Free shipping Do darmowej dostawy brakuje: 250 zł *
Call Us Zadzwoń:   44 649 47 37   696 088 990

Lambrusco Rosso IGT Rosso Dell' Emilia


Botter
na-impreze na imprezę
na-randke na randkę
na-sylwestra na sylwestra
na-wieczor-panienski na wieczór panieński
25,00 zł

 X 

w zestawie

Opis

Rodzinny interes rozpoznawalny na całym świecie

Winiarnia Botter rozpoczęła działalność w roku 1928 i od samego początku prowadzona jest przez rodzinę Botter, przechodząc z rąk do rąk nowego pokolenia. Skromne początki winiarni nie trwały długo, ponieważ od samego początku winiarska rodzina dokładała wszelkich starań do jak najlepszego rozwoju swojego biznesu. Dziś Botter jest zaliczany do największych importerów włoskiego wina – 1 na 35 butelek włoskiego wina za granicami Włoch należy do produkcji Botter. 

Wino musujące w wersji Lambrusco

Lambrusco to chroniona nazwa pochodzenia i może być nadawana tylko winom tworzonym we włoskim regionie Emilia – Romania. Jest to wino musujące, tworzone z czerwonych, lokalnych winogron włoskich odmian. Produkowane jest Metodą Charmata, a oznacza to, że drugą fermentację (czyli tę, kiedy powstają bąbelki) przechodzi w stalowych kadziach, a nie jak w przypadku Szampanów w butelkach. Metoda produkcji łączy ze sobą więc musujące Lambrusco i Prosecco, a odróżnia je od siebie rodzaj użytych do produkcji winogron. 

Musujące, czerwone, półsłodkie

Wino wyprodukowano z lokalnych odmian winorośli regionu Emilia-Romania. Charakteryzuje się ciemno-czerwoną barwą i delikatnym musowaniem z lekkimi bąbelkami. Bukiet zdominowany jest aromatami czerwonych owoców: wiśni, truskawek, malin i czerwonych porzeczek. Na podniebieniu jest świeże i delikatne, przynoszące ogromną przyjemność z degustacji.

Jako aperitif lub towarzysz deseru

Lambrusco to doskonałe wino do serwowania w roli aperitifu, który rozbudzi apetyt przed kolacją. Łączy się ze słodkimi deserami, zarówno owocowymi lodami, sałatkami owocowymi jak i słodkimi wypiekami typu ciasto czekoladowe z kremem śmietankowym i świeżymi truskawkami. 

Tradycyjne Lambrusco

Wino zamknięto w smukłej butelce dedykowanej winom musującym. Z czarnym szkłem kontrastują żywo-czerwone etykiety: mniejsza, okalająca szyjkę z logotypem i nazwą marki oraz szersza u dołu butelki z nazwą winiarni oraz informacjami dotyczącymi trunku. Butelka zamknięta jest tradycyjnie korkiem przytrzymywanym plecionką bez dodatkowego kaptura. 

Opis

Rodzinny interes rozpoznawalny na całym świecie

Winiarnia Botter rozpoczęła działalność w roku 1928 i od samego początku prowadzona jest przez rodzinę Botter, przechodząc z rąk do rąk nowego pokolenia. Skromne początki winiarni nie trwały długo, ponieważ od samego początku winiarska rodzina dokładała wszelkich starań do jak najlepszego rozwoju swojego biznesu. Dziś Botter jest zaliczany do największych importerów włoskiego wina – 1 na 35 butelek włoskiego wina za granicami Włoch należy do produkcji Botter. 

Wino musujące w wersji Lambrusco

Lambrusco to chroniona nazwa pochodzenia i może być nadawana tylko winom tworzonym we włoskim regionie Emilia – Romania. Jest to wino musujące, tworzone z czerwonych, lokalnych winogron włoskich odmian. Produkowane jest Metodą Charmata, a oznacza to, że drugą fermentację (czyli tę, kiedy powstają bąbelki) przechodzi w stalowych kadziach, a nie jak w przypadku Szampanów w butelkach. Metoda produkcji łączy ze sobą więc musujące Lambrusco i Prosecco, a odróżnia je od siebie rodzaj użytych do produkcji winogron. 

Musujące, czerwone, półsłodkie

Wino wyprodukowano z lokalnych odmian winorośli regionu Emilia-Romania. Charakteryzuje się ciemno-czerwoną barwą i delikatnym musowaniem z lekkimi bąbelkami. Bukiet zdominowany jest aromatami czerwonych owoców: wiśni, truskawek, malin i czerwonych porzeczek. Na podniebieniu jest świeże i delikatne, przynoszące ogromną przyjemność z degustacji.

Jako aperitif lub towarzysz deseru

Lambrusco to doskonałe wino do serwowania w roli aperitifu, który rozbudzi apetyt przed kolacją. Łączy się ze słodkimi deserami, zarówno owocowymi lodami, sałatkami owocowymi jak i słodkimi wypiekami typu ciasto czekoladowe z kremem śmietankowym i świeżymi truskawkami. 

Tradycyjne Lambrusco

Wino zamknięto w smukłej butelce dedykowanej winom musującym. Z czarnym szkłem kontrastują żywo-czerwone etykiety: mniejsza, okalająca szyjkę z logotypem i nazwą marki oraz szersza u dołu butelki z nazwą winiarni oraz informacjami dotyczącymi trunku. Butelka zamknięta jest tradycyjnie korkiem przytrzymywanym plecionką bez dodatkowego kaptura. 

Opakowania

poprzednie
następne