Do darmowej dostawy brakuje: 250 zł *
Call Us Zadzwoń:   44 649 47 37   696 088 990

Casa Pecunia Prosecco Delicato


na-co-dzien na co dzień
na-impreze na imprezę
na-lato na lato
na-piknik na piknik
na-plaze na plażę
na-randke na randkę
na-wieczor-panienski na wieczór panieński
nagrodzone nagrodzone
najwyzej-oceniane najwyżej oceniane
polecane polecane
36,90 zł

 X 

w zestawie

Czas realizacji zamówienia: 3-5 dni

Opis

Producent wina z Veneto

Cielo e Terra to producent, w którym łączą się dwie siły winiarskie w regionie Veneto – rodzina Cielo o cztero-pokoleniowej historii produkcji wina oraz spółdzielnia Cantine dei Colli Berici, która zrzesza ponad 2 tysiące plantatorów winorośli z tego regionu. Wspólnie dążą oni do tworzenia wspaniałych win musujących, najlepiej reprezentujących znany z nich region Veneto. 

Najlepsze wino musujące Włoch

Prosecco to najbardziej rozpoznawalne i najczęściej wybierane spośród licznych musujących win produkowanych we Włoszech. Zawdzięcza to subtelnym aromatom i niezwykłej rześkości smaku oraz nieporównywanie bardziej przystępną ceną od prestiżowych Szampanów z Francji. Te cechy Prosecco sprawiły, że jest ono dziś powszechnie spotykane na dużych uroczystościach czy okazjach wartych uczczenia, stało się również bardzo popularnym dodatkiem do letnich koktajli, takich jak Aperol Spritz i Bellini, bez których dziś już nie wyobrażamy sobie lata! 

Metoda Charmata

Prosecco powstaje za pomocą Metody Charmata, która polega na poddaniu wina drugiej fermentacji ponownie w dużych stalowych zbiornikach. Podczas tej drugiej fermentacji w winie tworzą się właśnie pęcherzyki powietrza, które są tak bardzo pożądane. W odróżnieniu wina typu Szampan tworzone są metodą klasyczną, podczas której musowanie powstaje dopiero podczas leżakowania w butelce. W przypadku Prosecco, wino, które już musuje przelewane jest do butelek pod ciśnieniem, co pozwala zachować bąbelki. 

Musujące, białe, delikatnie wytrawne, orzeźwiające

Wino wyprodukowano w 100% z owoców szczepu Glera (znanego w przeszłości jako Prosecco). Charakteryzuje się jasno-limonkową barwą i niezwykle świeżym bukietem. Dominują w nim aromaty zielonych jabłek, gruszek, skórki cytryny i delikatne nuty białych kwiatów. Na podniebieniu jest wyjątkowo orzeźwiające z posmakiem cytrusów i subtelnie zaznaczoną kwasowością. 

Aperitif, owoce morza i sałatki

Prosecco we Włoszech podawane jest głównie jako aperitif, ponieważ prócz zdolności rozbudzających apetyt wspaniale oczyszcza podniebienie i przygotowuje kubki smakowe do kolacji. Łączy się z owocami morza i delikatnymi rybami gotowanymi na parze oraz świeżymi warzywami. Warto skomponować je z sałatką ze świeżego szpinaku z dodatkiem gruszki lub ośmiorniczką smażoną na maśle hojnie obsypaną solą morską. 

Eleganckie wino na wyjątkową okazję

Wino utrzymane jest w niezwykle szykownym i eleganckim stylu, odpowiednim dla uczczenia wyjątkowych okoliczności. Smukła butelka dedykowana winom musującym z ciemnego szkła ozdobiona została złotym, błyszczącym kapturem na szyjce oraz etykietą o czarnym tle i złotych ramach. W górnej części etykiety znajduje się nazwa marki, a w dolnej nazwa apelacji, w której wino zostało wyprodukowane oraz niewielka flaga Włoch. 

Opis

Producent wina z Veneto

Cielo e Terra to producent, w którym łączą się dwie siły winiarskie w regionie Veneto – rodzina Cielo o cztero-pokoleniowej historii produkcji wina oraz spółdzielnia Cantine dei Colli Berici, która zrzesza ponad 2 tysiące plantatorów winorośli z tego regionu. Wspólnie dążą oni do tworzenia wspaniałych win musujących, najlepiej reprezentujących znany z nich region Veneto. 

Najlepsze wino musujące Włoch

Prosecco to najbardziej rozpoznawalne i najczęściej wybierane spośród licznych musujących win produkowanych we Włoszech. Zawdzięcza to subtelnym aromatom i niezwykłej rześkości smaku oraz nieporównywanie bardziej przystępną ceną od prestiżowych Szampanów z Francji. Te cechy Prosecco sprawiły, że jest ono dziś powszechnie spotykane na dużych uroczystościach czy okazjach wartych uczczenia, stało się również bardzo popularnym dodatkiem do letnich koktajli, takich jak Aperol Spritz i Bellini, bez których dziś już nie wyobrażamy sobie lata! 

Metoda Charmata

Prosecco powstaje za pomocą Metody Charmata, która polega na poddaniu wina drugiej fermentacji ponownie w dużych stalowych zbiornikach. Podczas tej drugiej fermentacji w winie tworzą się właśnie pęcherzyki powietrza, które są tak bardzo pożądane. W odróżnieniu wina typu Szampan tworzone są metodą klasyczną, podczas której musowanie powstaje dopiero podczas leżakowania w butelce. W przypadku Prosecco, wino, które już musuje przelewane jest do butelek pod ciśnieniem, co pozwala zachować bąbelki. 

Musujące, białe, delikatnie wytrawne, orzeźwiające

Wino wyprodukowano w 100% z owoców szczepu Glera (znanego w przeszłości jako Prosecco). Charakteryzuje się jasno-limonkową barwą i niezwykle świeżym bukietem. Dominują w nim aromaty zielonych jabłek, gruszek, skórki cytryny i delikatne nuty białych kwiatów. Na podniebieniu jest wyjątkowo orzeźwiające z posmakiem cytrusów i subtelnie zaznaczoną kwasowością. 

Aperitif, owoce morza i sałatki

Prosecco we Włoszech podawane jest głównie jako aperitif, ponieważ prócz zdolności rozbudzających apetyt wspaniale oczyszcza podniebienie i przygotowuje kubki smakowe do kolacji. Łączy się z owocami morza i delikatnymi rybami gotowanymi na parze oraz świeżymi warzywami. Warto skomponować je z sałatką ze świeżego szpinaku z dodatkiem gruszki lub ośmiorniczką smażoną na maśle hojnie obsypaną solą morską. 

Eleganckie wino na wyjątkową okazję

Wino utrzymane jest w niezwykle szykownym i eleganckim stylu, odpowiednim dla uczczenia wyjątkowych okoliczności. Smukła butelka dedykowana winom musującym z ciemnego szkła ozdobiona została złotym, błyszczącym kapturem na szyjce oraz etykietą o czarnym tle i złotych ramach. W górnej części etykiety znajduje się nazwa marki, a w dolnej nazwa apelacji, w której wino zostało wyprodukowane oraz niewielka flaga Włoch. 

Opinie

bardzo dobre
Opinia od Dariusz

bardzo dobre (Dodano 16.06.2020)
Polecam
Opinia od Ben

Bardzo dobre prosecco, wg mnie najlepsze z dostepnych od tego producenta. (Dodano 11.10.2019)

Napisz własną opinię

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Prosimy zalogować się lub zarejestrować