Free shipping Do darmowej dostawy brakuje: 250 zł *
Call Us Zadzwoń:   44 649 47 37   696 088 990

S-Naia Rueda


na-lato na lato
na-piknik na piknik
na-plaze na plażę
na-randke na randkę
polecane polecane
67,99 zł

 X 

w zestawie

Czas realizacji zamówienia: 3-5 dni

Opis

Miłośnicy tradycji regionu Rueda


Winiarnia Bodegas Naia tworzy wina od 2002 roku w miasteczku La Seca, położonym w samym sercu regionu Rueda. Jest to region znany z doskonałych, tradycyjnych win odmiany Verdejo, który otaczają winnice niezwykle starych i imponujących winnic. Panujący tam klimat i warunki glebowe są wręcz stworzone pod uprawę tego szczepu. Bodegas Naia od samego początku skupiała swoją działalność na pracy w starych winnicach, których owoce wyrażają autentyczność regionu i długą tradycję winiarską Hiszpanii.


Międzynarodowy szczep na hiszpańskiej glebie


S-Naia to wino świeże i na stałe zapadające w pamięć, które dowodzi iż międzynarodowa odmiana Sauvignon Blanc doskonale przystosowała się do warunków gleby i klimatu regionu Rueda. Owoce pochodzą z winnic uprawianych na wysokościach od 750 do 800 metrów n.p.m. Winifikacja przebiegała w zbiornikach ze stali nierdzewnej, a pominięcie procesu starzenia w dębowych beczkach pozwoliło zachować winu niezwykle orzeźwiające nuty.


Białe, wytrawne, o aromatach owoców tropikalnych


Wino wyprodukowano w 100 % z owoców szczepu Sauvignon Blanc. Ma jasno-słomkową barwę z zielonkawymi refleksami. W nosie bardzo aromatyczne z nutami liści pomidora i płatków białych kwiatów z niuansami owoców tropikalnych. W ustach świeże, o trwałym orzeźwiającym posmaku cytrusów i przyjemną delikatną goryczką ujawniającą się pod koniec degustacji.


Do ryb i kuchni azjatyckiej


Wspaniały trunek do łączenia z rybami w surowej formie, jak sushi i sashimi, czy na przykład tatar z okonia morskiego. Równie dobrze komponuje się z daniami kuchni azjatyckiej – wegetariańskimi spring rollsami ze świeżym ogórkiem, kolendrą i puree z mango lub smażonym makaronem ryżowym z brokułem i płatkami migdałów.


Odświeżający błękit


Klasyczna butelka z brązowawego szkła przykuwa uwagę kapturem i etykietą w kolorach jasnego błękitu i bieli. Kolory te mają na celu oddanie wyjątkowej świeżości trunku zamkniętego wewnątrz. Niewielka kwadratowa etykieta przedstawia nazwę wina na szarym tle, która umieszczona została na grafice imitującej rozmieszczenie winnic w regionie Rueda. Ta sama grafika widnieje w dolnej części kaptura.

Opis

Miłośnicy tradycji regionu Rueda


Winiarnia Bodegas Naia tworzy wina od 2002 roku w miasteczku La Seca, położonym w samym sercu regionu Rueda. Jest to region znany z doskonałych, tradycyjnych win odmiany Verdejo, który otaczają winnice niezwykle starych i imponujących winnic. Panujący tam klimat i warunki glebowe są wręcz stworzone pod uprawę tego szczepu. Bodegas Naia od samego początku skupiała swoją działalność na pracy w starych winnicach, których owoce wyrażają autentyczność regionu i długą tradycję winiarską Hiszpanii.


Międzynarodowy szczep na hiszpańskiej glebie


S-Naia to wino świeże i na stałe zapadające w pamięć, które dowodzi iż międzynarodowa odmiana Sauvignon Blanc doskonale przystosowała się do warunków gleby i klimatu regionu Rueda. Owoce pochodzą z winnic uprawianych na wysokościach od 750 do 800 metrów n.p.m. Winifikacja przebiegała w zbiornikach ze stali nierdzewnej, a pominięcie procesu starzenia w dębowych beczkach pozwoliło zachować winu niezwykle orzeźwiające nuty.


Białe, wytrawne, o aromatach owoców tropikalnych


Wino wyprodukowano w 100 % z owoców szczepu Sauvignon Blanc. Ma jasno-słomkową barwę z zielonkawymi refleksami. W nosie bardzo aromatyczne z nutami liści pomidora i płatków białych kwiatów z niuansami owoców tropikalnych. W ustach świeże, o trwałym orzeźwiającym posmaku cytrusów i przyjemną delikatną goryczką ujawniającą się pod koniec degustacji.


Do ryb i kuchni azjatyckiej


Wspaniały trunek do łączenia z rybami w surowej formie, jak sushi i sashimi, czy na przykład tatar z okonia morskiego. Równie dobrze komponuje się z daniami kuchni azjatyckiej – wegetariańskimi spring rollsami ze świeżym ogórkiem, kolendrą i puree z mango lub smażonym makaronem ryżowym z brokułem i płatkami migdałów.


Odświeżający błękit


Klasyczna butelka z brązowawego szkła przykuwa uwagę kapturem i etykietą w kolorach jasnego błękitu i bieli. Kolory te mają na celu oddanie wyjątkowej świeżości trunku zamkniętego wewnątrz. Niewielka kwadratowa etykieta przedstawia nazwę wina na szarym tle, która umieszczona została na grafice imitującej rozmieszczenie winnic w regionie Rueda. Ta sama grafika widnieje w dolnej części kaptura.

Napisz własną opinię

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Prosimy zalogować się lub zarejestrować