Do darmowej dostawy brakuje: 250 zł *
Call Us Zadzwoń:   44 649 47 37   696 088 990

Menhir Salento il Mandorlo Primitivo

  • na co dzień
  • na imprezę
  • na piknik
  • na plażę

Menhir Salento
49,90 zł

 X 

w zestawie

Czas realizacji zamówienia: 3-5 dni

Opis

Winiarnia z ekologiczną misją

Winiarnia Menhir Salento skupia swoje działania wokół ekologicznych upraw, organicznej produkcji i zrównoważonego rozwoju, który nie wpływa negatywnie na środowisko naturalne. Główną misją firmy jest prowadzenie przedsiębiorstwa w taki sposób, by ziemia, z której korzystają była w jeszcze lepszej kondycji, niż przed tym, gdy zaczęli ją uprawiać. Wszystko to dla jak najlepszej przyszłości i kolejnych pokoleń, korzystających z dobrodziejstw planety. Swoją ekologiczną misję Menhir Solento realizuje w winnicy, produkcji wina, ekologicznym gospodarstwie rolnym oraz wegańskiej restauracji. 

Śródziemnomorski klimat Apulii

Menhir Salento mieści się w przepięknym regionie Apulia, a dokładniej na półwyspie Salento, który leży pomiędzy dwoma morzami. W winach produkowanych w tym regionie doskonale odzwierciedla się wpływ morskiej bryzy, która chłodzi rozgrzaną włoskim słońcem ziemię. Gleba jest również niezwykle dobrze uwarunkowana pod uprawę winorośli, ponieważ w wielu przypadkach jest ona uprawiana po raz pierwszy i nigdy nie miała kontaktu ze sztucznymi nawozami. 

Czerwone, wytrawne, o aromacie jagód i ciemnej czekolady

Wino wyprodukowano w 100% z owoców najlepszego szczepu Apulii – Primitivo. Wyróżnia się ciemną, granatową barwą z fioletowymi refleksami. Bukiet bogaty jest w aromaty ciemnych owoców: jagód, jeżyn i czarnych porzeczek, które harmonijnie przeplatają się z nutami ciemnej czekolady, lukrecji i wanilii. Na podniebieniu wyraźnie wyczuwalna słodycz suszonych owoców żurawiny i wiśni w połączeniu z przyprawami korzennymi i kakao. Przynosi ogrom przyjemności podczas degustacji. 

Do soczystego mięsa

Wspaniale sprawdza się w połączeniu z soczystym, czerwonym mięsem jak kotleciki jagnięce w świeżych ziołach lub pieczonym schabem w miodowej marynacie z dodatkiem suszonej żurawiny. Paruje się także z wyraziście przyprawionym drobiem, jak smażona pierś kaczki z dodatkiem czerwonego pieprzu oraz z makaronami w gęstych, pomidorowych sosach jak spaghetti bolognese. 

Niewymuszona elegancja

Wino zamknięte jest w klasycznej butelce z ciemnego szkła, która ozdobiona jest etykietą i kapturem na szyjce w minimalistycznym stylu. Ciemny kaptur współgra kolorystycznie z górną częścią etykiety w równie ciemnym, brązowawym odcieniu. Dolna część etykiety ma jasno-kremowe tło. Pośrodku łączenia barw znajduje się duży napis Primitivo, informujący z jakiej odmiany stworzony jest trunek. Całość wygląda elegancko i nowocześnie, oddając tym samym nietuzinkowy charakter wina. 

Opis

Winiarnia z ekologiczną misją

Winiarnia Menhir Salento skupia swoje działania wokół ekologicznych upraw, organicznej produkcji i zrównoważonego rozwoju, który nie wpływa negatywnie na środowisko naturalne. Główną misją firmy jest prowadzenie przedsiębiorstwa w taki sposób, by ziemia, z której korzystają była w jeszcze lepszej kondycji, niż przed tym, gdy zaczęli ją uprawiać. Wszystko to dla jak najlepszej przyszłości i kolejnych pokoleń, korzystających z dobrodziejstw planety. Swoją ekologiczną misję Menhir Solento realizuje w winnicy, produkcji wina, ekologicznym gospodarstwie rolnym oraz wegańskiej restauracji. 

Śródziemnomorski klimat Apulii

Menhir Salento mieści się w przepięknym regionie Apulia, a dokładniej na półwyspie Salento, który leży pomiędzy dwoma morzami. W winach produkowanych w tym regionie doskonale odzwierciedla się wpływ morskiej bryzy, która chłodzi rozgrzaną włoskim słońcem ziemię. Gleba jest również niezwykle dobrze uwarunkowana pod uprawę winorośli, ponieważ w wielu przypadkach jest ona uprawiana po raz pierwszy i nigdy nie miała kontaktu ze sztucznymi nawozami. 

Czerwone, wytrawne, o aromacie jagód i ciemnej czekolady

Wino wyprodukowano w 100% z owoców najlepszego szczepu Apulii – Primitivo. Wyróżnia się ciemną, granatową barwą z fioletowymi refleksami. Bukiet bogaty jest w aromaty ciemnych owoców: jagód, jeżyn i czarnych porzeczek, które harmonijnie przeplatają się z nutami ciemnej czekolady, lukrecji i wanilii. Na podniebieniu wyraźnie wyczuwalna słodycz suszonych owoców żurawiny i wiśni w połączeniu z przyprawami korzennymi i kakao. Przynosi ogrom przyjemności podczas degustacji. 

Do soczystego mięsa

Wspaniale sprawdza się w połączeniu z soczystym, czerwonym mięsem jak kotleciki jagnięce w świeżych ziołach lub pieczonym schabem w miodowej marynacie z dodatkiem suszonej żurawiny. Paruje się także z wyraziście przyprawionym drobiem, jak smażona pierś kaczki z dodatkiem czerwonego pieprzu oraz z makaronami w gęstych, pomidorowych sosach jak spaghetti bolognese. 

Niewymuszona elegancja

Wino zamknięte jest w klasycznej butelce z ciemnego szkła, która ozdobiona jest etykietą i kapturem na szyjce w minimalistycznym stylu. Ciemny kaptur współgra kolorystycznie z górną częścią etykiety w równie ciemnym, brązowawym odcieniu. Dolna część etykiety ma jasno-kremowe tło. Pośrodku łączenia barw znajduje się duży napis Primitivo, informujący z jakiej odmiany stworzony jest trunek. Całość wygląda elegancko i nowocześnie, oddając tym samym nietuzinkowy charakter wina. 

Napisz własną opinię

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Prosimy zalogować się lub zarejestrować