Free shipping Do darmowej dostawy brakuje: 299 zł *
Call Us Zadzwoń:   44 649 47 37   696 088 990

Hacienda Zorita Vega de la Reina


Hacienda Zorita
bestsellery bestsellery
na-lato na lato
na-piknik na piknik
na-prezent na prezent
nagrodzone nagrodzone
polecane polecane
59,90 zł

 X 

w zestawie

video thumbnail

Opinia eksperta

Hiszpańska odpowiedź na Sauvignon Blanc. Aromatom owoców cytrusowych w stylu Sauvignon towarzyszą miękkie zapachy melona, brzoskwini, moreli, delikatnych płatków kwiatowych oraz ziół. Okrągłe w ustach, gładkie i kremowe, ze zdecydowaną cytryną na niezłym finiszu. Bardzo świeże i orzeźwiające. Spróbujcie w porze lunchu z ryżową hiszpańską paellą, sałatkami makaronowymi z małżami. A może dobra smażona rybka? Pasuje również do serów miękkich, jak brie czy camembert. Alk. 13 %.

Przemysław Kowalski Sommelier, Członek Amerykańskiego Stowarzyszenia Sommelierów

Opis

Jedno z najbardziej wyjątkowych miejsc w Europie

Hacienda Zorita to wyjątkowy kompleks obejmujący jeden z najbardziej ekskluzywnych hoteli  5* na świecie, który znajduje się w XIV-wiecznym hiszpańskim klasztorze, winnicę, ekologiczną farmę i prestiżową restaurację. Winnica, w której powstają wspaniałe hiszpańskie wina została wystylizowana w kształt kadłuba starego statku, co ma upamiętniać pobyt w tym miejscu Krzysztofa Kolumba, tuż przed najsławniejszą z jego wypraw. Oprócz wina Hacienda Zorita zajmuje się produkcją ekologicznych serów, oliwy, długo dojrzewających szynek i octów balsamicznych. Jest to z pewnością jedno z najbardziej wyjątkowych miejsc, które można odwiedzić, a przy okazji kawałek zabrać ze sobą do domu. 

Nocne zbiory

Owoce wykorzystane do produkcji tego wina odbywają się nocą, w niskich temperaturach, aby w jak największym stopniu zachować wyjątkowy aromat winogron, utleniających się w wysokich temperaturach. Owoce są delikatnie wyciskane i poddawane fermentacji w stalowych kadziach przez około 15-20 dni. Następnie wino leżakuje w stalowych kadziach przez 2-3 miesiące przed butelkowaniem.

Białe, wytrawne, o aromacie zielonego jabłka i świeżych ziół

Wino wyprodukowano w 100 % z owoców szczepu Verdejo. Ma jasno-słomkową barwę z zielonkawymi refleksami. W bukiecie dominują aromaty białych owoców: melona, gruszki i zielonego jabłka z nutą świeżych ziół i anyżu. W ustach rozlewa się kremową konsystencją z przyjemną, zrównoważoną cierpkością i nutą cytrusów. 

Do kuchni wegetariańskiej, drobiu i ryb

Najlepiej sprawdzi się w połączeniu z kuchnią wegetariańską lub delikatnymi potrawami na bazie drobiu lub ryb. Doskonale posmakuje z wege tacosami z awokado, pomidorkami koktajlowymi i świeżą kolendrą lub makaronem fusilli z brokułem gotowanym na parze w sosie śmietanowym. W daniach mięsnych najlepiej łączyć je z gotowaną metodą sous vide piersią kaczki w towarzystwie sosu pomarańczowego lub smażoną rybą w mącznej panierce. 

Klasyczna elegancja

Wino zamknięto w butelce o klasycznym kształcie, wykonanej ze szkła w zielono-oliwkowym kolorze. Szyjkę butelki obleczono kapturem w barwach złota i ciemnej zieleni. W jego środkowej części umieszczono logotyp oraz nazwę producenta. W środkowej części butelki znajduje się biała wąska etykieta, wykończona ciemno-zieloną krawędzią, na której także umieszczono nazwę producenta. Ponad nią widnieje rysunek przedstawiający hiszpański pejzaż. W górnej części etykiety umieszczono nazwę marki oraz nazwę  wina, która rozdzielona jest rysunkiem imitującym królewską koronę – słowo „reina” w języku hiszpańskim oznacza „królową”. 


Opis

Jedno z najbardziej wyjątkowych miejsc w Europie

Hacienda Zorita to wyjątkowy kompleks obejmujący jeden z najbardziej ekskluzywnych hoteli  5* na świecie, który znajduje się w XIV-wiecznym hiszpańskim klasztorze, winnicę, ekologiczną farmę i prestiżową restaurację. Winnica, w której powstają wspaniałe hiszpańskie wina została wystylizowana w kształt kadłuba starego statku, co ma upamiętniać pobyt w tym miejscu Krzysztofa Kolumba, tuż przed najsławniejszą z jego wypraw. Oprócz wina Hacienda Zorita zajmuje się produkcją ekologicznych serów, oliwy, długo dojrzewających szynek i octów balsamicznych. Jest to z pewnością jedno z najbardziej wyjątkowych miejsc, które można odwiedzić, a przy okazji kawałek zabrać ze sobą do domu. 

Nocne zbiory

Owoce wykorzystane do produkcji tego wina odbywają się nocą, w niskich temperaturach, aby w jak największym stopniu zachować wyjątkowy aromat winogron, utleniających się w wysokich temperaturach. Owoce są delikatnie wyciskane i poddawane fermentacji w stalowych kadziach przez około 15-20 dni. Następnie wino leżakuje w stalowych kadziach przez 2-3 miesiące przed butelkowaniem.

Białe, wytrawne, o aromacie zielonego jabłka i świeżych ziół

Wino wyprodukowano w 100 % z owoców szczepu Verdejo. Ma jasno-słomkową barwę z zielonkawymi refleksami. W bukiecie dominują aromaty białych owoców: melona, gruszki i zielonego jabłka z nutą świeżych ziół i anyżu. W ustach rozlewa się kremową konsystencją z przyjemną, zrównoważoną cierpkością i nutą cytrusów. 

Do kuchni wegetariańskiej, drobiu i ryb

Najlepiej sprawdzi się w połączeniu z kuchnią wegetariańską lub delikatnymi potrawami na bazie drobiu lub ryb. Doskonale posmakuje z wege tacosami z awokado, pomidorkami koktajlowymi i świeżą kolendrą lub makaronem fusilli z brokułem gotowanym na parze w sosie śmietanowym. W daniach mięsnych najlepiej łączyć je z gotowaną metodą sous vide piersią kaczki w towarzystwie sosu pomarańczowego lub smażoną rybą w mącznej panierce. 

Klasyczna elegancja

Wino zamknięto w butelce o klasycznym kształcie, wykonanej ze szkła w zielono-oliwkowym kolorze. Szyjkę butelki obleczono kapturem w barwach złota i ciemnej zieleni. W jego środkowej części umieszczono logotyp oraz nazwę producenta. W środkowej części butelki znajduje się biała wąska etykieta, wykończona ciemno-zieloną krawędzią, na której także umieszczono nazwę producenta. Ponad nią widnieje rysunek przedstawiający hiszpański pejzaż. W górnej części etykiety umieszczono nazwę marki oraz nazwę  wina, która rozdzielona jest rysunkiem imitującym królewską koronę – słowo „reina” w języku hiszpańskim oznacza „królową”. 


Opakowania

poprzednie
następne