Free shipping Do darmowej dostawy brakuje: 299 zł *
Call Us Zadzwoń:   44 649 47 37   696 088 990

Chateau Vartely Cabernet Sauvignon


Chateau Vartely
na-co-dzien na co dzień
na-impreze na imprezę
na-slub-i-wesele na ślub i wesele
34,00 zł

 X 

w zestawie

Opis

Mołdawska winiarnia z ambicjami

Gdy Chateau Vartely powstawała w 2003 roku mołdawscy producenci wina wciąż nie zwracali zbyt dużej uwagi na jakość tworzonych trunków, lecz na ilość, która pokryje zapotrzebowanie Europy Wschodniej i Rosji. Chateau Vartely od samego początku postanowiła iść na przekór temu trendowi i tworzyć wina najwyższej jakości, które mogły by konkurować z doskonałymi winami z innych winiarskich krajów. W ten sposób winiarnia zdobyła rozpoznawalność i uznanie, a dziś aż 90 % jej produkcji kierowana jest na eksport do krajów takich jak U.S.A., Francja, Polska, Norwegia czy Niemcy. 

Czerwone, wytrawne, o aromacie czarnej porzeczki

Wino wyprodukowane zostało w 100 % z owoców szczepu Cabernet Sauvignon, pochodzących z upraw z winiarskiego regionu Bugeac. Ma intensywnie rubinowy odcień i mocny aromat czarnej porzeczki i wiśni. W smaku harmonijne i dobrze zrównoważone z przyjemną dozą cierpkości o posmaku czarnej porzeczki. Charakteru dodają wyraźne taniny, które intensyfikują satysfakcję z degustacji. 

Do wołowiny, serów i wędlin

Chateau Vartely Cabernet Sauvignon to doskonały trunek towarzyszący desce półtwardych serów typu Cheddar i długo dojrzewających wędlin jak Jamon Serrano. W roli wina do dania głównego najlepiej łączyć je z pieczenią wołową nadziewaną suszoną śliwką lub stekiem z grubą solą morską i sosem ze słodkiej żurawiny. Serwować delikatnie schłodzone do temperatury 17-19⁰C.

Srebro, złoto i czerń

Wino prezentuje tradycyjny, lecz nieco bardziej elegancki styl. Klasyczny kształt i czarne szkło skomponowano z ciemno-brązowym prostym kapturem na szyjce oraz szeroką etykietą o czarnym tle. Na etykiecie umieszczono złoto-srebrną nazwę producenta oraz logotyp, którym jest rysunek posiadłości winiarni, srebrny kiść winogrona i informacje na temat trunku. 

Opis

Mołdawska winiarnia z ambicjami

Gdy Chateau Vartely powstawała w 2003 roku mołdawscy producenci wina wciąż nie zwracali zbyt dużej uwagi na jakość tworzonych trunków, lecz na ilość, która pokryje zapotrzebowanie Europy Wschodniej i Rosji. Chateau Vartely od samego początku postanowiła iść na przekór temu trendowi i tworzyć wina najwyższej jakości, które mogły by konkurować z doskonałymi winami z innych winiarskich krajów. W ten sposób winiarnia zdobyła rozpoznawalność i uznanie, a dziś aż 90 % jej produkcji kierowana jest na eksport do krajów takich jak U.S.A., Francja, Polska, Norwegia czy Niemcy. 

Czerwone, wytrawne, o aromacie czarnej porzeczki

Wino wyprodukowane zostało w 100 % z owoców szczepu Cabernet Sauvignon, pochodzących z upraw z winiarskiego regionu Bugeac. Ma intensywnie rubinowy odcień i mocny aromat czarnej porzeczki i wiśni. W smaku harmonijne i dobrze zrównoważone z przyjemną dozą cierpkości o posmaku czarnej porzeczki. Charakteru dodają wyraźne taniny, które intensyfikują satysfakcję z degustacji. 

Do wołowiny, serów i wędlin

Chateau Vartely Cabernet Sauvignon to doskonały trunek towarzyszący desce półtwardych serów typu Cheddar i długo dojrzewających wędlin jak Jamon Serrano. W roli wina do dania głównego najlepiej łączyć je z pieczenią wołową nadziewaną suszoną śliwką lub stekiem z grubą solą morską i sosem ze słodkiej żurawiny. Serwować delikatnie schłodzone do temperatury 17-19⁰C.

Srebro, złoto i czerń

Wino prezentuje tradycyjny, lecz nieco bardziej elegancki styl. Klasyczny kształt i czarne szkło skomponowano z ciemno-brązowym prostym kapturem na szyjce oraz szeroką etykietą o czarnym tle. Na etykiecie umieszczono złoto-srebrną nazwę producenta oraz logotyp, którym jest rysunek posiadłości winiarni, srebrny kiść winogrona i informacje na temat trunku. 

Opakowania

poprzednie
następne