Free shipping Do darmowej dostawy brakuje: 250 zł *
Call Us Zadzwoń:   44 649 47 37   696 088 990

Mud House Sauvignon Blanc Woolshed Vineyard


Mud House
89,00 zł

Dostępność: Brak w magazynie

Produkt chwilowo niedostępny. Jeśli chcesz dostać wiadomość, gdy będzie dostępny, podaj swój adres mailowy.

Opis

Dom z błota

Mud House to winiarnia założona przez parę podróżników, którzy podczas podróży po świecie trafili do Nowej Zelandii i postanowili zostać w niej na zawsze. Wyjątkowa przyroda i klimat tego miejsca sprawiły, że nowoprzybyli dosłownie się w niej zakochali i zapragnęli dzielić się nią ze światem za pomocą win. Zaczęli od posadzenia winnicy, a następnie wybudowali dom, który jest sercem ich winiarni. Dom ten jest niezwykły, ponieważ do jego konstrukcji użyto nowozelandzkiej ziemi. Z niego zaczerpnięto inspirację do nazwy marki – mud house, czyli dom z błota. 

Zróżnicowana gleba winnicy

Winnica Woolshed, z której pochodzą owoce wykorzystane do produkcji tego wina, położona jest na zachód od miejscowości Blenheim w pasie stromego, trójkątnego wzgórza nazwanego "Delta". To wysokie wzgórze chroni winnicę przed mrozami wiosną, a położenie winnicy na wzniesieniu sprawia, że w różnych jej częściach istnieją różne typy gleb, a więc różne właściwości przejmowały z niej uprawiane tam winogrona.

Produkcja na zimno

Winogrona, które wchodzą w skład wina zostały zebrane podczas jednej z chłodniejszych nocy. Jagody delikatnie zmiażdżono i wyciśnięto z nich sok, a następnie poddano go zimnej fermentacji w kadziach ze stali nierdzewnej ze specjalnie dobranymi rodzajami drożdży. Po fermentacji wino pozostawiono w kontakcie z osadem drożdżowym, aby nadać smaku złożoności. 

Białe, wytrawne, wyraźnie mineralne

Wyprodukowane zostało w 100% z owoców odmiany Sauvignon Blanc. Odznacza się przyjemną, jasno złotą barwą. Intrygujący bukiet łączy w sobie aromaty liścia czarnej porzeczki, groszku cukrowego i soczystego grejpfruta z niuansami pokrzywy. W smaku jest soczyste i orzeźwiająco-cierpkie, z wyraźną nutą mineralną i delikatną dozą skórki z grejpfruta. 

Do owoców morza, serów i warzywnego risotto

Świeży smak wina doskonale skomponuje się z owocami morza, na przykład krewetkami z hiszpańskim sosem majonezowym lub smażonymi kalmarami. Posmakuje także w towarzystwie smażonego sera Panko i wszelkich serów z mleka koziego. Kieliszek wina warto także podać z kolacją składającą się z risotto ze szparagami. 

W stylu Mud House

Butelka, w której zamknięto wino wpisuje się w styl nadany sobie przez markę. Smukła butelka z zielonkawego szkła z białym kapturem i podłużną etykietą. W centralnej części butelki znajduje się czarna etykieta z dużym logotypem marki, który zainspirowany jest „domem z błota”, a pod nią mieści się biała etykieta ze szczegółami dotyczącymi wina. 

Opis

Dom z błota

Mud House to winiarnia założona przez parę podróżników, którzy podczas podróży po świecie trafili do Nowej Zelandii i postanowili zostać w niej na zawsze. Wyjątkowa przyroda i klimat tego miejsca sprawiły, że nowoprzybyli dosłownie się w niej zakochali i zapragnęli dzielić się nią ze światem za pomocą win. Zaczęli od posadzenia winnicy, a następnie wybudowali dom, który jest sercem ich winiarni. Dom ten jest niezwykły, ponieważ do jego konstrukcji użyto nowozelandzkiej ziemi. Z niego zaczerpnięto inspirację do nazwy marki – mud house, czyli dom z błota. 

Zróżnicowana gleba winnicy

Winnica Woolshed, z której pochodzą owoce wykorzystane do produkcji tego wina, położona jest na zachód od miejscowości Blenheim w pasie stromego, trójkątnego wzgórza nazwanego "Delta". To wysokie wzgórze chroni winnicę przed mrozami wiosną, a położenie winnicy na wzniesieniu sprawia, że w różnych jej częściach istnieją różne typy gleb, a więc różne właściwości przejmowały z niej uprawiane tam winogrona.

Produkcja na zimno

Winogrona, które wchodzą w skład wina zostały zebrane podczas jednej z chłodniejszych nocy. Jagody delikatnie zmiażdżono i wyciśnięto z nich sok, a następnie poddano go zimnej fermentacji w kadziach ze stali nierdzewnej ze specjalnie dobranymi rodzajami drożdży. Po fermentacji wino pozostawiono w kontakcie z osadem drożdżowym, aby nadać smaku złożoności. 

Białe, wytrawne, wyraźnie mineralne

Wyprodukowane zostało w 100% z owoców odmiany Sauvignon Blanc. Odznacza się przyjemną, jasno złotą barwą. Intrygujący bukiet łączy w sobie aromaty liścia czarnej porzeczki, groszku cukrowego i soczystego grejpfruta z niuansami pokrzywy. W smaku jest soczyste i orzeźwiająco-cierpkie, z wyraźną nutą mineralną i delikatną dozą skórki z grejpfruta. 

Do owoców morza, serów i warzywnego risotto

Świeży smak wina doskonale skomponuje się z owocami morza, na przykład krewetkami z hiszpańskim sosem majonezowym lub smażonymi kalmarami. Posmakuje także w towarzystwie smażonego sera Panko i wszelkich serów z mleka koziego. Kieliszek wina warto także podać z kolacją składającą się z risotto ze szparagami. 

W stylu Mud House

Butelka, w której zamknięto wino wpisuje się w styl nadany sobie przez markę. Smukła butelka z zielonkawego szkła z białym kapturem i podłużną etykietą. W centralnej części butelki znajduje się czarna etykieta z dużym logotypem marki, który zainspirowany jest „domem z błota”, a pod nią mieści się biała etykieta ze szczegółami dotyczącymi wina. 

Opakowania

poprzednie
następne