Free shipping Do darmowej dostawy brakuje: 250 zł *
Call Us Zadzwoń:   44 649 47 37   696 088 990

Magnifico Fuoco Primitivo


Botter
bestsellery bestsellery
na-prezent na prezent
na-randke na randkę
polecane polecane
69,00 zł

Dostępność: Brak w magazynie

Produkt chwilowo niedostępny. Jeśli chcesz dostać wiadomość, gdy będzie dostępny, podaj swój adres mailowy.

Opis

Najlepsze Primitivo na świecie

W Apulii (Puglii), w południowych Włoszech, powstają najlepsze Primitivo na świecie. Winorośle uprawiane są tam w niezwykle sprzyjających warunkach śródziemnomorskiego klimatu. Gorące, długie lata i morskie, wilgotne powietrze sprawiają, że winogrona dojrzewają niezwykle szybko. Wina z nich powstałe mają aksamitne taniny oraz bogate, słodkie wnętrze. 

Tradycyjnie chorwacki szczep

Tradycyjnie szczep Primitivo uprawiany był w równie sprzyjających warunkach atmosferycznych, na terenie, bogatej w gorące słońce i morską bryzę, Chorwacji. Tam szczep Primitivo znany jest pod nazwą Crljenak. W 1800 roku winorośle zostały importowane do Włoch i Stanów Zjednoczonych (Kalifornii). Mikroklimat obu tych miejsc sprzyjał uprawie spragnionych słońca winogron Primitivo, dlatego wino z nich wytwarzane szybko zdobyło popularność w tych regionach świata. W Stanach Zjednoczonych szczep Primitivo nazywany jest Zindafel

Niemal 100-letnia tradycja produkcji Botter

Winnica Botter została założona przez Carlo Bottera i jego żonę Marię w 1928 roku, w małym miasteczku nieopodal Wenecji. Sprzedaż rozpoczęli od lokalnych win w beczkach. Wino w butelkach zaczęło być sprzedawane w latach 60 przez dwóch synów państwa Botter - Arnaldo i Enzo. Dzisiaj Botter jest jednym z największych exporterów wina włoskiego – 1 na 35 włoskich win  exportowane jest przez winnicę Botter.

Wino czerwone, wytrawne, pełne i bogate

Magnifico Fuoco Primitivo wyprodukowane jest ze 100 % szczepu Primitivo.  Ma intensywnie fioletową barwę i bogaty zapach, objawiający się złożonością aromatów. Obdarza niuansami słodyczy ciemnych owoców takich jak borówka, czarna porzeczka i śliwka. W ustach miękkie z aksamitnymi taninami, nutami słodkich owoców i niezwykle długim, słodkim finiszem. Starzone 12 miesięcy w kadziach ze stali nierdzewnej i kolejne 12 miesięcy w beczkach z dębu amerykańskiego i slawońskiego (pochodzącego z Chorwacji). Dzięki temu wino dokładnie wypełnia usta wyrazistym smakiem z wyczuwalną nutą wanilii i czekolady przy każdym łyku.

Dania mięsne, smażone i grillowane

Intensywny smak Magnifico Fuoco Primitivo najlepiej komponuje się ze stekami, grillowanymi żeberkami i długo dojrzewającymi wędlinami. Świetnie smakuje też ze smażonymi warzywami, dojrzewającymi w pełnym słońcu i pieczoną kaczką z sosem żurawinowym. Dopełni każde szczodrze doprawione danie, nie przytłaczając go, a wręcz dodatkowo podkreślając. 

Duża moc alkoholu i koncentracja smaku

„Magnifico Fuoco” po włosku oznacza „Wspaniały Ogień”, nazwa ta została wybrana przez przypominający siłę ognia soczysty, owocowy smak trunku. Ręcznie zbierane owoce szczepu Primitivo dają wino o wysokiej zawartości alkoholu (14,5%) i niezapomnianym smaku. 

Opis

Najlepsze Primitivo na świecie

W Apulii (Puglii), w południowych Włoszech, powstają najlepsze Primitivo na świecie. Winorośle uprawiane są tam w niezwykle sprzyjających warunkach śródziemnomorskiego klimatu. Gorące, długie lata i morskie, wilgotne powietrze sprawiają, że winogrona dojrzewają niezwykle szybko. Wina z nich powstałe mają aksamitne taniny oraz bogate, słodkie wnętrze. 

Tradycyjnie chorwacki szczep

Tradycyjnie szczep Primitivo uprawiany był w równie sprzyjających warunkach atmosferycznych, na terenie, bogatej w gorące słońce i morską bryzę, Chorwacji. Tam szczep Primitivo znany jest pod nazwą Crljenak. W 1800 roku winorośle zostały importowane do Włoch i Stanów Zjednoczonych (Kalifornii). Mikroklimat obu tych miejsc sprzyjał uprawie spragnionych słońca winogron Primitivo, dlatego wino z nich wytwarzane szybko zdobyło popularność w tych regionach świata. W Stanach Zjednoczonych szczep Primitivo nazywany jest Zindafel

Niemal 100-letnia tradycja produkcji Botter

Winnica Botter została założona przez Carlo Bottera i jego żonę Marię w 1928 roku, w małym miasteczku nieopodal Wenecji. Sprzedaż rozpoczęli od lokalnych win w beczkach. Wino w butelkach zaczęło być sprzedawane w latach 60 przez dwóch synów państwa Botter - Arnaldo i Enzo. Dzisiaj Botter jest jednym z największych exporterów wina włoskiego – 1 na 35 włoskich win  exportowane jest przez winnicę Botter.

Wino czerwone, wytrawne, pełne i bogate

Magnifico Fuoco Primitivo wyprodukowane jest ze 100 % szczepu Primitivo.  Ma intensywnie fioletową barwę i bogaty zapach, objawiający się złożonością aromatów. Obdarza niuansami słodyczy ciemnych owoców takich jak borówka, czarna porzeczka i śliwka. W ustach miękkie z aksamitnymi taninami, nutami słodkich owoców i niezwykle długim, słodkim finiszem. Starzone 12 miesięcy w kadziach ze stali nierdzewnej i kolejne 12 miesięcy w beczkach z dębu amerykańskiego i slawońskiego (pochodzącego z Chorwacji). Dzięki temu wino dokładnie wypełnia usta wyrazistym smakiem z wyczuwalną nutą wanilii i czekolady przy każdym łyku.

Dania mięsne, smażone i grillowane

Intensywny smak Magnifico Fuoco Primitivo najlepiej komponuje się ze stekami, grillowanymi żeberkami i długo dojrzewającymi wędlinami. Świetnie smakuje też ze smażonymi warzywami, dojrzewającymi w pełnym słońcu i pieczoną kaczką z sosem żurawinowym. Dopełni każde szczodrze doprawione danie, nie przytłaczając go, a wręcz dodatkowo podkreślając. 

Duża moc alkoholu i koncentracja smaku

„Magnifico Fuoco” po włosku oznacza „Wspaniały Ogień”, nazwa ta została wybrana przez przypominający siłę ognia soczysty, owocowy smak trunku. Ręcznie zbierane owoce szczepu Primitivo dają wino o wysokiej zawartości alkoholu (14,5%) i niezapomnianym smaku. 

Opakowania

poprzednie
następne