Free shipping Do darmowej dostawy brakuje: 299 zł *
Call Us Zadzwoń:   44 649 47 37   696 088 990

Casa Pecunia Prosecco + Schweppes Spritz Gratis

Promocja
-11%

na-co-dzien na co dzień
na-impreze na imprezę
na-lato na lato
na-piknik na piknik
na-plaze na plażę
na-randke na randkę
na-sylwestra na sylwestra
na-slub-i-wesele na ślub i wesele
na-wieczor-panienski na wieczór panieński
nagrodzone nagrodzone
najwyzej-oceniane najwyżej oceniane
polecane polecane

Normalna cena: 36,90 zł

Promocja 32,90 zł


 X 

w zestawie

Opis

Prawdziwie włoskie wino od Casa Pecunia

Marka Casa Pecunia powstała z myślą o wykreowaniu kolekcji prawdziwie włoskich win, z soczystych włoskich winogron, reprezentujących południowy charakter. Dzięki wykorzystaniu najlepszych owoców i tradycyjnych receptur produkty Casa Pecunia uwodzą smakiem i stylem miłośników na całym świecie.

Wino musujące Prosecco

Prosecco to jedno z najpopularniejszych na świecie i zdecydowanie najbardziej popularnych win musujących w Polsce. Urzeka delikatnym aromatem i subtelnym musowaniem w przystępnej cenie, czym zasłużyło sobie na miano najlepszego wina na wyjątkowe uroczystości. Jego unikalny i zarazem uniwersalny smak stał się również podstawą wielu popularnych dziś drinków takich jak Aperol Spritz czy Bellini, dzięki czemu Prosecco w krótkim czasie stało się jednym z najbardziej pożądanych win wśród szerokiej konkurencji.

Produkowane w regionie Veneto

Prosecco to wino, które może być produkowane jedynie w jednym regionie we Włoszech – Veneto i w jednej apelacji Prosecco DOC. Jest to obszar położony na północy kraju, znany z produkcji najlepszych włoskich win musujących. Wśród nich znalazło się oczywiście Prosecco, które w krótkim czasie stało się jednym z najchętniej produkowanych win musujących przez włoskich winiarzy.

Metoda Charmata

Przyjemne bąbelki w winie Prosecco tworzone są za pomocą Metody Charmata. Metoda ta różni się od klasycznego sposobu, według którego produkuje się Szampany z Francji. Wino tworzone za pomocą metody Charmata przechodzi drugą fermentację (czyli tą, kiedy powstają bąbelki) nie w butelce, a w zbiornikach, w których leżakuje. Dopiero po dodaniu musowania wino przelewane jest pod ciśnieniem do butelek, tak by zachować pęcherzyki powietrza.

Białe, musujące, kwiatowo-cytrusowe

Wino wyprodukowano w 100% z owoców szczepu Glera (wcześniej nazywanych Prosecco). Wyróżnia się jasno-limonkową barwą i trwałym musowaniem maleńkich bąbelków, które przyjemnie łaskoczą podniebienie. W bukiecie łączą się ze sobą aromaty cytryny i limonki z białymi kwiatami peonii. W smaku jest niezwykle rześkie, delikatnie kwaskowate i orzeźwiające z posmakiem dojrzałej cytryny.

Aperitif lub dodatek do owoców morza

Prosecco to doskonałe wino do degustacji jako aperitif – rozbudzi apetyt i oczyści kubki smakowe przez daniem głównym. Pod względem gastronomicznym komponuje się z delikatnymi owocami morza, jak grillowane krewetki z marynacie miodowo-limonkowej lub smażonymi kalmarami w towarzystwie pszennej bagietki. Łączy się także z sałatkami, np. ze świeżego szpinaku, melona cukrowego i kurczaka gotowanego metodą sous vide, rybami a także sushi.

Charakterystyczna butelka Prosecco

Wino zamknięto w smukłej, dedykowanej winom musującym butelce z ciemnego szkła. Ozdobiono ją złotym, eleganckim kapturem na szyjce z zakończeniem w barwach soczystej pomarańczy i czerni, na którym widnieje nazwa marki. Dół butelki zdobią dwie etykiety, górna w kolorze czarnym ze złotą ramką przedstawia nazwę marki, a dolna w kolorze pomarańczowym apelację, w której wino zostało wyprodukowane. Całości dopełnia również złota ramka oraz włoska flaga pod nazwą apelacji.

Opis

Prawdziwie włoskie wino od Casa Pecunia

Marka Casa Pecunia powstała z myślą o wykreowaniu kolekcji prawdziwie włoskich win, z soczystych włoskich winogron, reprezentujących południowy charakter. Dzięki wykorzystaniu najlepszych owoców i tradycyjnych receptur produkty Casa Pecunia uwodzą smakiem i stylem miłośników na całym świecie.

Wino musujące Prosecco

Prosecco to jedno z najpopularniejszych na świecie i zdecydowanie najbardziej popularnych win musujących w Polsce. Urzeka delikatnym aromatem i subtelnym musowaniem w przystępnej cenie, czym zasłużyło sobie na miano najlepszego wina na wyjątkowe uroczystości. Jego unikalny i zarazem uniwersalny smak stał się również podstawą wielu popularnych dziś drinków takich jak Aperol Spritz czy Bellini, dzięki czemu Prosecco w krótkim czasie stało się jednym z najbardziej pożądanych win wśród szerokiej konkurencji.

Produkowane w regionie Veneto

Prosecco to wino, które może być produkowane jedynie w jednym regionie we Włoszech – Veneto i w jednej apelacji Prosecco DOC. Jest to obszar położony na północy kraju, znany z produkcji najlepszych włoskich win musujących. Wśród nich znalazło się oczywiście Prosecco, które w krótkim czasie stało się jednym z najchętniej produkowanych win musujących przez włoskich winiarzy.

Metoda Charmata

Przyjemne bąbelki w winie Prosecco tworzone są za pomocą Metody Charmata. Metoda ta różni się od klasycznego sposobu, według którego produkuje się Szampany z Francji. Wino tworzone za pomocą metody Charmata przechodzi drugą fermentację (czyli tą, kiedy powstają bąbelki) nie w butelce, a w zbiornikach, w których leżakuje. Dopiero po dodaniu musowania wino przelewane jest pod ciśnieniem do butelek, tak by zachować pęcherzyki powietrza.

Białe, musujące, kwiatowo-cytrusowe

Wino wyprodukowano w 100% z owoców szczepu Glera (wcześniej nazywanych Prosecco). Wyróżnia się jasno-limonkową barwą i trwałym musowaniem maleńkich bąbelków, które przyjemnie łaskoczą podniebienie. W bukiecie łączą się ze sobą aromaty cytryny i limonki z białymi kwiatami peonii. W smaku jest niezwykle rześkie, delikatnie kwaskowate i orzeźwiające z posmakiem dojrzałej cytryny.

Aperitif lub dodatek do owoców morza

Prosecco to doskonałe wino do degustacji jako aperitif – rozbudzi apetyt i oczyści kubki smakowe przez daniem głównym. Pod względem gastronomicznym komponuje się z delikatnymi owocami morza, jak grillowane krewetki z marynacie miodowo-limonkowej lub smażonymi kalmarami w towarzystwie pszennej bagietki. Łączy się także z sałatkami, np. ze świeżego szpinaku, melona cukrowego i kurczaka gotowanego metodą sous vide, rybami a także sushi.

Charakterystyczna butelka Prosecco

Wino zamknięto w smukłej, dedykowanej winom musującym butelce z ciemnego szkła. Ozdobiono ją złotym, eleganckim kapturem na szyjce z zakończeniem w barwach soczystej pomarańczy i czerni, na którym widnieje nazwa marki. Dół butelki zdobią dwie etykiety, górna w kolorze czarnym ze złotą ramką przedstawia nazwę marki, a dolna w kolorze pomarańczowym apelację, w której wino zostało wyprodukowane. Całości dopełnia również złota ramka oraz włoska flaga pod nazwą apelacji.

Opakowania

poprzednie
następne