Do darmowej dostawy brakuje: 250 zł *
Call Us Zadzwoń:   44 649 47 37   696 088 990

Kendermanns Gewürztraminer Pfalz

Promocja
-10%

Normalna cena: 45,00 zł

Promocja 40,50 zł


 X 

Dostępność: Ostatnie sztuki

Opis

Jeden z największych producentów winiarskich w kraju

Historia marki rozpoczyna się w roku 1920 wraz z Carlem Rehem, który postanowił założyć własną działalność zajmującą się sprzedażą nie tylko wina, lecz także winogron dla innych producentów. Od tamtych czasów w Niemczech stale rosło zapotrzebowanie na wino, dlatego Carl w kolejnych latach inwestował w nowe winnice. Po śmierci Carla, w 1962 roku, firmę przejął jego syn Gunther, a dziś prowadzona jest już przez 3-cie pokolenie rodziny Reh. Produkty marki dostępne są w 35 krajach na całym świecie, a jej produkcję oblicza się na aż 12 % całkowitego rynku winiarskiego w kraju!

Niemiecki Palatyn

Owoce, które wchodzą w skład wina pochodzą z winnic uprawianych w jednym z najlepszych regionów winiarskich Niemiec, Palatynu. Region ten znany jest z produkcji win o wyraźnej mineralności, którą zawdzięcza wapienno-gliniastym glebom i znakomitych win białych, dla których panują tam idealne warunki do dojrzewania.

Białe, wytrawne, o aromacie płatków róży i owoców liczi

Wino zostało zbudowane w 100 % z owoców szczepu Gewurztraminer. Ma słomkowo-żółtą barwę. W nosie wyróżniają się wyraźne, lecz nieprzytłaczające aromaty białych róż i owoców liczi. W ustach jest rześkie, o przyjemnej orzeźwiającej kwasowości z posmakiem owoców egzotycznych i niuansów ziołowych. Na podniebieniu ujawnia się ledwie zauważalne musowanie, które dodaje intrygującego charakteru, całość jednak jest niezwykle przystępna w degustacji.

Do kuchni azjatyckiej, serów i białych mięs

Doskonałe wino do łączenia z daniami kuchni azjatyckiej – makaronem ryżowym z krewetkami i sosem chilli-mango lub pierożkami dim sum z mięsem kaczki, kolendrą i marchewką. Sprawdzi się równie dobrze w kompozycji z miękkimi serami typu Brie i mięsem drobiowym, jak gotowana pierś kurczaka w śmietanowym sosie. Najlepiej posmakuje schłodzone do temperatury 8-10⁰C.

Nowoczesność i elegancja

Klasyczna butelka z jasnego szkła ozdobiona jest długim, czarnym kapturem na szyjce oraz prostokątną etykietą w środkowej części. Górną część etykiety zajmują geometryczne czarno-białe wzory tworzące spójną mozaikę, a na nich duża nazwa odmiany winorośli, z której owoców powstało wino, dolną część natomiast zajmuje czarne tło ze złotą nazwą winiarni, logotypem oraz podpisem winiarza.

Opis

Jeden z największych producentów winiarskich w kraju

Historia marki rozpoczyna się w roku 1920 wraz z Carlem Rehem, który postanowił założyć własną działalność zajmującą się sprzedażą nie tylko wina, lecz także winogron dla innych producentów. Od tamtych czasów w Niemczech stale rosło zapotrzebowanie na wino, dlatego Carl w kolejnych latach inwestował w nowe winnice. Po śmierci Carla, w 1962 roku, firmę przejął jego syn Gunther, a dziś prowadzona jest już przez 3-cie pokolenie rodziny Reh. Produkty marki dostępne są w 35 krajach na całym świecie, a jej produkcję oblicza się na aż 12 % całkowitego rynku winiarskiego w kraju!

Niemiecki Palatyn

Owoce, które wchodzą w skład wina pochodzą z winnic uprawianych w jednym z najlepszych regionów winiarskich Niemiec, Palatynu. Region ten znany jest z produkcji win o wyraźnej mineralności, którą zawdzięcza wapienno-gliniastym glebom i znakomitych win białych, dla których panują tam idealne warunki do dojrzewania.

Białe, wytrawne, o aromacie płatków róży i owoców liczi

Wino zostało zbudowane w 100 % z owoców szczepu Gewurztraminer. Ma słomkowo-żółtą barwę. W nosie wyróżniają się wyraźne, lecz nieprzytłaczające aromaty białych róż i owoców liczi. W ustach jest rześkie, o przyjemnej orzeźwiającej kwasowości z posmakiem owoców egzotycznych i niuansów ziołowych. Na podniebieniu ujawnia się ledwie zauważalne musowanie, które dodaje intrygującego charakteru, całość jednak jest niezwykle przystępna w degustacji.

Do kuchni azjatyckiej, serów i białych mięs

Doskonałe wino do łączenia z daniami kuchni azjatyckiej – makaronem ryżowym z krewetkami i sosem chilli-mango lub pierożkami dim sum z mięsem kaczki, kolendrą i marchewką. Sprawdzi się równie dobrze w kompozycji z miękkimi serami typu Brie i mięsem drobiowym, jak gotowana pierś kurczaka w śmietanowym sosie. Najlepiej posmakuje schłodzone do temperatury 8-10⁰C.

Nowoczesność i elegancja

Klasyczna butelka z jasnego szkła ozdobiona jest długim, czarnym kapturem na szyjce oraz prostokątną etykietą w środkowej części. Górną część etykiety zajmują geometryczne czarno-białe wzory tworzące spójną mozaikę, a na nich duża nazwa odmiany winorośli, z której owoców powstało wino, dolną część natomiast zajmuje czarne tło ze złotą nazwą winiarni, logotypem oraz podpisem winiarza.

Napisz własną opinię

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Prosimy zalogować się lub zarejestrować