Do darmowej dostawy brakuje: 250 zł *
Call Us Zadzwoń:   44 649 47 37   696 088 990

Ferrari Rose


Ferrari Trento
dla-koneserow dla koneserów
na-impreze na imprezę
na-piknik na piknik
na-prezent na prezent
na-randke na randkę
na-sylwestra na sylwestra
na-slub-i-wesele na ślub i wesele
nagrodzone nagrodzone
polecane polecane
84,00 zł
Czas realizacji zamówienia: 3-5 dni

Dostępność: Brak w magazynie

Produkt chwilowo niedostępny. Jeśli chcesz dostać wiadomość, gdy będzie dostępny, podaj swój adres mailowy.

Opis

120 lat włoskiego luksusu

Giulio Ferrari rozpoczął produkcję najlepszych włoskich win musujących już w roku 1902. Był pierwszym winiarzem z Trento, który spostrzegł w klimacie tego miejsca potencjał do tworzenia win godnych konkurowania z Szampanami z Francji. W roku 1952 założyciel marki, ponieważ nie doczekał się własnych dzieci, musiał oddać firmę w obce ręce. Długo zastanawiał się nad wyborem aż w końcu wybrał właściciela sklepu winiarskiego Bruno Lunelli. Wybór okazał się bardziej niż trafny, ponieważ pod jego kierownictwem, a następnie pod kierownictwem kolejnych pokoleń jego rodziny, marka Ferrari zyskała międzynarodowe znaczenie i niezrównaną rozpoznawalność. 

Winorośle uprawiane na wzgórzach Trentino

Pierwsza butelka Ferrari Roso pojawiła się na rynku w roku 1969. Wino produkowane jest z ręcznie zbieranych owoców, pochodzących z winnic uprawianych na wysokości 300 metrów n.p.m. z nasłonecznieniem od południowo-wschodniej i południowo-zachodniej strony. Po fermentacji wino leżakuje na własnym osadzie drożdżowym przez co najmniej 20 miesięcy. 

Musujące, różowe, wytrawne o aromacie truskawek

Wino jest kupażem szczepów Chardonnay (40%) i Pinot Noir (60%). Wyróżnia się piękną, miedzianą barwą z odcieniem różowej róży i trwałymi, drobnymi bąbelkami. Bukiet otwiera się  aromatami truskawek, czerwonych porzeczek i kwiatów głogu z delikatną nutą chrupiącego chleba, dzięki leżakowaniu na drożdżowym osadzie. Smak jest świeży i owocowy z delikatnym posmakiem migdałów, który równoważy kwaskowa nuta. 

Aperitif, ryby, desery 

Doskonale sprawdzi się w roli aperitifu i towarzysza przystawek z rybą w roli głównej, np. tuńczykiem w oliwie z oliwek z wiśniowymi pomidorkami koktajlowymi. Doskonale współgra także z owocami morza, jak grillowane kalmary i krewetki i z deserami – sałatką owocową, tartą mascarpone z truskawkami i kremowym sernikiem z sosem poziomkowym. 

Wyjątkowo eleganckie

Wino zamknięto w smukłej butelce dedykowanej winom musującym. Ozdobiono ją wąską etykietą oraz kapturem w odcieniu różowego złota. Piękny różowo-miedziany kolor współgra z czarną czcionką i złotymi detalami. Kaptur zwieńczony jest logotypem marki, natomiast etykieta przedstawia jedynie nazwę wina oraz herb rodzinny Ferrari. Butelka jest niezwykle elegancka i gustowna, dzięki czemu będzie doskonałym prezentem dla stylowej kobiety i lubiącego luksus mężczyzny. 

Nagradzane

Ferrari Rose zostało ocenione przez winiarskiego krytyka Jamesa Suclinga na 92 punkty na 100 możliwych, a w rankingu Great Wines of Italy 2018 zostało ocenione na 93 punkty. 

Opis

120 lat włoskiego luksusu

Giulio Ferrari rozpoczął produkcję najlepszych włoskich win musujących już w roku 1902. Był pierwszym winiarzem z Trento, który spostrzegł w klimacie tego miejsca potencjał do tworzenia win godnych konkurowania z Szampanami z Francji. W roku 1952 założyciel marki, ponieważ nie doczekał się własnych dzieci, musiał oddać firmę w obce ręce. Długo zastanawiał się nad wyborem aż w końcu wybrał właściciela sklepu winiarskiego Bruno Lunelli. Wybór okazał się bardziej niż trafny, ponieważ pod jego kierownictwem, a następnie pod kierownictwem kolejnych pokoleń jego rodziny, marka Ferrari zyskała międzynarodowe znaczenie i niezrównaną rozpoznawalność. 

Winorośle uprawiane na wzgórzach Trentino

Pierwsza butelka Ferrari Roso pojawiła się na rynku w roku 1969. Wino produkowane jest z ręcznie zbieranych owoców, pochodzących z winnic uprawianych na wysokości 300 metrów n.p.m. z nasłonecznieniem od południowo-wschodniej i południowo-zachodniej strony. Po fermentacji wino leżakuje na własnym osadzie drożdżowym przez co najmniej 20 miesięcy. 

Musujące, różowe, wytrawne o aromacie truskawek

Wino jest kupażem szczepów Chardonnay (40%) i Pinot Noir (60%). Wyróżnia się piękną, miedzianą barwą z odcieniem różowej róży i trwałymi, drobnymi bąbelkami. Bukiet otwiera się  aromatami truskawek, czerwonych porzeczek i kwiatów głogu z delikatną nutą chrupiącego chleba, dzięki leżakowaniu na drożdżowym osadzie. Smak jest świeży i owocowy z delikatnym posmakiem migdałów, który równoważy kwaskowa nuta. 

Aperitif, ryby, desery 

Doskonale sprawdzi się w roli aperitifu i towarzysza przystawek z rybą w roli głównej, np. tuńczykiem w oliwie z oliwek z wiśniowymi pomidorkami koktajlowymi. Doskonale współgra także z owocami morza, jak grillowane kalmary i krewetki i z deserami – sałatką owocową, tartą mascarpone z truskawkami i kremowym sernikiem z sosem poziomkowym. 

Wyjątkowo eleganckie

Wino zamknięto w smukłej butelce dedykowanej winom musującym. Ozdobiono ją wąską etykietą oraz kapturem w odcieniu różowego złota. Piękny różowo-miedziany kolor współgra z czarną czcionką i złotymi detalami. Kaptur zwieńczony jest logotypem marki, natomiast etykieta przedstawia jedynie nazwę wina oraz herb rodzinny Ferrari. Butelka jest niezwykle elegancka i gustowna, dzięki czemu będzie doskonałym prezentem dla stylowej kobiety i lubiącego luksus mężczyzny. 

Nagradzane

Ferrari Rose zostało ocenione przez winiarskiego krytyka Jamesa Suclinga na 92 punkty na 100 możliwych, a w rankingu Great Wines of Italy 2018 zostało ocenione na 93 punkty. 

Napisz własną opinię

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Prosimy zalogować się lub zarejestrować