Free shipping Do darmowej dostawy brakuje: 299 zł *
Call Us Zadzwoń:   44 649 47 37   696 088 990

Le Petit Etoile Chardonnay Organic Non-Fermented


ekologiczne ekologiczne
na-co-dzien na co dzień
na-lato na lato
na-piknik na piknik
przyjazne-dla-vegan przyjazne dla vegan
42,00 zł

 X 

w zestawie

Opis

Kosmopolityczne winiarstwo Francji

Pierre Chavin została założona przez mistrza sztuki kupażowania i winifikacji Fabiena Gross i specjalistkę od winiarskiego marketingu Mathilde Boulachin. Oboje mają swoje korzenie w winiarstwie Alzacji i Szampanii, a własna winiarnia była dla nich marzeniem. Udało im się je spełnić, tworząc markę stylowych, kosmopolitycznych win tworzonych z poszanowaniem środowiska naturalnego. Ogromna pasja i miłość do win pozwoliła winnicy bardzo szybko rozwinąć skrzydła, eksportując swoje produkty dosłownie na cały świat od Tokio po Nowy Jork.

Ekologiczna produkcja

Winnica jest w pełni zaangażowana w ekologiczną produkcję opartą na zrównoważonym rozwoju, ochronie ekosystemów i zmniejszeniu śladu węglowego. Uprawy pielęgnowane są w sposób organiczny, a wina powstałe z ich owoców mogą pochwalić się ekologicznymi certyfikatami.

Macerowane na zimno

Po odszypułkowaniu i wstępnym pokruszeniu winogrona poddane są maceracji na skórkach w niskiej temperaturze 4⁰C. Maceracja trwa 8 godzin i przeprowadzana jest w celu wydobycia ze skórek owoców wszystkich cennych związków, takich jak polifenole i garbniki. Po winifikacji wino leżakuje w beczkach z dębu francuskiego.

Organiczne wino bezalkoholowe

Le Petit Étoilé Chardonnay Non-Fermented to organiczny napój bezalkoholowy stworzony na bazie winogron szczepu Chardonnay. Ma krystalicznie klarowną blado-żółtą barwę z zielonymi refleksami. W nosie wyczuwalne są aromaty kwiatu akacji i białej brzoskwini połączone z subtelnymi nutami cytryny i wanilii. Na podniebieniu wino prezentuje orzeźwiającą cierpkość o orzeźwiającym owocowym posmaku, który na długo utrzymuje się w ustach.

Do picia saute lub do kolacji

Z powodzeniem można traktować je jako aperitif lub samodzielny trunek bezalkoholowy, a także jako towarzysz dań rybnych, takich jak pieczony dorsz w kremowym sosie lub wegetariańskich, np. smażonych przegrzebków, risotto ze szparagami lub sałatką z ricottą. Najlepiej posmakuje schłodzone do temperatury około 10-12⁰C.

Bez zbędnych dodatków

Butelka utrzymana jest w minimalistycznym i eleganckim stylu. Ma klasyczny kształt i wykonana jest z brązowawego szkła, które komponuje się z jasną etykietą oraz jasnym kapturem na szyjce. Na etykiecie widnieje duża nazwa marki winiarskiej w kolorze złotym, nad nią logotyp winiarni, a pod nią nazwa wina i nazwa producenta. Dół etykiety zakończony jest barwami francuskiej flagi.

Opis

Kosmopolityczne winiarstwo Francji

Pierre Chavin została założona przez mistrza sztuki kupażowania i winifikacji Fabiena Gross i specjalistkę od winiarskiego marketingu Mathilde Boulachin. Oboje mają swoje korzenie w winiarstwie Alzacji i Szampanii, a własna winiarnia była dla nich marzeniem. Udało im się je spełnić, tworząc markę stylowych, kosmopolitycznych win tworzonych z poszanowaniem środowiska naturalnego. Ogromna pasja i miłość do win pozwoliła winnicy bardzo szybko rozwinąć skrzydła, eksportując swoje produkty dosłownie na cały świat od Tokio po Nowy Jork.

Ekologiczna produkcja

Winnica jest w pełni zaangażowana w ekologiczną produkcję opartą na zrównoważonym rozwoju, ochronie ekosystemów i zmniejszeniu śladu węglowego. Uprawy pielęgnowane są w sposób organiczny, a wina powstałe z ich owoców mogą pochwalić się ekologicznymi certyfikatami.

Macerowane na zimno

Po odszypułkowaniu i wstępnym pokruszeniu winogrona poddane są maceracji na skórkach w niskiej temperaturze 4⁰C. Maceracja trwa 8 godzin i przeprowadzana jest w celu wydobycia ze skórek owoców wszystkich cennych związków, takich jak polifenole i garbniki. Po winifikacji wino leżakuje w beczkach z dębu francuskiego.

Organiczne wino bezalkoholowe

Le Petit Étoilé Chardonnay Non-Fermented to organiczny napój bezalkoholowy stworzony na bazie winogron szczepu Chardonnay. Ma krystalicznie klarowną blado-żółtą barwę z zielonymi refleksami. W nosie wyczuwalne są aromaty kwiatu akacji i białej brzoskwini połączone z subtelnymi nutami cytryny i wanilii. Na podniebieniu wino prezentuje orzeźwiającą cierpkość o orzeźwiającym owocowym posmaku, który na długo utrzymuje się w ustach.

Do picia saute lub do kolacji

Z powodzeniem można traktować je jako aperitif lub samodzielny trunek bezalkoholowy, a także jako towarzysz dań rybnych, takich jak pieczony dorsz w kremowym sosie lub wegetariańskich, np. smażonych przegrzebków, risotto ze szparagami lub sałatką z ricottą. Najlepiej posmakuje schłodzone do temperatury około 10-12⁰C.

Bez zbędnych dodatków

Butelka utrzymana jest w minimalistycznym i eleganckim stylu. Ma klasyczny kształt i wykonana jest z brązowawego szkła, które komponuje się z jasną etykietą oraz jasnym kapturem na szyjce. Na etykiecie widnieje duża nazwa marki winiarskiej w kolorze złotym, nad nią logotyp winiarni, a pod nią nazwa wina i nazwa producenta. Dół etykiety zakończony jest barwami francuskiej flagi.

Opakowania

poprzednie
następne