Free shipping Do darmowej dostawy brakuje: 299 zł *
Call Us Zadzwoń:   44 649 47 37   696 088 990

Domaine Boyar Quantum Pinot Noir & Merlot


Domaine Boyar
na-co-dzien na co dzień
na-slub-i-wesele na ślub i wesele
33,00 zł

 X 

w zestawie

Opis

Bułgarska winiarnia o międzynarodowej sławie

Domaine Boyar powstała w 1991 roku, czyli dwa lata po upadku reżimu komunistycznego w Bułgarii, co czyni ją pierwszą prywatną postkomunistyczną firmą winiarską. W ciągu dosłownie kilku lat działalności z małej firmy przerodziła się w największego producenta win bułgarskich i najważniejszego reprezentanta kraju na winiarskim rynku międzynarodowym. Obecnie firma jest liderem eksportu wysokiej jakości win bułgarskich, a jej kluczowymi rynkami są kraje Beneluksu, kraje skandynawskie, U.S.A., Kanada, Azja i Wielka Brytania. W ostatnich latach udało jej się zostać partnerem takich potęg winiarskich jak Constellation Brands, Accolade Wines, Barton & Guestier.

Nowoczesne technologie

Wino Domaine Boyar produkowane jest w dwóch winiarniach – butikowej Korten oraz jednej z największych winnic w Europie Sinite Skali. Sinite Skali położona jest niedaleko Blue Rocks i Starej Płaniny, od której zaczerpnięto inspirację pod jej nazwę. Region ten, zwany Niziną Tracką, znany jest z produkcji wysokiej jakości czerwonych win. Winiarnia ta jest najnowocześniejszą linią produkcyjną w Europie Środkowo-Wschodniej i prawdziwym symbolem współczesnego winiarstwa. 

Czerwone, wytrawne, o aromacie wiśni i jeżyn

Wino jest kupażem szczepów Pinot Noir (50%) oraz Merlot (50%). Ma intensywny rubinowy odcień. Bukiet zdominowany jest aromatami soczystych owoców: wiśni i jeżyn z subtelną nutą świeżej trawy z dębowym akcentem. Na podniebieniu wyróżnia się przyjemną, gładką konsystencją o owocowym posmaku i równowagą między odświeżającą cierpkością, a naturalną słodyczą. 

Do drobiu, sałatek i serów

Łączy się z potrawami na bazie wyrazistego w smaku drobiu, jak pieczony indyk z żurawiną lub pierś kaczki smażona z sosem z czerwonego pieprzu. Równie dobrze komponuje się z sałatkami, np. z burakiem i serem feta z pestkami słonecznika i wysokiej jakości oliwą lub deską miękkich serów jak Brie czy Camembert. 

Unikalne „Q”

Klasyczna butelka z ciemnego szkła ozdobiona została intensywnie czerwonym kapturem na szyjce oraz szeroką etykietą o białym tle. Etykieta utrzymana jest w nowoczesnym stylu. Prezentuje dużą, współgrającą kolorystycznie z kapturem literę „Q” – czyli logotyp marki, który został zainspirowany nazwą „quantum”. Poza logotypem na etykiecie widnieje również tekst dotyczący trunku oraz podpis jego twórcy, głównego winiarza marki. 

Opis

Bułgarska winiarnia o międzynarodowej sławie

Domaine Boyar powstała w 1991 roku, czyli dwa lata po upadku reżimu komunistycznego w Bułgarii, co czyni ją pierwszą prywatną postkomunistyczną firmą winiarską. W ciągu dosłownie kilku lat działalności z małej firmy przerodziła się w największego producenta win bułgarskich i najważniejszego reprezentanta kraju na winiarskim rynku międzynarodowym. Obecnie firma jest liderem eksportu wysokiej jakości win bułgarskich, a jej kluczowymi rynkami są kraje Beneluksu, kraje skandynawskie, U.S.A., Kanada, Azja i Wielka Brytania. W ostatnich latach udało jej się zostać partnerem takich potęg winiarskich jak Constellation Brands, Accolade Wines, Barton & Guestier.

Nowoczesne technologie

Wino Domaine Boyar produkowane jest w dwóch winiarniach – butikowej Korten oraz jednej z największych winnic w Europie Sinite Skali. Sinite Skali położona jest niedaleko Blue Rocks i Starej Płaniny, od której zaczerpnięto inspirację pod jej nazwę. Region ten, zwany Niziną Tracką, znany jest z produkcji wysokiej jakości czerwonych win. Winiarnia ta jest najnowocześniejszą linią produkcyjną w Europie Środkowo-Wschodniej i prawdziwym symbolem współczesnego winiarstwa. 

Czerwone, wytrawne, o aromacie wiśni i jeżyn

Wino jest kupażem szczepów Pinot Noir (50%) oraz Merlot (50%). Ma intensywny rubinowy odcień. Bukiet zdominowany jest aromatami soczystych owoców: wiśni i jeżyn z subtelną nutą świeżej trawy z dębowym akcentem. Na podniebieniu wyróżnia się przyjemną, gładką konsystencją o owocowym posmaku i równowagą między odświeżającą cierpkością, a naturalną słodyczą. 

Do drobiu, sałatek i serów

Łączy się z potrawami na bazie wyrazistego w smaku drobiu, jak pieczony indyk z żurawiną lub pierś kaczki smażona z sosem z czerwonego pieprzu. Równie dobrze komponuje się z sałatkami, np. z burakiem i serem feta z pestkami słonecznika i wysokiej jakości oliwą lub deską miękkich serów jak Brie czy Camembert. 

Unikalne „Q”

Klasyczna butelka z ciemnego szkła ozdobiona została intensywnie czerwonym kapturem na szyjce oraz szeroką etykietą o białym tle. Etykieta utrzymana jest w nowoczesnym stylu. Prezentuje dużą, współgrającą kolorystycznie z kapturem literę „Q” – czyli logotyp marki, który został zainspirowany nazwą „quantum”. Poza logotypem na etykiecie widnieje również tekst dotyczący trunku oraz podpis jego twórcy, głównego winiarza marki. 

Opakowania

poprzednie
następne