Free shipping Do darmowej dostawy brakuje: 299 zł *
Call Us Zadzwoń:   44 649 47 37   696 088 990

Kindzmarauli


Georgian Wine House
na-lato na lato
na-piknik na piknik
37,00 zł

 X 

w zestawie

Opis

Producent z serca winiarskiej Gruzji

Winiarnia Georgian Wine House powstała w roku 1996 w gruzińskim mieście Gori i od samego początku działalności przejawia duże zaangażowanie w produkcję gruzińskich win możliwie najwyższej jakości. W tym celu wykorzystuje nowoczesne technologie i tradycyjne techniki winiarskie, takie jak starzenie wina w glinianych kwerwi zakopywanych pod ziemią. Winiarnia pracuje na owocach pochodzących z prywatnych winnic mieszczących się w gminach Kvareli i Gurjaani – najpopularniejszym regionie winiarskim w Gruzji. 

Smak prawdziwej Gruzji

Owoce, które tworzą to wino pozyskiwane są z winnic leżących w przepięknym regionie Kachetii. Jest to historyczna kraina, która doskonale znana była już starożytnym Grekom i Persom oraz chętnie opisywana w literaturze starożytnej. Charakteryzuje się dużym nasłonecznieniem, ciepłym klimatem, sprzyjającym dojrzewaniu słodkich winogron oraz żyznymi glebami i odpowiednim nawodnieniem dzięki przepływającej przez region rzece Alazani. W Kachetii panują więc warunki wręcz idealne pod uprawę lokalnych odmian winorośli. 

Najlepszy czerwony szczep 

Saperavi, to najpopularniejsza odmiana czerwonej winorośli w Gruzji. Jest to autochtoniczny szczep kraju, co oznacza, że jego uprawy nie znajdują się nigdzie indziej poza obszarem Gruzji. Wyróżnia się wyjątkowo ciemną barwą owoców, której zawdzięcza nazwę – „saperavi” po gruzińsku oznacza „barwnik”. 

Czerwone, półsłodkie, o aromacie ciemnych owoców 

Wino wyprodukowano w 100 % z owoców szczepu Saperavi. Ma charakterystyczną dla odmiany ciemno-fioletową barwę. W bukiecie dominują aromaty dojrzałych śliwek, jeżyn i świeżo zerwanych w lesie jagód, podkreślonych nutami przypraw korzennych, takich jak cynamon i gałka muszkatołowa. Na podniebieniu jest wyraźnie słodkie, lecz nieprzytłaczające, harmonijne i delikatne, o aksamitnej teksturze i przyjemnym owocowym posmaku. 

Desery i miękkie sery

Kindzmarauli to doskonałe wino do łączenia ze słodkimi deserami, na przykład czekoladowymi wypiekami jak brownie z sosem malinowym lub czekoladowy fondat z marmoladą wiśniową. Sprawdzi się również jako towarzysz deski miękkich serów typu Brie lub Camembert. 

Gruzińskie ozdoby

Wino zamknięto w klasycznej butelce ozdobionej szeroką etykietą oraz kapturem na szyjce. Kaptur w kolorze czarnym okalają tradycyjne gruzińskie wzory dekoracyjne, które występują również w górnej części etykiety. Na dolnej części etykiety o białym tle znajduje się nazwa wina w języku angielskim w odcieniu ciemno-czerwonym, a pod nią nazwa trunku w języku gruzińskim. Pod nazwą wina widnieje jeszcze kilka informacji dotyczących trunku oraz geometryczne wzory zaczerpnięte z tradycji gruzińskich zdobień. 

Opis

Producent z serca winiarskiej Gruzji

Winiarnia Georgian Wine House powstała w roku 1996 w gruzińskim mieście Gori i od samego początku działalności przejawia duże zaangażowanie w produkcję gruzińskich win możliwie najwyższej jakości. W tym celu wykorzystuje nowoczesne technologie i tradycyjne techniki winiarskie, takie jak starzenie wina w glinianych kwerwi zakopywanych pod ziemią. Winiarnia pracuje na owocach pochodzących z prywatnych winnic mieszczących się w gminach Kvareli i Gurjaani – najpopularniejszym regionie winiarskim w Gruzji. 

Smak prawdziwej Gruzji

Owoce, które tworzą to wino pozyskiwane są z winnic leżących w przepięknym regionie Kachetii. Jest to historyczna kraina, która doskonale znana była już starożytnym Grekom i Persom oraz chętnie opisywana w literaturze starożytnej. Charakteryzuje się dużym nasłonecznieniem, ciepłym klimatem, sprzyjającym dojrzewaniu słodkich winogron oraz żyznymi glebami i odpowiednim nawodnieniem dzięki przepływającej przez region rzece Alazani. W Kachetii panują więc warunki wręcz idealne pod uprawę lokalnych odmian winorośli. 

Najlepszy czerwony szczep 

Saperavi, to najpopularniejsza odmiana czerwonej winorośli w Gruzji. Jest to autochtoniczny szczep kraju, co oznacza, że jego uprawy nie znajdują się nigdzie indziej poza obszarem Gruzji. Wyróżnia się wyjątkowo ciemną barwą owoców, której zawdzięcza nazwę – „saperavi” po gruzińsku oznacza „barwnik”. 

Czerwone, półsłodkie, o aromacie ciemnych owoców 

Wino wyprodukowano w 100 % z owoców szczepu Saperavi. Ma charakterystyczną dla odmiany ciemno-fioletową barwę. W bukiecie dominują aromaty dojrzałych śliwek, jeżyn i świeżo zerwanych w lesie jagód, podkreślonych nutami przypraw korzennych, takich jak cynamon i gałka muszkatołowa. Na podniebieniu jest wyraźnie słodkie, lecz nieprzytłaczające, harmonijne i delikatne, o aksamitnej teksturze i przyjemnym owocowym posmaku. 

Desery i miękkie sery

Kindzmarauli to doskonałe wino do łączenia ze słodkimi deserami, na przykład czekoladowymi wypiekami jak brownie z sosem malinowym lub czekoladowy fondat z marmoladą wiśniową. Sprawdzi się również jako towarzysz deski miękkich serów typu Brie lub Camembert. 

Gruzińskie ozdoby

Wino zamknięto w klasycznej butelce ozdobionej szeroką etykietą oraz kapturem na szyjce. Kaptur w kolorze czarnym okalają tradycyjne gruzińskie wzory dekoracyjne, które występują również w górnej części etykiety. Na dolnej części etykiety o białym tle znajduje się nazwa wina w języku angielskim w odcieniu ciemno-czerwonym, a pod nią nazwa trunku w języku gruzińskim. Pod nazwą wina widnieje jeszcze kilka informacji dotyczących trunku oraz geometryczne wzory zaczerpnięte z tradycji gruzińskich zdobień. 

Opakowania

poprzednie
następne