Free shipping Do darmowej dostawy brakuje: 299 zł *
Call Us Zadzwoń:   44 649 47 37   696 088 990

Ferrari Perle Nero

Darmowa dostawa

Ferrari Trento
nagrodzone nagrodzone
polecane polecane
329,00 zł

Dostępność: Brak w magazynie

Produkt chwilowo niedostępny. Jeśli chcesz dostać wiadomość, gdy będzie dostępny, podaj swój adres mailowy.

Opis

Najlepszy włoski producent wina musującego

Winiarnię założył Giulio Ferrari w roku 1902 z celem stworzenia najlepszego włoskiego wina musującego, które stanie się równie prestiżowe, co francuskie Szampany. Przez lata produkował on znakomite wina, które zdobywały coraz szersze grono miłośników, a w roku 1952 oddał firmę w ręce Bruno Lunelliego, który wraz ze swoimi synami wyprowadził markę na szczyty winiarskiego rynku. Dziś marka prowadzona jest przez 3-cie pokolenie rodziny Lunelli, które dzięki nieustającej ambicji i pamięci o marzeniu założyciela winiarni osiągnęli tytuł Producenta Roku w prestiżowym międzynarodowym konkursie Champagne and Sparkling Wine World Championships. 

Winiarskie wyzwanie

Ferrari Perle Nero było prawdziwym wyzwaniem dla winiarzy: stworzenie jedynego w portfolio marki Blanc de Noirs w 100% z owoców szczepu Pinot Noir zabrało czterdzieści lat badań oraz wymagającą pracę przy selekcjonowaniu najlepszych owoców pochodzących jedynie z najlepszych, należących do Ferrari winnic na zboczach wzgórz Trentino na wysokości 400 metrów n.p.m. 

Precyzyjna produkcja

Wino Ferrari Perle Nero tworzone jest według tradycyjnej metody klasycznej. Winobranie odbywa się wyłącznie ręcznie, miesiąc przed nim zaprzestaje się jakichkolwiek interwencji w winnicy i nie używa się pestycydów. Po winobraniu w połowie września, grona poddawane są delikatnemu zgniataniu. Pierwsza fermentacja przeprowadzana jest w kadziach ze stali nierdzewnej przez okres jednego miesiąca w kontrolowanej temperaturze 18-19 stopni C. Wino jest następnie butelkowane i poddawane drugiej fermentacji przy użyciu drożdży. Pochodzenie drożdży fermentacyjnych jest całkowicie lokalne – zostały wychodowane w winnicach Ferrari. Po butelkowaniu wino leżakuje przez co najmniej 6 lat zanim trafi na rynek. 

Musujące, białe, wytrawne o aromacie tostów i masła orzechowego

Wino wyprodukowano w 100% z owoców szczepu Pinot Noir. Wyróżnia się jasną barwą ze złocistymi refleksami i trwałymi, finezyjnymi bąbelkami. W nosie spektakularnie złożone z aromatów owoców tropikalnych, nut mineralnych i tostowych z wyraźną nutą masła orzechowego. Na podniebieniu wyczuwalne są kwiaty jaśminu i wyraźna kwasowość z cytrusową świeżością. Zaskakujące i wspaniałe wino o urzekającym i trwałym smaku. 

Do sushi, deserów i przystawek

Wspaniale sprawdzi się jako aperitif i towarzysz włoskich przystawek, takich jak Focaccia z pistacjami. Równie dobrze łączy się z sushi i słodkimi deserami: sałatką owocową, ciastem drożdżowym z maślaną kruszonką i wszelkimi słodkościami z użyciem świeżych owoców jagodowych. 

Włoski szyk

Wino zamknięto w smukłej butelce dedykowanej winom musującym z ciemno-zielonego szkła. Szyjkę ozdobiono kapturem w ciemno-złotawym odcieniu z nazwą marki i eleganckim logotypem. Na dolnej części butelki umieszczono niedużą etykietę o ciekawym kształcie w kolorze brązowawym z nazwą wina w odcieniu starego złota. Całość doskonale komponuje się kolorystycznie i tworzy klasyczny, elegancki styl. 

Opis

Najlepszy włoski producent wina musującego

Winiarnię założył Giulio Ferrari w roku 1902 z celem stworzenia najlepszego włoskiego wina musującego, które stanie się równie prestiżowe, co francuskie Szampany. Przez lata produkował on znakomite wina, które zdobywały coraz szersze grono miłośników, a w roku 1952 oddał firmę w ręce Bruno Lunelliego, który wraz ze swoimi synami wyprowadził markę na szczyty winiarskiego rynku. Dziś marka prowadzona jest przez 3-cie pokolenie rodziny Lunelli, które dzięki nieustającej ambicji i pamięci o marzeniu założyciela winiarni osiągnęli tytuł Producenta Roku w prestiżowym międzynarodowym konkursie Champagne and Sparkling Wine World Championships. 

Winiarskie wyzwanie

Ferrari Perle Nero było prawdziwym wyzwaniem dla winiarzy: stworzenie jedynego w portfolio marki Blanc de Noirs w 100% z owoców szczepu Pinot Noir zabrało czterdzieści lat badań oraz wymagającą pracę przy selekcjonowaniu najlepszych owoców pochodzących jedynie z najlepszych, należących do Ferrari winnic na zboczach wzgórz Trentino na wysokości 400 metrów n.p.m. 

Precyzyjna produkcja

Wino Ferrari Perle Nero tworzone jest według tradycyjnej metody klasycznej. Winobranie odbywa się wyłącznie ręcznie, miesiąc przed nim zaprzestaje się jakichkolwiek interwencji w winnicy i nie używa się pestycydów. Po winobraniu w połowie września, grona poddawane są delikatnemu zgniataniu. Pierwsza fermentacja przeprowadzana jest w kadziach ze stali nierdzewnej przez okres jednego miesiąca w kontrolowanej temperaturze 18-19 stopni C. Wino jest następnie butelkowane i poddawane drugiej fermentacji przy użyciu drożdży. Pochodzenie drożdży fermentacyjnych jest całkowicie lokalne – zostały wychodowane w winnicach Ferrari. Po butelkowaniu wino leżakuje przez co najmniej 6 lat zanim trafi na rynek. 

Musujące, białe, wytrawne o aromacie tostów i masła orzechowego

Wino wyprodukowano w 100% z owoców szczepu Pinot Noir. Wyróżnia się jasną barwą ze złocistymi refleksami i trwałymi, finezyjnymi bąbelkami. W nosie spektakularnie złożone z aromatów owoców tropikalnych, nut mineralnych i tostowych z wyraźną nutą masła orzechowego. Na podniebieniu wyczuwalne są kwiaty jaśminu i wyraźna kwasowość z cytrusową świeżością. Zaskakujące i wspaniałe wino o urzekającym i trwałym smaku. 

Do sushi, deserów i przystawek

Wspaniale sprawdzi się jako aperitif i towarzysz włoskich przystawek, takich jak Focaccia z pistacjami. Równie dobrze łączy się z sushi i słodkimi deserami: sałatką owocową, ciastem drożdżowym z maślaną kruszonką i wszelkimi słodkościami z użyciem świeżych owoców jagodowych. 

Włoski szyk

Wino zamknięto w smukłej butelce dedykowanej winom musującym z ciemno-zielonego szkła. Szyjkę ozdobiono kapturem w ciemno-złotawym odcieniu z nazwą marki i eleganckim logotypem. Na dolnej części butelki umieszczono niedużą etykietę o ciekawym kształcie w kolorze brązowawym z nazwą wina w odcieniu starego złota. Całość doskonale komponuje się kolorystycznie i tworzy klasyczny, elegancki styl. 

Opakowania

poprzednie
następne