Do darmowej dostawy brakuje: 250 zł *
Call Us Zadzwoń:   44 649 47 37   696 088 990

Kendermann Riesling vom Kalkstein Trocken Qualitatswein Pfalz

Nowość

na-co-dzien na co dzień
na-lato na lato
na-plaze na plażę
na-randke na randkę
52,99 zł

 X 

w zestawie

Opis

Prestiżowa niemiecka winiarnia

Kendermanns została założona w roku 1920 przez Carla Reha, jako firma pośrednicząca w handlu winogronami. Wciąż rosnący w Niemczech popyt na wino pozwolił mu 7 lat później wybudować swoją pierwszą, prawdziwą winiarnię. W roku 1949 producent został nagrodzony specjalną nagrodą ministra rolnictwa za niezwykłe zasługi na niemieckiego winiarstwa i od tamtej pory marka cieszy się nieprzerwaną doskonałą reputacją. Dziś na czele firmy stoi 3-cie pokolenie rodziny Reh, dwoje wnucząt założyciela. Firma jest jedną z największych producentów wina w Niemczech, lecz posiada winnice także w Rumunii, Chile i RPA. W 2004 roku magazyn „Winwelt” przyznał marce Kendermanns tytuł najlepszej niemieckiej winiarni produkującej wino odmiany Riesling.

Palatynat – miejsce doskonałe dla Rieslinga

Owoce wykorzystane do produkcji wina pochodzą z winnic uprawianych w jednym z najpopularniejszych regionów winiarskich Niemiec, Palatynacie. Winnice Mittelhardt-Deutsche Weinstrasse mieszczą się dokładnie w północnym Palatynacie. Gleby na obszarze tego regionu bogate są w wapień, co pozwala winoroślom na głębokie zakorzenianie i pobieranie minerałów, które później uwidaczniają się w rześkości wina.

Białe, wytrawne, o aromacie brzoskwini, jabłka i moreli

Wino stworzono w 100 % z owoców szczepu Riesling. Wyróżnia się jasno-zielonym odcieniem. Intensywnie owocowy bukiet składa się z aromatów brzoskwini, jabłka i moreli z delikatną nutą mineralności i cytrusów. W ustach wyraźnie kwaskowate o przyjemnym posmaku cytrusów, głównie grejpfrutów z delikatną dozą słodyczy ujawniającą się pod koniec degustacji. Rześkie i przyjemne, niezwykle przystępne.


Do ryb i owoców morza

Doskonałe wino do serwowania wraz z rybami i owocami morza. Sprawdzi się zarówno z rybami smażonymi, jak i grillowanymi, np. doradą skropioną sokiem z limonki lub kalmarami serwowanymi z sosem jogurtowo-ziołowym. Najlepiej posmakuje schłodzone do temperatury 10⁰C.

„Butelka z muszelką”

Wino zamknięto w smukłej butelce wykonanej z zielonego szkła. Uwagę przyciąga wizerunek białej muszelki umieszczony w środkowej części etykiety. Nawiązuje ona do najlepszych kulinarnych kompozycji, jakie można przygotować z tym trunkiem. Pod muszelką znajduje się data produkcji wina, nazwa szczepu i nazwa winnicy w kolorze złotym. Na samym dole mieści się jeszcze nazwa producenta na brązowym tle oraz rysunku przedstawiającym korzenie winorośli rozchodzące się pod ziemią. Całości dopełnia prosty, ciemny kaptur obleczony na szyjce.

Opis

Prestiżowa niemiecka winiarnia

Kendermanns została założona w roku 1920 przez Carla Reha, jako firma pośrednicząca w handlu winogronami. Wciąż rosnący w Niemczech popyt na wino pozwolił mu 7 lat później wybudować swoją pierwszą, prawdziwą winiarnię. W roku 1949 producent został nagrodzony specjalną nagrodą ministra rolnictwa za niezwykłe zasługi na niemieckiego winiarstwa i od tamtej pory marka cieszy się nieprzerwaną doskonałą reputacją. Dziś na czele firmy stoi 3-cie pokolenie rodziny Reh, dwoje wnucząt założyciela. Firma jest jedną z największych producentów wina w Niemczech, lecz posiada winnice także w Rumunii, Chile i RPA. W 2004 roku magazyn „Winwelt” przyznał marce Kendermanns tytuł najlepszej niemieckiej winiarni produkującej wino odmiany Riesling.

Palatynat – miejsce doskonałe dla Rieslinga

Owoce wykorzystane do produkcji wina pochodzą z winnic uprawianych w jednym z najpopularniejszych regionów winiarskich Niemiec, Palatynacie. Winnice Mittelhardt-Deutsche Weinstrasse mieszczą się dokładnie w północnym Palatynacie. Gleby na obszarze tego regionu bogate są w wapień, co pozwala winoroślom na głębokie zakorzenianie i pobieranie minerałów, które później uwidaczniają się w rześkości wina.

Białe, wytrawne, o aromacie brzoskwini, jabłka i moreli

Wino stworzono w 100 % z owoców szczepu Riesling. Wyróżnia się jasno-zielonym odcieniem. Intensywnie owocowy bukiet składa się z aromatów brzoskwini, jabłka i moreli z delikatną nutą mineralności i cytrusów. W ustach wyraźnie kwaskowate o przyjemnym posmaku cytrusów, głównie grejpfrutów z delikatną dozą słodyczy ujawniającą się pod koniec degustacji. Rześkie i przyjemne, niezwykle przystępne.


Do ryb i owoców morza

Doskonałe wino do serwowania wraz z rybami i owocami morza. Sprawdzi się zarówno z rybami smażonymi, jak i grillowanymi, np. doradą skropioną sokiem z limonki lub kalmarami serwowanymi z sosem jogurtowo-ziołowym. Najlepiej posmakuje schłodzone do temperatury 10⁰C.

„Butelka z muszelką”

Wino zamknięto w smukłej butelce wykonanej z zielonego szkła. Uwagę przyciąga wizerunek białej muszelki umieszczony w środkowej części etykiety. Nawiązuje ona do najlepszych kulinarnych kompozycji, jakie można przygotować z tym trunkiem. Pod muszelką znajduje się data produkcji wina, nazwa szczepu i nazwa winnicy w kolorze złotym. Na samym dole mieści się jeszcze nazwa producenta na brązowym tle oraz rysunku przedstawiającym korzenie winorośli rozchodzące się pod ziemią. Całości dopełnia prosty, ciemny kaptur obleczony na szyjce.

Napisz własną opinię

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Prosimy zalogować się lub zarejestrować