Free shipping Do darmowej dostawy brakuje: 250 zł *
Call Us Zadzwoń:   44 649 47 37   696 088 990

Chateau Franc-Maillet


Michel Lynch
dla-koneserow dla koneserów
217,00 zł

Dostępność: Brak w magazynie

Produkt chwilowo niedostępny. Jeśli chcesz dostać wiadomość, gdy będzie dostępny, podaj swój adres mailowy.

Opis

Ceniony producent z Bordeaux

Producentem wina jest firma Michel Lynch, która powstała w XVIII-wiecznej posiadłości, której pierwszym właścicielem był irlandzki emigrant Thom Lynch. Na przełomie wieków winiarska rodzina Lynch stała się jedną z wiodących marek w Bordeaux, a dziś firma zwana ich nazwiskiem kultywuje sukces i dobrą reputację. Wina z winiarni Michel Lynch znane i cenione są z soczystego i mięsistego charakteru. 

Najmniejszy podregion Bordeaux

Pomerol to najmniejszy z podregionów Bordeaux, który zajmuje mniej niż 800 hektarów! Nie panuje tam oficjalny system kwalifikacji, dlatego wina nie są oznaczane jako Granc Cru, jednak ich jakość jest zadziwiająca. Ten mały obszar szczyci się jednym z najsłynniejszych i najdroższych win na świecie, winiarni Petrus, którego koszt sięga nawet 6000 dolarów za butelkę w najlepszych latach.

Czerwone, wytrawne, o aromacie karmelizowanych jeżyn i kawy mokki

Wino jest kupażem szczepów Cabernet franc (20%) i Merlot (80%). Charakteryzuje się ciemno-rubinową barwą z fioletowymi i czarnymi refleksami. Bukiet złożony jest z aromatów ciemnych i czerwonych owoców: maliny, karmelizowane jeżyny, borówki i czerwone porzeczki. W tle wyraźne nuty wanilii, kawy mokki i skóry. W ustach mocne taniny i intensywny posmak dojrzałych jeżyn i czarnych porzeczek z niuansem trufli. To mocne i wyraziste wino przynosi ogrom przyjemności z degustacji. 

Do czerwonego mięsa i deski serów

Najlepiej skomponuje się z pieczonym bażantem lub dzikiem w tymianku i czosnku. Doskonale łączy się z deską serów, takich jak Camembert, Saint Nectaire, Edam czy Gouda. Należy serować delikatnie schłodzone do temperatury 17-19⁰C.

Wino jest idealne do smakowania tuż po zakupie, jednak jego potencjał starzenia wynosi nawet 15-20 lat. Dlatego możesz cieszyć się nim już dziś lub wzbogacić butelką swoją domową piwniczką. 

Klasyczny minimalizm

Wino zamknięto w butelce o klasycznym kształcie, wykonanej z czarnego szkła i ozdobionej intensywnie czerwonym kapturem na szyjce oraz prostokątną białą etykietą. Na kapturze widnieje logotyp marki. Na etykiecie znajduje się kilka elementów: logotyp, nazwa trunku i informacje na jego temat. Całość utrzymana jest w minimalistycznym stylu. 

Opis

Ceniony producent z Bordeaux

Producentem wina jest firma Michel Lynch, która powstała w XVIII-wiecznej posiadłości, której pierwszym właścicielem był irlandzki emigrant Thom Lynch. Na przełomie wieków winiarska rodzina Lynch stała się jedną z wiodących marek w Bordeaux, a dziś firma zwana ich nazwiskiem kultywuje sukces i dobrą reputację. Wina z winiarni Michel Lynch znane i cenione są z soczystego i mięsistego charakteru. 

Najmniejszy podregion Bordeaux

Pomerol to najmniejszy z podregionów Bordeaux, który zajmuje mniej niż 800 hektarów! Nie panuje tam oficjalny system kwalifikacji, dlatego wina nie są oznaczane jako Granc Cru, jednak ich jakość jest zadziwiająca. Ten mały obszar szczyci się jednym z najsłynniejszych i najdroższych win na świecie, winiarni Petrus, którego koszt sięga nawet 6000 dolarów za butelkę w najlepszych latach.

Czerwone, wytrawne, o aromacie karmelizowanych jeżyn i kawy mokki

Wino jest kupażem szczepów Cabernet franc (20%) i Merlot (80%). Charakteryzuje się ciemno-rubinową barwą z fioletowymi i czarnymi refleksami. Bukiet złożony jest z aromatów ciemnych i czerwonych owoców: maliny, karmelizowane jeżyny, borówki i czerwone porzeczki. W tle wyraźne nuty wanilii, kawy mokki i skóry. W ustach mocne taniny i intensywny posmak dojrzałych jeżyn i czarnych porzeczek z niuansem trufli. To mocne i wyraziste wino przynosi ogrom przyjemności z degustacji. 

Do czerwonego mięsa i deski serów

Najlepiej skomponuje się z pieczonym bażantem lub dzikiem w tymianku i czosnku. Doskonale łączy się z deską serów, takich jak Camembert, Saint Nectaire, Edam czy Gouda. Należy serować delikatnie schłodzone do temperatury 17-19⁰C.

Wino jest idealne do smakowania tuż po zakupie, jednak jego potencjał starzenia wynosi nawet 15-20 lat. Dlatego możesz cieszyć się nim już dziś lub wzbogacić butelką swoją domową piwniczką. 

Klasyczny minimalizm

Wino zamknięto w butelce o klasycznym kształcie, wykonanej z czarnego szkła i ozdobionej intensywnie czerwonym kapturem na szyjce oraz prostokątną białą etykietą. Na kapturze widnieje logotyp marki. Na etykiecie znajduje się kilka elementów: logotyp, nazwa trunku i informacje na jego temat. Całość utrzymana jest w minimalistycznym stylu. 

Napisz własną opinię

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Prosimy zalogować się lub zarejestrować