Free shipping Do darmowej dostawy brakuje: 299 zł *
Call Us Zadzwoń:   44 649 47 37   696 088 990

Emma Zuccardi Bonarda


Familia Zuccardi
dla-koneserow dla koneserów
na-prezent na prezent
nagrodzone nagrodzone
polecane polecane
189,00 zł

Dostępność: Brak w magazynie

Produkt chwilowo niedostępny. Jeśli chcesz dostać wiadomość, gdy będzie dostępny, podaj swój adres mailowy.

Opis

Rodzinna pasja

Winiarnia Familia Zuccardi tworzy najlepszej jakości, argentyńskie wina już od 1963 roku, kiedy to założyciel firmy Alberto Zuccardi posadził pierwsze sadzonki winorośli. Alberto przekazał swoją pasję synowi, a następnie wnukowi, który dziś na czele rodzinnego przedsiębiorstwa. Pasja, zaangażowanie, miłość do wina i niezwykła kreatywność Sebastiana Zuccardiego pozwoliła winiarni stać się jedną z najlepszych w Argentynie i najlepszą w regionie Mendoza

Emma Zuccardi

Wino należy do limitowanej edycji winiarskiej linii poświęconej rodzinie Zuccardi. Zuccardi Emma Bonarda to wino dedykowane babci Sebastiana, a żonie założyciela winiarni – Emmie. Dzisiejszy właściciel firmy mówi o babci jako o kobiecie eleganckiej, wyrafinowanej, kreatywnej i stylowej, a wino przez niego stworzone ma odzwierciedlać właśnie te cechy ukochanej członkini rodu. 

Ręczny zbiór i leżakowanie w beczce

Owoce wykorzystane do produkcji wina pochodzą z różnych winnic. Zbierane są w pierwszym i drugim tygodniu kwietnia. 63 % z nich pochodzi z winnicy Santa Rosa, 30 % z San Jose, a 7 % z De Altamira. Po precyzyjnym procesie fermentacji 60 % wina spędza 12 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego dwu i trzy-krotnego użycia. Leżakowanie w beczce dodaje mu delikatnych nut dębu, wanilii i gorzkiej czekolady. 

Czerwone, wytrawne, intensywnie owocowe

Wyprodukowane w 100 % ze szczepu Bonarda. Ma piękną, intensywną, czerwono-fioletową barwę. Bukiet wina jest bardzo świeży, zdominowany aromatami czerwonych, słodkich owoców wiśni, malin i poziomek. W ustach rozlewa się soczystym smakiem jagód i borówek, orzeźwiająca cierpkość doskonale balansuje owocową taniczność. Smak wina długo pozostaje na podniebieniu, jeszcze po tym jak już odstawimy kieliszek. 

Do dziczyzny, pieczeni i tapas

Najlepiej skomponuje się z pieczonym królikiem z majerankiem, smażoną ze skórką piersią kaczki w towarzystwie marmolady żurawinowej lub pieczenią wieprzową w sosie z borowikami. Sprawdzi się także w roli towarzystwa do hiszpańskich tapas na bazie suszonych szynek, Jamon Serrano czy Iberico, czy wyrazistych w smaku kiełbas jak Chorizo. 

Eleganckie i wyrafinowane

Styl butelki i etykiety, tak jak wino w niej zamknięte, odpowiada osobowości postaci, której została dedykowana. Elegancka, smukła butelka z ciemnego szkła ozdobiona została przykuwającą uwagę etykietą w kolorze dżemu z pomarańczy. Na przodzie dominuje duży podpis Emmy Zuccardi, żony założyciela, z tyłu zaś umieszczony został opis ukochanej babci sporządzony przez twórcę wina, Sebastiana Zuccardiego. 

Nagrody

Wino zostało wielokrotnie nagrodzone niezwykle wysoką punktacją w prestiżowych, winiarskich rankingach. Zdobyło 95 punktów od brytyjskiego znawcy win Tima Atkinsa, także 95 punktów od grupy amerykańskich krytyków Descorchados, 93 punkty od magazynu winiarskiego Robert Parker Wine Advocate oraz od cenionego i wpływowego krytyka winiarskiego Jamesa Suclinga

Opis

Rodzinna pasja

Winiarnia Familia Zuccardi tworzy najlepszej jakości, argentyńskie wina już od 1963 roku, kiedy to założyciel firmy Alberto Zuccardi posadził pierwsze sadzonki winorośli. Alberto przekazał swoją pasję synowi, a następnie wnukowi, który dziś na czele rodzinnego przedsiębiorstwa. Pasja, zaangażowanie, miłość do wina i niezwykła kreatywność Sebastiana Zuccardiego pozwoliła winiarni stać się jedną z najlepszych w Argentynie i najlepszą w regionie Mendoza

Emma Zuccardi

Wino należy do limitowanej edycji winiarskiej linii poświęconej rodzinie Zuccardi. Zuccardi Emma Bonarda to wino dedykowane babci Sebastiana, a żonie założyciela winiarni – Emmie. Dzisiejszy właściciel firmy mówi o babci jako o kobiecie eleganckiej, wyrafinowanej, kreatywnej i stylowej, a wino przez niego stworzone ma odzwierciedlać właśnie te cechy ukochanej członkini rodu. 

Ręczny zbiór i leżakowanie w beczce

Owoce wykorzystane do produkcji wina pochodzą z różnych winnic. Zbierane są w pierwszym i drugim tygodniu kwietnia. 63 % z nich pochodzi z winnicy Santa Rosa, 30 % z San Jose, a 7 % z De Altamira. Po precyzyjnym procesie fermentacji 60 % wina spędza 12 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego dwu i trzy-krotnego użycia. Leżakowanie w beczce dodaje mu delikatnych nut dębu, wanilii i gorzkiej czekolady. 

Czerwone, wytrawne, intensywnie owocowe

Wyprodukowane w 100 % ze szczepu Bonarda. Ma piękną, intensywną, czerwono-fioletową barwę. Bukiet wina jest bardzo świeży, zdominowany aromatami czerwonych, słodkich owoców wiśni, malin i poziomek. W ustach rozlewa się soczystym smakiem jagód i borówek, orzeźwiająca cierpkość doskonale balansuje owocową taniczność. Smak wina długo pozostaje na podniebieniu, jeszcze po tym jak już odstawimy kieliszek. 

Do dziczyzny, pieczeni i tapas

Najlepiej skomponuje się z pieczonym królikiem z majerankiem, smażoną ze skórką piersią kaczki w towarzystwie marmolady żurawinowej lub pieczenią wieprzową w sosie z borowikami. Sprawdzi się także w roli towarzystwa do hiszpańskich tapas na bazie suszonych szynek, Jamon Serrano czy Iberico, czy wyrazistych w smaku kiełbas jak Chorizo. 

Eleganckie i wyrafinowane

Styl butelki i etykiety, tak jak wino w niej zamknięte, odpowiada osobowości postaci, której została dedykowana. Elegancka, smukła butelka z ciemnego szkła ozdobiona została przykuwającą uwagę etykietą w kolorze dżemu z pomarańczy. Na przodzie dominuje duży podpis Emmy Zuccardi, żony założyciela, z tyłu zaś umieszczony został opis ukochanej babci sporządzony przez twórcę wina, Sebastiana Zuccardiego. 

Nagrody

Wino zostało wielokrotnie nagrodzone niezwykle wysoką punktacją w prestiżowych, winiarskich rankingach. Zdobyło 95 punktów od brytyjskiego znawcy win Tima Atkinsa, także 95 punktów od grupy amerykańskich krytyków Descorchados, 93 punkty od magazynu winiarskiego Robert Parker Wine Advocate oraz od cenionego i wpływowego krytyka winiarskiego Jamesa Suclinga

Opakowania

poprzednie
następne