Free shipping Do darmowej dostawy brakuje: 299 zł *
Call Us Zadzwoń:   44 649 47 37   696 088 990

Ozzi Shiraz


Kingston Estate Winery
na-co-dzien na co dzień
na-piknik na piknik
na-prezent na prezent
49,00 zł

 X 

w zestawie

video thumbnail

Opis

Prawdziwie rodzinna winiarnia

Założyciele Kingston Estate Winery, Nina i Steve Moularadellis to greccy imigranci, którzy poznali się w Australii w roku 1961 podczas zbiorów winogron dla jednej z australijskich winiarni. 4 lata później, w 1965 roku zbierali już pierwsze winogrona z własnej winnicy. Dziś winiarnią zarządza ich syn wraz z żoną i trójką córek, z których każda stoi na czele innego departamentu. 

Czerwone, wytrawne, o jagodowym aromacie

Wino stworzono w 100 % z owoców szczepu Shiraz, jednego z najbardziej popularnych w Australii. Ma rubinową barwę z purpurowymi refleksami i intensywny aromat dojrzałych porzeczek, malin i truskawek z delikatną nutą dębu. W smaku wyraźnie wyczuwalne są jagody, jeżyny i słodkie maliny. Delikatne taniny i aksamitna konsystencja pieszczą podniebienie. 

Do grillowanego mięsa 

Ozzi Shiraz najlepiej skomponuje się z grillowaną karkówką w marynacie pomidorowej lub grillowaną piersią kurczaka w ziołach z dodatkiem pieczonych warzyw korzeniowych. Posmakuje też z deską półtwardych serów typu Cheddar. 

Charakterystyczna etykieta

Smukła butelka z ciemnego szkła ozdobiona została białą, kontrastującą etykietą, na której w centralnej części znalazł się złoty symbol kangura. Uwagę przyciąga również kaptur obleczony na szyjce w kolorze żywej czerwieni. Całość utrzymana jest w nowoczesnym, australijskim stylu. Butelka zamykana zakrętką sprawdzi się podczas pikniku na świeżym powietrzu i BBQ w ogrodzie, gdzie brakuje pod ręką korkociągu. 

Opis

Prawdziwie rodzinna winiarnia

Założyciele Kingston Estate Winery, Nina i Steve Moularadellis to greccy imigranci, którzy poznali się w Australii w roku 1961 podczas zbiorów winogron dla jednej z australijskich winiarni. 4 lata później, w 1965 roku zbierali już pierwsze winogrona z własnej winnicy. Dziś winiarnią zarządza ich syn wraz z żoną i trójką córek, z których każda stoi na czele innego departamentu. 

Czerwone, wytrawne, o jagodowym aromacie

Wino stworzono w 100 % z owoców szczepu Shiraz, jednego z najbardziej popularnych w Australii. Ma rubinową barwę z purpurowymi refleksami i intensywny aromat dojrzałych porzeczek, malin i truskawek z delikatną nutą dębu. W smaku wyraźnie wyczuwalne są jagody, jeżyny i słodkie maliny. Delikatne taniny i aksamitna konsystencja pieszczą podniebienie. 

Do grillowanego mięsa 

Ozzi Shiraz najlepiej skomponuje się z grillowaną karkówką w marynacie pomidorowej lub grillowaną piersią kurczaka w ziołach z dodatkiem pieczonych warzyw korzeniowych. Posmakuje też z deską półtwardych serów typu Cheddar. 

Charakterystyczna etykieta

Smukła butelka z ciemnego szkła ozdobiona została białą, kontrastującą etykietą, na której w centralnej części znalazł się złoty symbol kangura. Uwagę przyciąga również kaptur obleczony na szyjce w kolorze żywej czerwieni. Całość utrzymana jest w nowoczesnym, australijskim stylu. Butelka zamykana zakrętką sprawdzi się podczas pikniku na świeżym powietrzu i BBQ w ogrodzie, gdzie brakuje pod ręką korkociągu. 

Opakowania

poprzednie
następne