Free shipping Do darmowej dostawy brakuje: 299 zł *
Call Us Zadzwoń:   44 649 47 37   696 088 990

Bouchard Pinot Noir


Bouchard Aine & Fils
na-co-dzien na co dzień
na-impreze na imprezę
na-lato na lato
na-piknik na piknik
na-slub-i-wesele na ślub i wesele
49,90 zł

 X 

w zestawie

Opinia eksperta

Przykład dobrego, klasycznego Pinot Noir z Burgungii. I trudno u nas zdobyć cokolwiek lepszego za 40 PLN. W mojej restauracji polecam jako jedno z ‘win domu’ już od ponad 2 lat. Poza tym, dobre do początkowej nauki o winach burgundzkich.
Małe przyjęcie : Bouchard Pinot Noir + powidła wiśniowe + brie lub camembert + bagietka.
Vive la France”.


Opis

Winiarnia z serca Burgundii

Winiarnia z serca Burgundii Michel Bouchard pierwsze kroki w winiarskim świecie stawiał w roku 1731 jako pośrednik-sprzedawca. Było to dokładnie w tym samym roku, kiedy wraz z rodziną postanowił przeprowadzić się do miasteczka Beaune, czyli do samego serca Burgundii. Po 20 latach pracy Michel zdobył wiele cennych kontaktów z plantatorami winorośli, bednarzami i lokalnymi producentami wina, zachęcił więc najstarszego syna do założenia wspólnej firmy pod nazwą Bouchard Aine & Fils. Wina produkowane pod nazwą marki zyskały ogólne uznanie i szacunek, którym cieszą się już od ponad 250 lat. Dziś nazwisko Bouchard jest jednoznaczne z najlepszymi winami w Burgundii. 

Czerwone, wytrawne, intensywnie owocowe z nutą ziół

Wino powstaje w 100 % z owoców szczepu Pinot Noir. Maceracja trwa od 2 do 4 tygodni, a dojrzewanie odbywa się w kadziach ze stali nierdzewnej. Ma intensywny rubinowy odcień z delikatnie niebieskawymi refleksami. W bukiecie dominują aromaty świeżych owoców: truskawek, malin i borówek z nutami ziół, wanilii i runa leśnego. W ustach wyraźnie zaznaczone taniny zamknięte są w owocowej, jedwabistej konsystencji o delikatnie czekoladowej nucie. Po degustacji utrzymuje się na podniebieniu długi posmak z akcentem dębu. 

Dziki drób, wieprzowina i jagnięcina

Doskonale sprawdzi się w połączeniu z potrawami na bazie dzikiego drobiu – pieczoną karmelizowaną perliczką lub bażantem nadziewanym kasztanami. Równie dobrze skomponuje się z pieczenią wieprzową nadziewaną suszoną śliwką lub kotlecikami jagnięcymi z sosem miętowo-ziołowym. Najlepiej posmakuje schłodzone do temperatury 16⁰C. 

Burgundzka elegancja

Butelka prezentuje charakterystyczny, elegancki styl marki. Smukły kształt i czarne szkło, które zostało ozdobione tłoczeniem w kształcie herbu – logotypu marki, dodatkowo zdobi kaptur i etykieta. Kaptur w kolorze granatowym ozdobiony jest delikatnym złotym napisem. Etykieta w kolorze białym przedstawia kolorowy herb-logotyp, rysunek posiadłości winiarni, nazwę trunku oraz nazwę producenta. 

Opis

Winiarnia z serca Burgundii

Winiarnia z serca Burgundii Michel Bouchard pierwsze kroki w winiarskim świecie stawiał w roku 1731 jako pośrednik-sprzedawca. Było to dokładnie w tym samym roku, kiedy wraz z rodziną postanowił przeprowadzić się do miasteczka Beaune, czyli do samego serca Burgundii. Po 20 latach pracy Michel zdobył wiele cennych kontaktów z plantatorami winorośli, bednarzami i lokalnymi producentami wina, zachęcił więc najstarszego syna do założenia wspólnej firmy pod nazwą Bouchard Aine & Fils. Wina produkowane pod nazwą marki zyskały ogólne uznanie i szacunek, którym cieszą się już od ponad 250 lat. Dziś nazwisko Bouchard jest jednoznaczne z najlepszymi winami w Burgundii. 

Czerwone, wytrawne, intensywnie owocowe z nutą ziół

Wino powstaje w 100 % z owoców szczepu Pinot Noir. Maceracja trwa od 2 do 4 tygodni, a dojrzewanie odbywa się w kadziach ze stali nierdzewnej. Ma intensywny rubinowy odcień z delikatnie niebieskawymi refleksami. W bukiecie dominują aromaty świeżych owoców: truskawek, malin i borówek z nutami ziół, wanilii i runa leśnego. W ustach wyraźnie zaznaczone taniny zamknięte są w owocowej, jedwabistej konsystencji o delikatnie czekoladowej nucie. Po degustacji utrzymuje się na podniebieniu długi posmak z akcentem dębu. 

Dziki drób, wieprzowina i jagnięcina

Doskonale sprawdzi się w połączeniu z potrawami na bazie dzikiego drobiu – pieczoną karmelizowaną perliczką lub bażantem nadziewanym kasztanami. Równie dobrze skomponuje się z pieczenią wieprzową nadziewaną suszoną śliwką lub kotlecikami jagnięcymi z sosem miętowo-ziołowym. Najlepiej posmakuje schłodzone do temperatury 16⁰C. 

Burgundzka elegancja

Butelka prezentuje charakterystyczny, elegancki styl marki. Smukły kształt i czarne szkło, które zostało ozdobione tłoczeniem w kształcie herbu – logotypu marki, dodatkowo zdobi kaptur i etykieta. Kaptur w kolorze granatowym ozdobiony jest delikatnym złotym napisem. Etykieta w kolorze białym przedstawia kolorowy herb-logotyp, rysunek posiadłości winiarni, nazwę trunku oraz nazwę producenta. 

Opakowania

poprzednie
następne