Free shipping Do darmowej dostawy brakuje: 299 zł *
Call Us Zadzwoń:   44 649 47 37   696 088 990

Hacienda Zorita Criado En Barrica


Hacienda Zorita
na-co-dzien na co dzień
polecane polecane
59,00 zł

 X 

w zestawie

Opis

Winiarnia inspirowana Krzysztofem Kolumbem

Kompleks Hacienda Zorita, składający się z winiarni, 5-gwiazdkowego hotelu i restauracji, ma niezwykle długą historię, która zaczyna się już w 1366 roku. Firma powstała w miejscu posiadłości hiszpańskiej szlachcianki, która oddała go pod skrzydła zakonu Dominikańskiego. Podczas 700-set lat swojej działalności gościł wiele znamienitych osobistości, w tym Krzysztofa Kolumba tuż przed jego najsłynniejszą odkrywczą podróżą. To właśnie on zainspirował architektów do stworzenia sufitu winiarni w kształcie kadłuba starego statku. Z pewnością jest to jedno z najciekawszych miejsc na winiarskiej mapie świata. 

Region szczepu Tempranillo

Winnice, z których pochodzą owoce tworzące ten trunek, rozmieszczone są w niezwykle popularnym winiarskim regionie Hiszpanii, Ribera del Duero. Winnica Abascal znajduje się niedaleko Vega Sicilia, pomiędzy Quintanilla Del Onésimo i Peñafiel, na znanym obszarze nazywanym „The Golden Mile” ze względu na bliskość rzeki Duero. W tym regionie produkuje się prawie wyłącznie wina odmianowe szczepu Tempranillo, które należą do jednych z najwspanialszych win Hiszpanii. 

Czerwone, wytrawne, o aromacie malin i przypraw

Wino stworzono w 100% z owoców szczepu Tempranillo. Ma bordową barwę z fioletowymi refleksami. W nosie łączą się ze sobą aromaty czerwonych owoców: truskawek, wiśni i malin, w tle wyczuwalne są wyraźne nuty przypraw korzennych, wanilii i dębu, które zostały przejęte przez wino podczas leżakowania w dębowych beczkach. W ustach otwiera się owocowymi nutami, podkreślonymi przez wyraźne taniny i równoważącą kwasowość. 

Do mięs, wędlin i serów

Jest doskonałym towarzyszem do tradycyjnych hiszpańskich tapas z suszonymi wędlinami typu Jamon Serrano i serami z mleka owczego, jak Queso Manchego. W daniach głównych łączy się z mięsem w pikantnych i wyrazistych przyprawach, np. pieczoną polędwicą w marynacie z whisky i wędzoną papryką. 

Rozpoznawalny design

Butelka wina została utrzymana w typowej dla marki kolorystyce i charakterystycznym stylu. Klasyczny kształt i ciemne szkło ozdobione zostało dodatkowo tłoczeniem w kształcie logotypu marki. Na szyjce obleczono zielono-złoty kaptur z nazwą producenta, a środek butelki zdobi etykieta w kolorach jasnego beżu, zieleni i złota. Na etykiecie widnieją nazwa producenta i wina, rysunek przedstawiający Dolinę rzeki Duero oraz informacje dotyczące trunku. 

Opis

Winiarnia inspirowana Krzysztofem Kolumbem

Kompleks Hacienda Zorita, składający się z winiarni, 5-gwiazdkowego hotelu i restauracji, ma niezwykle długą historię, która zaczyna się już w 1366 roku. Firma powstała w miejscu posiadłości hiszpańskiej szlachcianki, która oddała go pod skrzydła zakonu Dominikańskiego. Podczas 700-set lat swojej działalności gościł wiele znamienitych osobistości, w tym Krzysztofa Kolumba tuż przed jego najsłynniejszą odkrywczą podróżą. To właśnie on zainspirował architektów do stworzenia sufitu winiarni w kształcie kadłuba starego statku. Z pewnością jest to jedno z najciekawszych miejsc na winiarskiej mapie świata. 

Region szczepu Tempranillo

Winnice, z których pochodzą owoce tworzące ten trunek, rozmieszczone są w niezwykle popularnym winiarskim regionie Hiszpanii, Ribera del Duero. Winnica Abascal znajduje się niedaleko Vega Sicilia, pomiędzy Quintanilla Del Onésimo i Peñafiel, na znanym obszarze nazywanym „The Golden Mile” ze względu na bliskość rzeki Duero. W tym regionie produkuje się prawie wyłącznie wina odmianowe szczepu Tempranillo, które należą do jednych z najwspanialszych win Hiszpanii. 

Czerwone, wytrawne, o aromacie malin i przypraw

Wino stworzono w 100% z owoców szczepu Tempranillo. Ma bordową barwę z fioletowymi refleksami. W nosie łączą się ze sobą aromaty czerwonych owoców: truskawek, wiśni i malin, w tle wyczuwalne są wyraźne nuty przypraw korzennych, wanilii i dębu, które zostały przejęte przez wino podczas leżakowania w dębowych beczkach. W ustach otwiera się owocowymi nutami, podkreślonymi przez wyraźne taniny i równoważącą kwasowość. 

Do mięs, wędlin i serów

Jest doskonałym towarzyszem do tradycyjnych hiszpańskich tapas z suszonymi wędlinami typu Jamon Serrano i serami z mleka owczego, jak Queso Manchego. W daniach głównych łączy się z mięsem w pikantnych i wyrazistych przyprawach, np. pieczoną polędwicą w marynacie z whisky i wędzoną papryką. 

Rozpoznawalny design

Butelka wina została utrzymana w typowej dla marki kolorystyce i charakterystycznym stylu. Klasyczny kształt i ciemne szkło ozdobione zostało dodatkowo tłoczeniem w kształcie logotypu marki. Na szyjce obleczono zielono-złoty kaptur z nazwą producenta, a środek butelki zdobi etykieta w kolorach jasnego beżu, zieleni i złota. Na etykiecie widnieją nazwa producenta i wina, rysunek przedstawiający Dolinę rzeki Duero oraz informacje dotyczące trunku. 

Opakowania

poprzednie
następne