Free shipping Do darmowej dostawy brakuje: 250 zł *
Call Us Zadzwoń:   44 649 47 37   696 088 990

Pepe Nero Blanco


na-co-dzien na co dzień
na-impreze na imprezę
polecane polecane
69,90 zł

 X 

w zestawie

Opis

Stara tradycja z nową energią

Winiarnia CignoMoro, która powstała w 2001 roku bazuje na winiarskich tradycjach pierwszego właściciela winiarni i jednocześnie dziadka dzisiejszego właściciela, który rozpoczął produkcję wina już w 1921 roku. CignoMoro jest więc połączeniem pracy na niezwykle starych, 100-letnich krzewach, tradycyjnych receptur i nowoczesnego podejścia do produkcji i dystrybucji wina. Dla winiarzy z CignoMoro najważniejsze dziś jest podzielenie się swoimi włoskimi dobrodziejstwami w postaci wina z całym światem. 

Wino ze słonecznej Apulii

Owoce wykorzystane do stworzenia wina pochodzą z leciwych, prawie 100-letnich krzewów, uprawianych w winnicach półwyspu Salento. Półwysep ten jest częścią regionu Apulii, mieszczącą się dokładnie pomiędzy dwoma morzami. To wyjątkowe położenie sprawia, że winogrona mają tam doskonałe warunki do rozwoju – duże nasłonecznienie, żyzne gleby, morska bryza – wszystko, czego owoce potrzebują by dojrzewać jako słodkie i soczyste. 

Białe, wytrawne, o aromacie bergamotki i ananasa

Wino wyprodukowano w 100% ze szczepu Verdeca. Charakteryzuje się słomkowo-żółtą barwą z zielonkawymi refleksami. Bukiet zdominowany jest aromatami cytrusów i zielonego jabłka z nutami bergamotki i ananasa w tle. Na podniebieniu jest świeże, orzeźwiające z dobrze zaznaczoną kwasowością i posmakiem owoców tropikalnych. 

Do kuchni wegetariańskiej, ryb i owoców morza

To świeże wino najlepiej skomponuje się z daniami na bazie owoców morza i ryb, jak grillowany łosoś z plastrami cytryny lub krewetki smażone na maśle z czosnkiem i natką pietruszki z dodatkiem świeżej bagietki. Doskonale paruje się także z bogatą w świeże warzywa kuchnią wegetariańską, na przykład sałatką z chrupiących sałat, pomidorków koktajlowych i tofu lub risotto z groszkiem cukrowym i podsmażaną na maśle marchewką. 

Wyróżniające się z tłumu

Butelka o klasycznym kształcie wyróżnia się ciekawą etykietą wypełnioną kółeczkami o intensywnym, granatowym odcieniu. Te same kółeczka znajdują się również na części kaptura, obleczonego na szyjce. W środku etykiety umieszczono jasno-kremową wąską część, na której widnieje nazwa wina oraz szczegóły dotyczące trunku jak miejsce produkcji i nazwa szczepu, z którego powstało. 

Opis

Stara tradycja z nową energią

Winiarnia CignoMoro, która powstała w 2001 roku bazuje na winiarskich tradycjach pierwszego właściciela winiarni i jednocześnie dziadka dzisiejszego właściciela, który rozpoczął produkcję wina już w 1921 roku. CignoMoro jest więc połączeniem pracy na niezwykle starych, 100-letnich krzewach, tradycyjnych receptur i nowoczesnego podejścia do produkcji i dystrybucji wina. Dla winiarzy z CignoMoro najważniejsze dziś jest podzielenie się swoimi włoskimi dobrodziejstwami w postaci wina z całym światem. 

Wino ze słonecznej Apulii

Owoce wykorzystane do stworzenia wina pochodzą z leciwych, prawie 100-letnich krzewów, uprawianych w winnicach półwyspu Salento. Półwysep ten jest częścią regionu Apulii, mieszczącą się dokładnie pomiędzy dwoma morzami. To wyjątkowe położenie sprawia, że winogrona mają tam doskonałe warunki do rozwoju – duże nasłonecznienie, żyzne gleby, morska bryza – wszystko, czego owoce potrzebują by dojrzewać jako słodkie i soczyste. 

Białe, wytrawne, o aromacie bergamotki i ananasa

Wino wyprodukowano w 100% ze szczepu Verdeca. Charakteryzuje się słomkowo-żółtą barwą z zielonkawymi refleksami. Bukiet zdominowany jest aromatami cytrusów i zielonego jabłka z nutami bergamotki i ananasa w tle. Na podniebieniu jest świeże, orzeźwiające z dobrze zaznaczoną kwasowością i posmakiem owoców tropikalnych. 

Do kuchni wegetariańskiej, ryb i owoców morza

To świeże wino najlepiej skomponuje się z daniami na bazie owoców morza i ryb, jak grillowany łosoś z plastrami cytryny lub krewetki smażone na maśle z czosnkiem i natką pietruszki z dodatkiem świeżej bagietki. Doskonale paruje się także z bogatą w świeże warzywa kuchnią wegetariańską, na przykład sałatką z chrupiących sałat, pomidorków koktajlowych i tofu lub risotto z groszkiem cukrowym i podsmażaną na maśle marchewką. 

Wyróżniające się z tłumu

Butelka o klasycznym kształcie wyróżnia się ciekawą etykietą wypełnioną kółeczkami o intensywnym, granatowym odcieniu. Te same kółeczka znajdują się również na części kaptura, obleczonego na szyjce. W środku etykiety umieszczono jasno-kremową wąską część, na której widnieje nazwa wina oraz szczegóły dotyczące trunku jak miejsce produkcji i nazwa szczepu, z którego powstało. 

Napisz własną opinię

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Prosimy zalogować się lub zarejestrować