Free shipping Do darmowej dostawy brakuje: 299 zł *
Call Us Zadzwoń:   44 649 47 37   696 088 990

Laporte Le Bouquet Cabernet Franc


Laporte
73,00 zł

 X 

w zestawie

Opis

Ceniony producent z Doliny Loary

Winiarnia Domaine Laporte to jeden z najbardziej cenionych producentów wina w Dolinie Loary. Jej historia rozpoczęła się już w 1850 roku, chociaż prawdziwą sławę i uznanie zyskała dopiero wiek później. Zarządzający ówcześnie winiarnią Rene Laporte znany był jako prawdziwy wizjoner, który dał początek apelacji Sancerre AOC. Sławę zyskał dzięki produkcji najwyższej jakości win niskowydajnych w czasach powszechnej nadprodukcji. Do dziś Domaine Laporte, pomimo iż przeszła w ręce rodziny Bourgeois, zachwyca tradycyjnym podejściem do produkcji i najwyższą jakością trunków. 

Ekologiczny „Le Bouquet”

„Le Bouquet” to winiarska linia, w skład której wchodzą trunki tworzone z połączenia tradycyjnych technik produkcji i ekologicznych metod uprawy winorośli. Marka Laporte posiada certyfikat potwierdzający 100 % organicznej pracy zarówno przy produkcji, jak i uprawy w winnicach. Kolekcja „Le Bouquet” pokazuje więc, co można osiągnąć, gdy w winiarni szanuje się Matkę Naturę współpracując z nią, zamiast walczyć. 

Produkcja wyśmienitego wina

Winogrona tworzące ten trunek pochodzą z winnic uprawianych na zboczach Doliny Loary. Moszcz winny poddany jest 11-dniowej maceracji ze skórkami, by wzmocnić smak i kolor wina. Następnie przeprowadzane są dwie fermentacje, pierwsza alkoholowa i druga malolaktyczna, która polega na przemianie cierpkiego kwasu jabłkowego w delikatny kwas mlekowy. 

Czerwone, wytrawne, delikatne o aromacie czerwonych owoców

Wino wyprodukowano w 100 % z owoców szczepu Cabernet Franc. Ma bordową barwę z delikatnymi fioletowymi odblaskami. W bukiecie dominują aromaty czerwonych owoców: truskawek, czerwonych porzeczek i wiśni z nutą przypraw korzennych. W ustach delikatne z miękkimi garbnikami przynosi ogrom przyjemności z degustacji i pozostawia świeży posmak. 

Do drobiu lub deski wędlin

To lekkie i eleganckie wino o owocowym aromacie najlepiej łączyć z białym mięsem, takim jak pieczona perliczka z dodatkiem słodkiej żurawiny lub deską francuskich wędlin typu Terrnine z kurczakiem lub salami z orzechami laskowymi. Najlepiej posmakuje schłodzone do temperatury 15-16⁰C.

Z bukietem kwiatów

Smukła butelka z ciemnego szkła przykuwa uwagę etykietą o ciekawym, nieregularnym kształcie. Na jasno-kremowym tle etykiety widnieje bukiet kwiatów w kolorze czerwonym, który nawiązuje do nazwy kolekcji, nazwa producenta w eleganckiej czcionce oraz informacje na temat trunku. Nad nazwą producenta widnieje jeszcze niewielki logotyp w kolorze złotym, a całości dopełnia srebrny połyskujący kaptur obleczony na szyjce. 


Opis

Ceniony producent z Doliny Loary

Winiarnia Domaine Laporte to jeden z najbardziej cenionych producentów wina w Dolinie Loary. Jej historia rozpoczęła się już w 1850 roku, chociaż prawdziwą sławę i uznanie zyskała dopiero wiek później. Zarządzający ówcześnie winiarnią Rene Laporte znany był jako prawdziwy wizjoner, który dał początek apelacji Sancerre AOC. Sławę zyskał dzięki produkcji najwyższej jakości win niskowydajnych w czasach powszechnej nadprodukcji. Do dziś Domaine Laporte, pomimo iż przeszła w ręce rodziny Bourgeois, zachwyca tradycyjnym podejściem do produkcji i najwyższą jakością trunków. 

Ekologiczny „Le Bouquet”

„Le Bouquet” to winiarska linia, w skład której wchodzą trunki tworzone z połączenia tradycyjnych technik produkcji i ekologicznych metod uprawy winorośli. Marka Laporte posiada certyfikat potwierdzający 100 % organicznej pracy zarówno przy produkcji, jak i uprawy w winnicach. Kolekcja „Le Bouquet” pokazuje więc, co można osiągnąć, gdy w winiarni szanuje się Matkę Naturę współpracując z nią, zamiast walczyć. 

Produkcja wyśmienitego wina

Winogrona tworzące ten trunek pochodzą z winnic uprawianych na zboczach Doliny Loary. Moszcz winny poddany jest 11-dniowej maceracji ze skórkami, by wzmocnić smak i kolor wina. Następnie przeprowadzane są dwie fermentacje, pierwsza alkoholowa i druga malolaktyczna, która polega na przemianie cierpkiego kwasu jabłkowego w delikatny kwas mlekowy. 

Czerwone, wytrawne, delikatne o aromacie czerwonych owoców

Wino wyprodukowano w 100 % z owoców szczepu Cabernet Franc. Ma bordową barwę z delikatnymi fioletowymi odblaskami. W bukiecie dominują aromaty czerwonych owoców: truskawek, czerwonych porzeczek i wiśni z nutą przypraw korzennych. W ustach delikatne z miękkimi garbnikami przynosi ogrom przyjemności z degustacji i pozostawia świeży posmak. 

Do drobiu lub deski wędlin

To lekkie i eleganckie wino o owocowym aromacie najlepiej łączyć z białym mięsem, takim jak pieczona perliczka z dodatkiem słodkiej żurawiny lub deską francuskich wędlin typu Terrnine z kurczakiem lub salami z orzechami laskowymi. Najlepiej posmakuje schłodzone do temperatury 15-16⁰C.

Z bukietem kwiatów

Smukła butelka z ciemnego szkła przykuwa uwagę etykietą o ciekawym, nieregularnym kształcie. Na jasno-kremowym tle etykiety widnieje bukiet kwiatów w kolorze czerwonym, który nawiązuje do nazwy kolekcji, nazwa producenta w eleganckiej czcionce oraz informacje na temat trunku. Nad nazwą producenta widnieje jeszcze niewielki logotyp w kolorze złotym, a całości dopełnia srebrny połyskujący kaptur obleczony na szyjce. 


Opakowania

poprzednie
następne