Free shipping Do darmowej dostawy brakuje: 250 zł *
Call Us Zadzwoń:   44 649 47 37   696 088 990

Cristo Di Campobello Adenzia Bianco


Baglio Cristo Di Campobello
polecane polecane
89,90 zł

Dostępność: Brak w magazynie

Produkt chwilowo niedostępny. Jeśli chcesz dostać wiadomość, gdy będzie dostępny, podaj swój adres mailowy.

Opis

Postępowość XXI wieku i tradycja Sycylii

Baglio del Cristo Campobello powstała na Sycylii w 2000 roku. W swojej działalności skupia się na harmonijnym połączeniu najnowszych technologii i sycylijskich tradycyjnych metod winiarskich. Owoce do produkcji wina pozyskiwane są z 50-ciu różnych winnic, z których każda ma swój własny mikroklimat. W ten sposób produkty winiarni w najlepszy możliwy sposób odzwierciedlają styl i charakter winiarskiej Sycylii, nad którym dodatkowo pieczę sprawuje ceniony enolog Riccardo Cotarelli. 

Prawdziwie sycylijskie winogrona

Owoce, z których powstaje trunek zbierane są ręcznie – Grillo między 3 tygodniem sierpnia a 1 tygodniem września, natomiast Insolii na samym początku września. Winorośle mieszczą się w pagórkowatej winnicy leżącej 260 metrów n.p.m. na wapiennej glebie. Po winifikacji trunek leżakuje przez 3 miesiące w kadziach ze stali nierdzewnej i kolejne 2 miesiące w butelkach przed wypuszczeniem na rynek. 

Białe, wytrawne, o aromacie cytrusów i ananasa

Wino jest kupażem lokalnych sycylijskich szczepów Grillo oraz Insolia. Ma słomkową barwę i bukiet stworzony z połączenia aromatów cytrusów i owoców tropikalnych. Przeplatają się w nim nuty cytryny, grejpfruta, japońskiej mandarynki, ananasa i białej brzoskwini. Usta potwierdzają odczucia zapachowe – posmak ananasa i cytryny o wyraźnej kwasowości, dzięki której wino jest orzeźwiające, a jego smak pozostaje na podniebieniu na długi czas.

Do kuchni wegetariańskiej lub delikatnych potraw

Cristo Di Campobello Adenzia Bianco to doskonałe wino do łączenia z kuchnią wegetariańską, np. risotto z zielonymi szparagami lub sałatką ze świeżych warzyw i owoców z dodatkiem sera Camembert. Wspaniale posmakuje także w towarzystwie pieczonego kurczaka nadziewanego cytryną lub talerzem grillowanych ośmiorniczek skropionych sokiem z limonki. 

Minimalistyczny design 

Wino zamknięto w smukłej butelce z zielonkawego szkła, którą ozdobiono srebrnym kapturem obleczonym na szyjce oraz wąską etykietą w kolorze jasno-szarym. Na kapturze umieszczono jedynie niewielki logotyp marki. W tle etykiety widnieje kontur wiosennej łąki w białym kolorze, a na niej umieszczono logotyp oraz nazwę producenta, miejsce produkcji i nazwę apelacji, do której wino należy. 

Opis

Postępowość XXI wieku i tradycja Sycylii

Baglio del Cristo Campobello powstała na Sycylii w 2000 roku. W swojej działalności skupia się na harmonijnym połączeniu najnowszych technologii i sycylijskich tradycyjnych metod winiarskich. Owoce do produkcji wina pozyskiwane są z 50-ciu różnych winnic, z których każda ma swój własny mikroklimat. W ten sposób produkty winiarni w najlepszy możliwy sposób odzwierciedlają styl i charakter winiarskiej Sycylii, nad którym dodatkowo pieczę sprawuje ceniony enolog Riccardo Cotarelli. 

Prawdziwie sycylijskie winogrona

Owoce, z których powstaje trunek zbierane są ręcznie – Grillo między 3 tygodniem sierpnia a 1 tygodniem września, natomiast Insolii na samym początku września. Winorośle mieszczą się w pagórkowatej winnicy leżącej 260 metrów n.p.m. na wapiennej glebie. Po winifikacji trunek leżakuje przez 3 miesiące w kadziach ze stali nierdzewnej i kolejne 2 miesiące w butelkach przed wypuszczeniem na rynek. 

Białe, wytrawne, o aromacie cytrusów i ananasa

Wino jest kupażem lokalnych sycylijskich szczepów Grillo oraz Insolia. Ma słomkową barwę i bukiet stworzony z połączenia aromatów cytrusów i owoców tropikalnych. Przeplatają się w nim nuty cytryny, grejpfruta, japońskiej mandarynki, ananasa i białej brzoskwini. Usta potwierdzają odczucia zapachowe – posmak ananasa i cytryny o wyraźnej kwasowości, dzięki której wino jest orzeźwiające, a jego smak pozostaje na podniebieniu na długi czas.

Do kuchni wegetariańskiej lub delikatnych potraw

Cristo Di Campobello Adenzia Bianco to doskonałe wino do łączenia z kuchnią wegetariańską, np. risotto z zielonymi szparagami lub sałatką ze świeżych warzyw i owoców z dodatkiem sera Camembert. Wspaniale posmakuje także w towarzystwie pieczonego kurczaka nadziewanego cytryną lub talerzem grillowanych ośmiorniczek skropionych sokiem z limonki. 

Minimalistyczny design 

Wino zamknięto w smukłej butelce z zielonkawego szkła, którą ozdobiono srebrnym kapturem obleczonym na szyjce oraz wąską etykietą w kolorze jasno-szarym. Na kapturze umieszczono jedynie niewielki logotyp marki. W tle etykiety widnieje kontur wiosennej łąki w białym kolorze, a na niej umieszczono logotyp oraz nazwę producenta, miejsce produkcji i nazwę apelacji, do której wino należy. 

Opakowania

poprzednie
następne