Najwyższe standardy i najlepsza jakość
Grupa Penaflor, spod której rąk wyszło Condor Peak White Dry to grupa powstała z połączenia prestiżowych, argentyńskich winnic o ponad 100-letnich tradycjach. Wspólnym celem grupy jest dążenie do tworzenia jak najlepszych, argentyńskich win za pomocą najwyższych standardów produkcji, innowacyjności i koncentracji na efektywności.
Region winiarski Mendoza
Wino zostało stworzone z owoców winorośli uprawianych w Coquimbito, należącego do departamentu Maipu w najsłynniejszym, winiarskim regionie w kraju, Mendoza. Winnice pokryte są tam piaszczysto-gliniastą i żwirowo-kamienistą glebą, która wymaga innowacyjnych i rozbudowanych systemów nawadniających. Trudne warunki uprawy łagodzone zaangażowaniem winiarzy skutkują niezwykle smacznymi efektami w postaci wina.
Białe, wytrawne, o aromacie melona
Condor Peak White Dry zachęca do degustacji przejrzystą, złotawą barwą i przyjemnym bukietem. Dominują w nim aromaty melona i brzoskwini z owocami tropikalnymi w tle i niuansami kwiatu pomarańczy. W ustach także dominuje posmak dojrzałego melona splecionego z subtelnymi nutami słodkich fig. Wino jest delikatne z doskonałą równowagą między orzeźwiającą kwasowością, a rozbudzającymi nutami owocowymi.
Do owoców morza, sałatek i risotto
Najlepszym towarzyszem do kieliszka wina będzie risotto z groszkiem cukrowym i młodą marchewką lub smażone na klarowanym maśle kalmary. Doskonale posmakuje także z sałatką z chrupiących sałat, pomidorków koktajlowych i mozzarelli, pszennym tagliatelle z suszonymi pomidorami i szpinakiem a nawet ze smażonymi rybami.
Intrygująca etykieta
Klasyczna butelka z jasnego szkła przyciąga uwagę intrygującym kształtem etykiety. Biała etykieta w minimalistycznym stylu wyróżnia się wyciętym kształtem ptaka Kondora na tle wysokich gór Andów. Jest to charakterystyczny element wszystkich win Condor Peak.