Free shipping Do darmowej dostawy brakuje: 250 zł *
Call Us Zadzwoń:   44 649 47 37   696 088 990

Likier Jagermeister 0,7L

Promocja
Nowość
-12%

Normalna cena: 78,90 zł

Promocja 69,99 zł


 X 
Czas realizacji zamówienia: 3-6 dni

Opis

Stworzony z myślą o polowaniach

Marka Jagermeister została założona w Niemczech w roku 1887. Jej ikoniczny likier o takiej samej nazwie debiutował na rynku w 1934 roku, a dziś jest sprzedawany w ponad 50 krajach na świecie i uznawany jest za jeden z najbardziej rozpoznawalnych likierów ziołowych na rynku. Jego nazwa w języku niemieckim oznacza „mistrz polowania” i została wymyślona, jak i zresztą sama receptura likieru przez Curta Mastera – gorzelnika i miłośnika łowiectwa, dla którego Jagermeister był doskonałym trunkiem rozgrzewającym ciało po wymagającym polowaniu.

Tajna receptura

Dokładna receptura likieru nie jest znana, a co więcej jest pilnie strzeżona. Wiadomo, że w jej skład wchodzi aż 56 różnych ziół, korzeni i owoców, a wśród nich są takie, jak: borówka, rozmaryn, imbir, anyż, kardamon, tymianek, szafran, rumianek i drzewo sandałowe. Jagermeister powstaje ze spirytusu macerowanego w ziołach przez kilka tygodni, który następnie zamykany jest w dębowych beczkach i starzony przez 9-12 miesięcy do uzyskania głębokiej barwy, zapachu i intensywnego smaku.

Po trochu wszystkiego

Jagermeister charakteryzuje się ciemno-brązową barwą z bursztynowymi refleksami. W nosie przeplatają się ze sobą aromaty słodkich owoców i świeżych ziół. W ustach subtelna słodycz przełamana jest goryczkowym akcentem i mocą 35 % alkoholu. Im bardziej trunek jest schłodzony, tym bardziej jego konsystencja gęstnieje i posmak dłużej utrzymuje się na podniebieniu.

Większa pojemność 0,7 litra to doskonały pomysł na spotkanie towarzyskie w większym gronie lub duży rodzinny obiad, po którym zdrowo jest napić się digestifu pobudzającego żołądek do pracy.

W kieliszku i w koktajlu

Likier serwuj dobrze schłodzony lub na kościach lodu. Dobrze posmakuje zarówno degustowany z kieliszka do wódki, jak i niskiej szklance czy jako składnik drinka. Klasycznym rozwiązaniem jest dodatek soku jabłkowego, a dla miłośników prawdziwie słodkich smaków – z dodatkiem coli.

Ten sam styl od 90 lat

Charakterystyczna zielona butelka z krótką szyjką i etykietą z jeleniem to znak rozpoznawczy marki, który nie zmienił się od 90 lat, czyli od momentu powstania trunku! Butelka ozdobiona jest tłoczeniami i dużą etykietą na froncie, na której uwagę zwraca logotyp. Na logotyp składa się jeleń z pokaźnym porożem i świecący krzyż pomiędzy rogami – jest on nawiązaniem do historii św. Huberta, patrona myśliwych. Etykietę okrąża dodatkowo zwrotka wiersza z 1830 roku o tytule „Hołd myśliwego”, którego autorem był wrocławianin Oskar von Riesenthal.

Opis

Stworzony z myślą o polowaniach

Marka Jagermeister została założona w Niemczech w roku 1887. Jej ikoniczny likier o takiej samej nazwie debiutował na rynku w 1934 roku, a dziś jest sprzedawany w ponad 50 krajach na świecie i uznawany jest za jeden z najbardziej rozpoznawalnych likierów ziołowych na rynku. Jego nazwa w języku niemieckim oznacza „mistrz polowania” i została wymyślona, jak i zresztą sama receptura likieru przez Curta Mastera – gorzelnika i miłośnika łowiectwa, dla którego Jagermeister był doskonałym trunkiem rozgrzewającym ciało po wymagającym polowaniu.

Tajna receptura

Dokładna receptura likieru nie jest znana, a co więcej jest pilnie strzeżona. Wiadomo, że w jej skład wchodzi aż 56 różnych ziół, korzeni i owoców, a wśród nich są takie, jak: borówka, rozmaryn, imbir, anyż, kardamon, tymianek, szafran, rumianek i drzewo sandałowe. Jagermeister powstaje ze spirytusu macerowanego w ziołach przez kilka tygodni, który następnie zamykany jest w dębowych beczkach i starzony przez 9-12 miesięcy do uzyskania głębokiej barwy, zapachu i intensywnego smaku.

Po trochu wszystkiego

Jagermeister charakteryzuje się ciemno-brązową barwą z bursztynowymi refleksami. W nosie przeplatają się ze sobą aromaty słodkich owoców i świeżych ziół. W ustach subtelna słodycz przełamana jest goryczkowym akcentem i mocą 35 % alkoholu. Im bardziej trunek jest schłodzony, tym bardziej jego konsystencja gęstnieje i posmak dłużej utrzymuje się na podniebieniu.

Większa pojemność 0,7 litra to doskonały pomysł na spotkanie towarzyskie w większym gronie lub duży rodzinny obiad, po którym zdrowo jest napić się digestifu pobudzającego żołądek do pracy.

W kieliszku i w koktajlu

Likier serwuj dobrze schłodzony lub na kościach lodu. Dobrze posmakuje zarówno degustowany z kieliszka do wódki, jak i niskiej szklance czy jako składnik drinka. Klasycznym rozwiązaniem jest dodatek soku jabłkowego, a dla miłośników prawdziwie słodkich smaków – z dodatkiem coli.

Ten sam styl od 90 lat

Charakterystyczna zielona butelka z krótką szyjką i etykietą z jeleniem to znak rozpoznawczy marki, który nie zmienił się od 90 lat, czyli od momentu powstania trunku! Butelka ozdobiona jest tłoczeniami i dużą etykietą na froncie, na której uwagę zwraca logotyp. Na logotyp składa się jeleń z pokaźnym porożem i świecący krzyż pomiędzy rogami – jest on nawiązaniem do historii św. Huberta, patrona myśliwych. Etykietę okrąża dodatkowo zwrotka wiersza z 1830 roku o tytule „Hołd myśliwego”, którego autorem był wrocławianin Oskar von Riesenthal.

Napisz własną opinię

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Prosimy zalogować się lub zarejestrować