Free shipping Do darmowej dostawy brakuje: 250 zł *
Call Us Zadzwoń:   44 649 47 37   696 088 990

Martini Rosso 1l

Promocja
Nowość
-16%

Normalna cena: 45,00 zł

Promocja 37,99 zł


 X 
Czas realizacji zamówienia: 3-6 dni

Opis

Dwóch przyjaciół ze wspólną pasją

Martini to dziś ikona włoskiej kultury i włoskiej kuchni. Marka została założona przez dwóch przyjaciół Alessandra Martini oraz Luigi Rosso – Alessandro był przedsiębiorcą-wizjonerem, natomiast Rosso niezwykle kreatywnym gorzelnikiem. Ich pierwszy wermut został zaprezentowany na rynku w 1863 roku, a jego receptura wykorzystywana jest do produkcji Martini Rosso do dziś.

Tajemna receptura

Wszystkie receptury marki, w tym pierwsza na Martini Rosso są pilnie strzeżone i zna je dosłownie kilka osób w całej firmie. Do dziś każda butelka produkowana jest na podstawie założeń i technik stworzonych przez jednego z założycieli, Rosso. Mistrz produkcji w firmie Martini, Ivano Tonutti, samodzielnie sprawdza za pomocą zmysłu węchu ponad 500 próbek zielarskich rocznie, by mieć pewność, że każda stworzona butelka jest tak samo znakomita. Wermuty produkowane są na bazie win z lokalnych odmian winorośli pochodzących z upraw regionu Emilia-Romania oraz mieszanki ziół, owoców, przypraw i kory egzotycznych drzew, które odpowiadają za wyjątkowy smak trunków.

Pierwsza miłość

Martini Rosso to pierwszy wermuth wyprodukowany przez markę i pierwsza wielka miłość założycieli. Wermuth ma piękną, szkarłatną barwę i wyrazisty ziołowy aromat. Smak jest intensywny i delikatnie słodki z wyraźnymi ziołowymi nutami. Jego podstawę stanowią lokalne zioła, sekretna mieszanka, w której dominuje składnik o nazwie bylica piołun (Artemisia) uprawiana i zbierana kilka kilometrów na południe od Passione, czyli miejsca, w którym znajduje się siedziba firmy. Piękny kolor zawdzięcza natomiast dodatkowi karmelu. Receptura Martini Rosso pozostaje niezmienna od czasów powstania, a znają ją zaledwie 3 osoby na całym świecie!

Treściwy aperitif

Bogaty, ziołowy aromat Martini Rosso doskonale skomponuje się z dodatkiem tonicu. Wermuth podawaj schłodzony lub na kościach lodu z treściwymi przystawkami typu włoska Mortadela lub ser Pecorino. Dobrze posmakuje także w połączeniu z grillowanymi warzywami w ziołowych marynatach.

Elegancki i nowoczesny styl

Martini Rosso prezentuje styl firmy – elegancki i nowoczesny, szykowny, lecz radosny i zachęcający do swawoli. Butelka ma charakterystyczny kształt z szeroką podstawą i szerokimi ramionami. Szkło ozdobione jest licznymi tłoczeniami, a szyjka kolorowym kapturem. Na froncie znajduje się okrągła etykieta z nazwą marki oraz prostokątna etykieta z informacjami dotyczącymi trunku.

Opis

Dwóch przyjaciół ze wspólną pasją

Martini to dziś ikona włoskiej kultury i włoskiej kuchni. Marka została założona przez dwóch przyjaciół Alessandra Martini oraz Luigi Rosso – Alessandro był przedsiębiorcą-wizjonerem, natomiast Rosso niezwykle kreatywnym gorzelnikiem. Ich pierwszy wermut został zaprezentowany na rynku w 1863 roku, a jego receptura wykorzystywana jest do produkcji Martini Rosso do dziś.

Tajemna receptura

Wszystkie receptury marki, w tym pierwsza na Martini Rosso są pilnie strzeżone i zna je dosłownie kilka osób w całej firmie. Do dziś każda butelka produkowana jest na podstawie założeń i technik stworzonych przez jednego z założycieli, Rosso. Mistrz produkcji w firmie Martini, Ivano Tonutti, samodzielnie sprawdza za pomocą zmysłu węchu ponad 500 próbek zielarskich rocznie, by mieć pewność, że każda stworzona butelka jest tak samo znakomita. Wermuty produkowane są na bazie win z lokalnych odmian winorośli pochodzących z upraw regionu Emilia-Romania oraz mieszanki ziół, owoców, przypraw i kory egzotycznych drzew, które odpowiadają za wyjątkowy smak trunków.

Pierwsza miłość

Martini Rosso to pierwszy wermuth wyprodukowany przez markę i pierwsza wielka miłość założycieli. Wermuth ma piękną, szkarłatną barwę i wyrazisty ziołowy aromat. Smak jest intensywny i delikatnie słodki z wyraźnymi ziołowymi nutami. Jego podstawę stanowią lokalne zioła, sekretna mieszanka, w której dominuje składnik o nazwie bylica piołun (Artemisia) uprawiana i zbierana kilka kilometrów na południe od Passione, czyli miejsca, w którym znajduje się siedziba firmy. Piękny kolor zawdzięcza natomiast dodatkowi karmelu. Receptura Martini Rosso pozostaje niezmienna od czasów powstania, a znają ją zaledwie 3 osoby na całym świecie!

Treściwy aperitif

Bogaty, ziołowy aromat Martini Rosso doskonale skomponuje się z dodatkiem tonicu. Wermuth podawaj schłodzony lub na kościach lodu z treściwymi przystawkami typu włoska Mortadela lub ser Pecorino. Dobrze posmakuje także w połączeniu z grillowanymi warzywami w ziołowych marynatach.

Elegancki i nowoczesny styl

Martini Rosso prezentuje styl firmy – elegancki i nowoczesny, szykowny, lecz radosny i zachęcający do swawoli. Butelka ma charakterystyczny kształt z szeroką podstawą i szerokimi ramionami. Szkło ozdobione jest licznymi tłoczeniami, a szyjka kolorowym kapturem. Na froncie znajduje się okrągła etykieta z nazwą marki oraz prostokątna etykieta z informacjami dotyczącymi trunku.

Napisz własną opinię

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Prosimy zalogować się lub zarejestrować