Do darmowej dostawy brakuje: 250 zł *
Call Us Zadzwoń:   44 649 47 37   696 088 990

Kendermanns Organically Grown


na-co-dzien na co dzień
polecane polecane
przyjazne-dla-vegan przyjazne dla vegan
56,99 zł

 X 

Dostępność: Ostatnie sztuki

Opis

Słynny producent Rieslingów

A. Kendermanns to rodzinna firma znad Renu, która słynie z produkcji najlepszych win odmiany Riesling, nie tylko na rynku europejskim, ale na całym świecie. Wszystko zaczęło się w 1920 r. od sprzedaży winogron i moszczu winnego przez założyciela marki Carla Reha. Jego biznes tak dobrze prosperował, że w naturalny sposób po kilku latach działalności przekształcił się w niewielką winiarnię. Pasja, nowe technologie i dobre warunki do uprawy szybko przyniosły efekty, a winiarnia stała się znana i ceniona w kraju oraz poza nim. Obecnie firmą zarządza 3-cie pokolenie rodziny w postaci dwojga wnucząt Carla. Firma posiada winnice w najlepszych częściach Niemiec, a także w Rumunii, Chile i RPA.

Wino organiczne

Wino to zostało wyprodukowane w całkowicie organiczny sposób, dzięki czemu uzyskało specjalną licencję. Do jego stworzenia nie zostały wykorzystane jakiekolwiek środki chemiczne. Owoce pochodzą z winnic uprawianych w regionie Hesji Nadreńskiej. W winnicach tych stosowane są jedynie naturalne nawozy, a pomiędzy winoroślami sadzone są rośliny strączkowe o głębokiej strukturze korzeni, które zwiększają poziom azotu i tym samym umożliwiają dobry wzrost krzewów winorośli. Uprawa odbywa się bez nawozów syntetycznych, pestycydów czy herbicydów.

Białe, półwytrawne, o aromacie zielonego jabłka i gruszki

Wino wyprodukowano z kupażu lokalnych białych odmian winorośli. W nosie dominują aromaty zielonego jabłka i dojrzałej gruszki. W ustach jest lekkie, intensywnie owocowe i o przyjemnej dla podniebienia gładkiej konsystencji z posmakiem gruszki i miodu. Na koniec degustacji ujawnia się wyważona kwasowość, która dodaje orzeźwienia.

Kuchnia azjatycka i wegetariańska

Skomponuje się z daniami kuchni azjatyckiej, jak podsmażany makaron ryżowy z piersią kurczaka, zielonym groszkiem, szczypiorem i sezamem, a także z potrawami jarskimi – sałatkami na bazie świeżych warzyw i chrupiących sałat. Najlepiej posmakuje schłodzone do temperatury 10⁰C.

Klasyczna elegancja

Butelka prezentuje jednocześnie klasyczny i elegancki styl. Prosty kształt butelki i jasne szkło zostały skomponowane z czarnym długim kapturem na szyjce oraz prostokątną etykietą o czarnym tle. Na etykiecie umieszczono dużą, złotą nazwę producenta, a pod nią nazwę wina i drobne informacje na jego temat. Na samym dole widnieje niewielka etykieta o kształcie pięcioboku, która świadczy o organicznym charakterze trunku.

Opis

Słynny producent Rieslingów

A. Kendermanns to rodzinna firma znad Renu, która słynie z produkcji najlepszych win odmiany Riesling, nie tylko na rynku europejskim, ale na całym świecie. Wszystko zaczęło się w 1920 r. od sprzedaży winogron i moszczu winnego przez założyciela marki Carla Reha. Jego biznes tak dobrze prosperował, że w naturalny sposób po kilku latach działalności przekształcił się w niewielką winiarnię. Pasja, nowe technologie i dobre warunki do uprawy szybko przyniosły efekty, a winiarnia stała się znana i ceniona w kraju oraz poza nim. Obecnie firmą zarządza 3-cie pokolenie rodziny w postaci dwojga wnucząt Carla. Firma posiada winnice w najlepszych częściach Niemiec, a także w Rumunii, Chile i RPA.

Wino organiczne

Wino to zostało wyprodukowane w całkowicie organiczny sposób, dzięki czemu uzyskało specjalną licencję. Do jego stworzenia nie zostały wykorzystane jakiekolwiek środki chemiczne. Owoce pochodzą z winnic uprawianych w regionie Hesji Nadreńskiej. W winnicach tych stosowane są jedynie naturalne nawozy, a pomiędzy winoroślami sadzone są rośliny strączkowe o głębokiej strukturze korzeni, które zwiększają poziom azotu i tym samym umożliwiają dobry wzrost krzewów winorośli. Uprawa odbywa się bez nawozów syntetycznych, pestycydów czy herbicydów.

Białe, półwytrawne, o aromacie zielonego jabłka i gruszki

Wino wyprodukowano z kupażu lokalnych białych odmian winorośli. W nosie dominują aromaty zielonego jabłka i dojrzałej gruszki. W ustach jest lekkie, intensywnie owocowe i o przyjemnej dla podniebienia gładkiej konsystencji z posmakiem gruszki i miodu. Na koniec degustacji ujawnia się wyważona kwasowość, która dodaje orzeźwienia.

Kuchnia azjatycka i wegetariańska

Skomponuje się z daniami kuchni azjatyckiej, jak podsmażany makaron ryżowy z piersią kurczaka, zielonym groszkiem, szczypiorem i sezamem, a także z potrawami jarskimi – sałatkami na bazie świeżych warzyw i chrupiących sałat. Najlepiej posmakuje schłodzone do temperatury 10⁰C.

Klasyczna elegancja

Butelka prezentuje jednocześnie klasyczny i elegancki styl. Prosty kształt butelki i jasne szkło zostały skomponowane z czarnym długim kapturem na szyjce oraz prostokątną etykietą o czarnym tle. Na etykiecie umieszczono dużą, złotą nazwę producenta, a pod nią nazwę wina i drobne informacje na jego temat. Na samym dole widnieje niewielka etykieta o kształcie pięcioboku, która świadczy o organicznym charakterze trunku.

Napisz własną opinię

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Prosimy zalogować się lub zarejestrować