszarze jest dobrze zrównoważona, w idealnej proporcji pomiędzy piaskiem, wapieniem i gliną. Dzięki temu wino z rosnących tam winorośli ma idealnie zrównoważony smak i aromat. 

Plantacje winorośli Bodegas Covinas uprawiane są metodą naturalną, bez dodatkowego nawadniania, po to by móc wydobyć z owoców ich najlepsze właściwości. Z tego powodu winnice obsadzone są szczepami, które mają predyspozycje do takiej uprawy, jak Bobal, Cencibel i Macabeo.


Czerwone, półwytrawne, owocowe


Wino to kupaż dwóch lokalnych, hiszpańskich szczepów Tempranillo i Bobal. Ma ciemną, wiśniową barwę i delikatny, lekki, owocowy zapach malin, truskawek i wiśni. W smaku uwidaczniają się owoce lasu, jagody, jeżyny i maliny z delikatną nutą wanilii, zyskaną dzięki starzeniu w dębowych beczkach.


Znakomite, domowe wino


Pena Tejo Tinto Semi Dry to codzienne wino, które podkreśli wyjątkowy smak potraw z dużą ilością dojrzałych pomidorów. Najlepiej smakuje z pizzą z sosem pomidorowym i aksamitnym serem mozzarella, lasagne w mięsnym sosie, aromatycznym penne arabiata i grillowanymi mięsami w ostrych marynatach. 


Elegancka etykieta


Wino przyciąga uwagę etykietą w przygaszonym odcieniu czerwieni, ozdobioną złotą czcionką i wyszukanym symbolem złotego słońca. Dodatkowo, butelka o klasycznym kształcie została obleczona złotą siatką. 


Opakowania

poprzednie
następne