Free shipping Do darmowej dostawy brakuje: 299 zł *
Call Us Zadzwoń:   44 649 47 37   696 088 990

Charles De Beaucour Brut


Compagnie Francaise des Grands Vins
na-impreze na imprezę
na-sylwestra na sylwestra
na-slub-i-wesele na ślub i wesele
27,90 zł

 X 

w zestawie

Opis

Winiarnia z niezwykłą historią

Mimo iż produkcją win zajmował się mąż Elisy Amiot, to właśnie ona po śmierci ukochanego odniosła winiarski sukces. W 1884 roku założyła firmę zajmującą się produkcją win musujących Veuve Amiot. Dzięki pomocy, jaką ofiarowali jej synowie, marce szybko udało się rozwinąć i zdobyć rozpoznawalność. W roku 1909 firma stała się spółką o nazwie Compagnie Francaise des Grands Vins, a jednym z jej członków-założycieli był Eugene Charmat, słynny twórca Metody Charmata, czyli sposobu produkcji win musujących, odmiennego od znanej dotąd jedynie Metody Klasycznej. Od tamtych czasów firma nieustannie ewoluuje regularnie wydając na rynek nowe marki i kolekcje winiarskie. 

Musujące, białe, o kremowej konsystencji z nutą miodu i cytrusów

Wino wyprodukowano w 100 % z owoców szczepu Muscat. Ma jasno-złocistą barwę i świeży bukiet o aromatach cytrusów, zielonych jabłek i jasnych winogron z nutą ananasa. W ustach orzeźwiające o zrównoważonej kwasowości i kremowej konsystencji z nutą miodu i skórki cytryny, która rozchodzi się po podniebieniu dzięki perlistym, trwałym bąbelkom. 

Aperitif i towarzysz przekąsek

Charles De Beaucour Brut to doskonałe wino do serwowania w roli aperitifu przed kolacją. Sprawdzi się również jako towarzysz przekąsek – chipsów lub starterów na bazie owoców morza i ryb, jak mini szaszłyki z krewetkami i grillowanym ananasem lub tosty z łososiem i koperkiem z sosem cytrynowo-majonezowym. Podawać schłodzone do temperatury 6-8⁰C. 

Francuska elegancja

Wino odzwierciedla klasyczną francuską elegancję. Smukła butelka z zielonego szkła, dedykowana winom musującym, udekorowana została na szyjce złotym połyskującym kapturem, zwieńczonym złoto-czarną szarfą z logotypem na froncie. Dół butelki ozdobiono złoto-czarną etykietą o ciekawym kształcie, przedstawiającą nazwę trunku. 

Opis

Winiarnia z niezwykłą historią

Mimo iż produkcją win zajmował się mąż Elisy Amiot, to właśnie ona po śmierci ukochanego odniosła winiarski sukces. W 1884 roku założyła firmę zajmującą się produkcją win musujących Veuve Amiot. Dzięki pomocy, jaką ofiarowali jej synowie, marce szybko udało się rozwinąć i zdobyć rozpoznawalność. W roku 1909 firma stała się spółką o nazwie Compagnie Francaise des Grands Vins, a jednym z jej członków-założycieli był Eugene Charmat, słynny twórca Metody Charmata, czyli sposobu produkcji win musujących, odmiennego od znanej dotąd jedynie Metody Klasycznej. Od tamtych czasów firma nieustannie ewoluuje regularnie wydając na rynek nowe marki i kolekcje winiarskie. 

Musujące, białe, o kremowej konsystencji z nutą miodu i cytrusów

Wino wyprodukowano w 100 % z owoców szczepu Muscat. Ma jasno-złocistą barwę i świeży bukiet o aromatach cytrusów, zielonych jabłek i jasnych winogron z nutą ananasa. W ustach orzeźwiające o zrównoważonej kwasowości i kremowej konsystencji z nutą miodu i skórki cytryny, która rozchodzi się po podniebieniu dzięki perlistym, trwałym bąbelkom. 

Aperitif i towarzysz przekąsek

Charles De Beaucour Brut to doskonałe wino do serwowania w roli aperitifu przed kolacją. Sprawdzi się również jako towarzysz przekąsek – chipsów lub starterów na bazie owoców morza i ryb, jak mini szaszłyki z krewetkami i grillowanym ananasem lub tosty z łososiem i koperkiem z sosem cytrynowo-majonezowym. Podawać schłodzone do temperatury 6-8⁰C. 

Francuska elegancja

Wino odzwierciedla klasyczną francuską elegancję. Smukła butelka z zielonego szkła, dedykowana winom musującym, udekorowana została na szyjce złotym połyskującym kapturem, zwieńczonym złoto-czarną szarfą z logotypem na froncie. Dół butelki ozdobiono złoto-czarną etykietą o ciekawym kształcie, przedstawiającą nazwę trunku. 

Opakowania

poprzednie
następne