Free shipping Do darmowej dostawy brakuje: 299 zł *
Call Us Zadzwoń:   44 649 47 37   696 088 990

Charles de Beaucour Demi Sec


Compagnie Francaise des Grands Vins
na-impreze na imprezę
na-sylwestra na sylwestra
na-slub-i-wesele na ślub i wesele
27,90 zł

 X 

w zestawie

Opis

Ponad 100 lat winiarskiego doświadczenia

Historia rozpoczyna się od Elisy Amiot, która po śmierci swojego męża-winiarza postanowiła przejąć rodzinny biznes i zająć się produkcją wina musującego. W roku 1884 założyła więc winiarnię skupioną na winach musujących i dzięki pomocy synów w dość krótkim czasie zyskała rozgłos i uznanie. W roku 1909 postanowiła więc stworzyć z firmę spółkę, a jednym z członków-założycieli był sam Eugene Charmat, czyli twórca słynnej dziś metody produkcji win musujących nazwanych od jego nazwiska „Metodą Charmata”. Od samego początku działalności do dziś firma nieustannie się rozwija i podbija winiarski rynek, wypuszczając regularnie nowe kolekcje winiarskie. 

Musujące, białe, półsłodkie, o aromacie kwiatów i migdałów

Wino stworzono w 100% z owoców szczepu Muscat. Charakteryzuje się jasno-złotą barwą i trwałym musowaniem perlistych bąbelków. Bukiet zdominowany jest aromatem białych kwiatów z nutami jabłek, białej brzoskwini i migdałów. W ustach kremowa konsystencja o wyraźnym słodko-miodowym posmaku równoważy się z orzeźwiającą kwasowością. 

Aperitif i trunek do deserów

Doskonałe wino do serwowania jako aperitif, który rozbudzi apetyt i oczyści kubki smakowe. Równie dobrze sprawdzi się w roli trunku do słodkiego deseru, takiego jak crème brulee, hiszpański flan z karmelem, lody z kleksem domowej bitej śmietany lub sałatka owocowa. Najlepiej zasmakuje dobrze schłodzone do temperatury około 9-10⁰C.

Francuski przepych

Butelka prezentuje się wyjątkowo elegancko i gustownie. Smukły kształt szyjki pokrywa złoty-matowy kaptur, który zakończony jest eleganckim logotypem marki w dwóch odcieniach złota. Dolną część butelki zdobi etykieta o ciekawym kształcie w kolorach matowego złota i ciemnego brązu, które idealnie się ze sobą komponują. Etykieta przedstawia nazwę trunku w eleganckiej czcionce. 

Opis

Ponad 100 lat winiarskiego doświadczenia

Historia rozpoczyna się od Elisy Amiot, która po śmierci swojego męża-winiarza postanowiła przejąć rodzinny biznes i zająć się produkcją wina musującego. W roku 1884 założyła więc winiarnię skupioną na winach musujących i dzięki pomocy synów w dość krótkim czasie zyskała rozgłos i uznanie. W roku 1909 postanowiła więc stworzyć z firmę spółkę, a jednym z członków-założycieli był sam Eugene Charmat, czyli twórca słynnej dziś metody produkcji win musujących nazwanych od jego nazwiska „Metodą Charmata”. Od samego początku działalności do dziś firma nieustannie się rozwija i podbija winiarski rynek, wypuszczając regularnie nowe kolekcje winiarskie. 

Musujące, białe, półsłodkie, o aromacie kwiatów i migdałów

Wino stworzono w 100% z owoców szczepu Muscat. Charakteryzuje się jasno-złotą barwą i trwałym musowaniem perlistych bąbelków. Bukiet zdominowany jest aromatem białych kwiatów z nutami jabłek, białej brzoskwini i migdałów. W ustach kremowa konsystencja o wyraźnym słodko-miodowym posmaku równoważy się z orzeźwiającą kwasowością. 

Aperitif i trunek do deserów

Doskonałe wino do serwowania jako aperitif, który rozbudzi apetyt i oczyści kubki smakowe. Równie dobrze sprawdzi się w roli trunku do słodkiego deseru, takiego jak crème brulee, hiszpański flan z karmelem, lody z kleksem domowej bitej śmietany lub sałatka owocowa. Najlepiej zasmakuje dobrze schłodzone do temperatury około 9-10⁰C.

Francuski przepych

Butelka prezentuje się wyjątkowo elegancko i gustownie. Smukły kształt szyjki pokrywa złoty-matowy kaptur, który zakończony jest eleganckim logotypem marki w dwóch odcieniach złota. Dolną część butelki zdobi etykieta o ciekawym kształcie w kolorach matowego złota i ciemnego brązu, które idealnie się ze sobą komponują. Etykieta przedstawia nazwę trunku w eleganckiej czcionce. 

Opakowania

poprzednie
następne